Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Rivasi, czekam na ten moment kiedy spotkam Cie na drodze w Krakowie. Chciałbym zobaczyć tego furaka na żywo :) Jak będzie Ci migał gó.wniarz w 1er to to będę ja :mrgreen: :D

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)

e87 118d: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=210&t=369493

ex e87 116i: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=297577 :D

Opublikowano

Zaczynamy finishing touches na wnetrzu czyli dopieszczenie szczegolow.

MOD 1 : wymiana listwy tunelu centralnego na ten z M3 i pokrycie go karbonem produkowanym na zamowienie w usa. Czarny z czerwona metalowa zylka ktora sie mieni podwplywem swiatla cos pieknego.

wyglada to tak w duzym przyblizeniu

f-817-reflections-carbon-fiber-2x2-twill-red.jpg

i nie mato nic wsplnego z jakimis czerwoymi tanimi karbonami.

oczywiscie trzeba zrobic galke z M3... i tutaj zaczol byc problem bo wszyscy "fachowcy" robia glaki z M5 ale nie Z M3 bo trzeba troche sie natrudzic aby to zrobic. Galka Z M5 niby podobna ale ma tylko jeden led dla D i D/S a je chce dwa odredbne a dodatkowo postandardowej przerobce nie gasnie led od P co zjadabaterie A wiec stwierdzilem ze zrobie to SAM.

tak wyglada rozlozona galka ktora idzie do przeszycia (bo trzeba troche wydluzyc o centymetr mieszek) i czesc elektroniczna ktora trzeba zmienic aby pasowala do septronica. Po.... 3 dniach siedzenia nad tym doszlem w koncu jak zrobic aby wszystkie ledy swiecily sie jak trzeba i aby sie galka wylaczala. aby nie bylo zwoju przewodow to zmiany wykonam bezposrednio na plytce i wymienie przewody ktore trzeba. Koszt operacji niestety okolo 800 zl.

http://i.imgur.com/EGHyvcj.jpg

no i w koncu zrobimy partie jeszcze nie w skorze... w skorze :)

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Impressive z tym carbonem ;-) Pamietam jak szukalem kogos kto by mi na zamowienie zaprojektowal tylni dyfuzor i wykonal go z carbonu :D sie od drzwi wszedzie w kraju odbilem :D

Co do galki - chetnie zobacze jak to zrobiles bo sam bym sobie zainwestowal kiedys.

E92 335d Stage H
Opublikowano (edytowane)

jak dalej szukaszz tym dyfuzorem to zglos sie lcp carbon, ja wlasnie u niego robie, widzialem co zrobil u czerwonego, jest ok, naprawde ok. Jak dach facet robi na zamowienie to z dyfuzorem nie bedzie mial problemow

tak wyglada ten carbon jak sie mieni (video)... tylko bedzie ciut bardziej czerwony odblysk bo wzialem bardizj jaskrawa zylke.

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
jak dalej szukaszz tym dyfuzorem to zglos sie lcp carbon, ja wlasnie u niego robie, widzialem co zrobilu czerwonego, jest ok, naprawde ok. Jakdachfacet robi nazamowienie to z dyfuzorem nie bedzie mial problemow

Juz kupilem ;-) ale moze sie zglosze w przyszlosci po splitter i lotki progowe jak i po pelnoprawny dyfuzor - ale to kiedys kiedys ;) Idealnie chcialbym by ktos mi mogl zaprojektowac to od podstaw a nie tylko powlekac. Niemniej - dzieki za polecenie.

E92 335d Stage H
Opublikowano
jak dalej szukaszz tym dyfuzorem to zglos sie lcp carbon, ja wlasnie u niego robie, widzialem co zrobil u czerwonego, jest ok, naprawde ok. Jak dach facet robi na zamowienie to z dyfuzorem nie bedzie mial problemow

tak wyglada ten carbon jak sie mieni (video)... tylko bedzie ciut bardziej czerwony odblysk bo wzialem bardizj jaskrawa zylke.

Ja pierdziu jak skóra węża :wink: bardzo fajnie się to prezentuje, ale koszta pewnie nie małe??

Chociaż przy tym co już włożyłeś w auto to kropla w morzu :wink:

Opublikowano

badzmy Gentelmenami, nie rozmawiajmy o pieniadzach to temat ktory boli. :wink: cena to 5 krotnosc standardowego karbonu + wykonanie oczywiscie.

