Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeopraszam, nie widzicie nic bo forum jest prywatne i pewnie wam odrzuca wyswietlenie

wkleilem na imgura :

http://i.imgur.com/mgbQe3z.jpg

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No fajnie a masz informacje ile kosztowało przygotowanie tego 318D pod moc 285KM ? Sam program indywidualny 4000zł a gdzie reszta kosztów. Ciekawe czy taniej by nie wyszło po prostu kupić 335 gdzie w serii masz tyle samo i 6 cylindrów które mają lepszą kulture pracy niż 4
Opublikowano

Problem w tym ze tu czesto nie chodzi o to by bylo taniej. Built not bought ;)

Pamietajmy ze wszystkie czesci performancowe sa drogie. A najtansze z tego beda dobre semi slicki.

E92 335d Stage H
Opublikowano (edytowane)
No fajnie a masz informacje ile kosztowało przygotowanie tego 318D pod moc 285KM ? Sam program indywidualny 4000zł a gdzie reszta kosztów. Ciekawe czy taniej by nie wyszło po prostu kupić 335 gdzie w serii masz tyle samo i 6 cylindrów które mają lepszą kulture pracy niż 4

tutaj program dla 318D to 600 euros + graty i to jak w kazdej zabawie chodzi o fun a nie oplacalnosc.To 318D jezdzi lepiej niz seryjne 335D. I dalej nie widze sensu robienia taniego "programu" aby zniszczyc sinik. Tylko tu nie chodzioczy bardziejwarto kupic 335 czy 318 tylko o jakosc programu robionego na koniec modyfikacji ktore robisz. Rezumujac wkladasz wagnery i inne quaife a potem dajesz ludzia zrobic ci cos malo wiarygodnego jako program za poldarmo ?

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

teraz widać :cool2: ciekawe co trzeba zmienić w 320d żeby mieć coś podobnego,ale przypuszczam ,że wszystko czyli to samo co w 318d :lol:

ps.no i to jest niestety MANUAL?

Opublikowano (edytowane)

tutaj program dla 318D to 600 euros + graty i to jak w kazdej zabawie chodzi o fun a nie oplacalnosc.To 318D jezdzi lepiej niz seryjne 335D. I dalej nie widze sensu robienia taniego "programu" aby zniszczyc sinik.

Ja wybralem 335d, bo ma silnik ktory jest lzejszy niz v8 z M3 :D wiec standardowa spiewka o front heavy dieslach odchodzi w niepamiec, i mozna miec auto porownywalnych / lepszych osiagow. Czy to tanie - nie. Czy mozna za ta kase kupic pewnie M3 - mozna ;-) ale nie o to tu chodzi.

Co do 318 - zakladam ze cale jest zakute, wrzucone sportowe sprzeglo a przynajmniej elementy trace.

Pomimo ze lubie czasem jezdzic z automatem, oddam krolestwo za manuala w moim 335d ;) Jak nie manuala to skrzynie z M3.

Edytowane przez w1lq
E92 335d Stage H
Opublikowano
No takie 318d to bym chciał mieć mimo że to tylko 4cylindry, chociaż pewnie worek kasy zeby taki efekt uzyskać, ale chętnie bym poczytał co tam jest porobione;
Opublikowano
Mam trochę słabsza 1er ale momentu tyle samo i nie musi być zakuty :) spalanie extra gorzej z jakością spalin:)
Opublikowano
Ten tez nie jest zakuty, jest naprawde niewiele zmienione ale program jest robiony tak jak by to robilo BMW po prostu, w tej samej logice. tak to manual. przechodzi prawdziwa kontrole techiczna na euro 4 i ma dpfa.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Napisz co było dokładnie zrobione. Niewiele to względne słowo :)

masz racje poprosilem o liste gratow

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

LISTA gratow tej 318D jak chodzi o tuning i ceny :

Wydech :

- downpipe (tylko kat)-200 EUROS

- wyciecie tlumika koncowego - 200 euros

- wyciecie elektroniczne i fizyczne EGR - 40 euros

wlot :

- intercooler do upgrada 135i - 150 euros

- caly system doplywu powietrza czyli 5 rur/kolanek z silikonu + aluminiumoraz 8 opasek z inoxu - calosc 150 euros

- komplet uszczelek do kolektora za 20 euros

czujniki

-czujnik doladowania z 330D - 70 euros (z 318D nie przekracza 2,14 bar a wiec ogranicza max zysk)

- dodatkowa sonda temp gazow wydechu aby zrobic kartografie.

osprzet silnika :

- zhybrydowane turbo z E46 330D albo E60 530D : 700 euros

- 4 wtryski z 535D - 600 euros

skrzynia biegow:

- zamiana na Clutch delay Valve performance- 35 euros

- sprzeglo performance sachs - 250 euros

- clutch plate sachs - 285 euros

Razem okolo 2500euros + plyny+ jakies drobne uszczelki + zajeb... program

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Czyli te spaliny nie są takie czyste... Dość podobne mody... Ale to chyba starsze 318d to m47 ?
Opublikowano
przechodzi kontrole srodowiskowa (prawdziwa) i ma dpf, to lepiej niz wiekszosc z nas.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Jestem pod wrażeniem że sam silnik bez oporów nawet po wymienia wszystkich gratów wypluwa tyle KM. Są może jakieś filmiki jak toto się zbiera ?
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

filmik zrobie jak bedzie ladnie na wiosne.

Co myslicie o tych felgach ? Sa robione na zamowienie, mozna sobie wybrac ET itd... Firma oferuje tez naprawe w kolorze orginalnym.

http://www.driftshop.fr/media/catalog/product/cache/1/image/800x600/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/P/r/Pro-Race-1_2-Gold-_8.jpg

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Team Dynamici to naprawde fajne kola, popularne w UK na torach :) Rozsadnie lekkie - jedyne do czego sie przyczepie to to, ze sa odlewane a nie flow formowane lub kute.
E92 335d Stage H
Opublikowano

Miałem takie w v40 i prezentowały sie kozacko.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

są b.podobne do OZ Ultraleggera, ja bym pozostał przy tych co masz albo poszukał bardziej wyrafinowanego wzoru, myślałeś żeby mieć czerwone felgi jak nadwozie?

Pora na ruch z felgami dobra bo na wiosne ceny poszybują w góre

Opublikowano

teraz mam czerwono czarne. Mysle o zlotych. Dzieki za opnie o firmie bo nawet cena jest ultra rozsadna : jakies 4,2K zl komplet

Podoba mi sie opcja wyboru ET mozesz miec szeroko bez dystansow. Naprawa lakiernicza firmowa rownierz.

to mialy by byc 18 stki na zime. Wzor mi sie podoba.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Sa bardziej trwale niz ultralaggery ;-) OZy sa lzejsze ;-)

Zobacz jeszcze czy nie podobaja Ci sie jakies racingowe Enkeie. Maja pare kultowych performancowych kol.

E92 335d Stage H
Opublikowano
bardzo fajne te Enkei... ale zaden wzor w zlocie :)

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
nie dla BMW, tylko dla japoncow. jedynie silver dla BMW

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Popieram w 100%. Enkei nadają się raczej tylko do japońcow może do jakiś starszych euro ale ogólnie na bank nie do nowszych BMW. Ewentualnie JR 21 lub JR 11 mi pasują do BMW bardzo gdzie nawet sam się zastanawiam czy nie kupić JR21 do swojego na lato.