Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatnio przez przypadek zauważyłem, że wiązka świateł z moich reflektorów podąża "za kierownicą" jedynie jak skręcam w prawo. Podczas kręcenia kierownicą w lewo światła "idą" w lewo jedynie do momentu aż koła się wyprostują (po uprzednim skręceniu ich w prawo). Natomiast dalsze kręcenie kierownicą w lewo nie powoduje dalszego ruchu wiązki światła w lewo. Czy tak ma być czy coś jest nie tak? Dodam, że światła świecą prawidłowo, bo aż specjalnie podjechałem na stację diagnostyczną sądząc, że może zezują w którąś stronę. Zastanawiam się też czy przypadkiem wymiana maglownicy nie mogła mieć wpływu na ten objaw - wiadomo, odłączona kierownica, ktoś ją obrócił i jakiś czujnik zgłupiał. Czy to możliwe? Czy jednak ten AHL działa tylko w ten sposób, że skręca w prawo?
Opublikowano
Było 5 tysięcy razy - na postoju skręcają tylko w prawo aby nie oślepiać innych, sprawdź w czasie jazdy czy działa przy skręcie w lewo. :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli było to przepraszam, nie znalazłem takiej informacji na forum :) W czasie jazdy ciężko stwierdzić jak to działa, ostatnio po prostu zwróciłem uwagę na światła jak parkowałem przodem do ściany (z reguły parkuję tyłem).
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.