Zreszta obalam teorie wedlug ktorej lokalni dealerzy narkotykow jezdza BMW : nie jest to mozliwe nie byloby ich stac na mody :mrgreen:

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

wczoraj dotarly tarcze M3.... nice :)

http://i.imgur.com/fNhTVqt.jpg

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
nie zamierzam, zrobie tak aby krecil jak przystaje do 325i:)

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
A tak z ciekawosci - moze patrzyliscie czy idzie przelozyc nowsze zegary do starszego bmw? W VAGu praktycznie mozna wmocowac do 10 letniego auta nowiutkie zegary po malych przejsciach zwiazanych z immobilizerem.
E92 335d Stage H
Opublikowano (edytowane)

Bardzo ciekawy mod ale nie ten poziom u nas jak chodzi o programowanie.

Dodatkowo to byl bardziej mod dla prestizu bo moze ten kto by go zrobil by zrobil dwie lub trzy instalacje, nieoplacalne a u nas rzeczy dla funu/wiedzy/satisfakcj i poglebienia swojej wiedzy sie nie robi. Wystarczy zobaczyc programy dla silnikow bez turbo... zenada. NA zachodzie idzie to calkiem dobrze, oczywiscie cena wyzsza ale do zaakceptowania. U nas "tunerzy" wola tluc na potega 178 dizla gdzie zaladuja swoj gotowiec ledwo musniety. Bylem u jednego znanego tunera w polsce, powiedzial mi ze zrobi program po godzinej dyskusji ale za 5000 zlotych (30% drozej niz na zachodzie) a jak mu powiedzialem ok... to zadzwonil dwa dni pozniej ze ponizej 7000 zl mu sie nie oplaca... dla przetestowania czy chodzi o kase czy umiejetnosci powiedzialem mu znowu ok... dostalem kolejny telefon godzine pozniej ze jednak rezygnuje. :roll:

Sprawy zupelnie powszechne na zachodzie sa u nas nieosiagalne bo po prostu jestesmy ciency w tych klockach.

Jak chodzi o Bimmerow sytuacja tez nie jest jakas niesamowita. Zdalem sobie sprawe jak w koncu trafilem na Przemka z Bimmerupgrades jak niski poziom ma wielu kolegow z jego fachu.

Dam przyklad razacy. Podobno najlepszy bimmer z okolic Wroclawia wychwalany na stronach po zmianie silnika probowal doprowadzic moj samochod do ladu ale ciagle brakowalo mocy, gasl, wyskakiwaly rozne kontrolki. Po 2 tygodniach odebralem samochod bo ewidentnie gosc tonal...Przemek zalatwil sprawe w... (nie przesadzam) 7 minut... Po prostu jak tylko facet wyszedl poza swoje gotowce to byl bezradny.

Dam drugi przyklad. Po wymianie calego dolu lacznie z kolektorem wydechowym na sportowy i katami samochod zamiast zyskac na mocy stracil. No i tuner tonie. Oczywiscie zaczal obwiniac dostarczone czesci ze wadliwe itd (chociaz caly swiat na nich jezdzi). Odebralem auto jak uslyszalem ze modow bez turbo sie nie robi... Przemek zerknal i nie jest tunerem ale zasugerowal ze sondy przed katami nie sa w normie i podal norme napiecia ktora powinna byc.2 dni czytania troche o temacie i zdalem sobie sprawe ze sondy sa za nisko (a wiec podstawowo wina kolektora sportowego mysle).Reklamacja. Kaza Zrobic zdjecia montazu i robiac zdjecia zauwazylem ze ktos cial tam gdzie sa sondy... telefon do tunera...no tak pocieli no bo "kolektor byl zle zrobiony bo te pewnie jakas chinszczyzna i sondy nie wchodzily do srodka jak w orginale a wiec ucieli do wysokosci orginalu"... Zdajecie sobie sprawe z niewiedzy goscia ktory bierze za to kase... ??? pojechalem do firmy ktora zajmuje sie tlumikami poprosilem o podwyzszenie sond do wysokosci ktora wyslal mi producent kolektora sportowego i oczywiscie moc skoczyla na 238 koni czyli tyle ile obiecywal producent... (orginal 218, po polskim magiku 180...)

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Wiesz co, mam wrazenie ze nie ma sie co poddawac ;-) w VAGu znam ludzi co naprawde cuda robili - z reszta sam costam robilem. Przykladem jest gosc co ma Golfa V a w srodku Scirocco R 2015 / Golf 7 R :D Oczywiscie to absolutnie nieoplacalne, ale sadze ze nie o oplacalnosc tu chodzi ;-)

Transcoder do NBT zrobili w Rumunii, wiec to prawie jak u nas ;)

Wiesz - nawet glupia rolka nadkoli ;) Szukam juz miesiac kogos kto sie podejmie bo nie mam wyczucia w rece i nie chce sie uczyc na moim aucie. Calkiem znani tunerzy krajowi mnie z kwitkiem odsylaja :D

Znam tez takich magikow. W sumie cala historia z moim samochodem to odkrecanie partactwa magikow ktorzy sie nim w duzej mierze zajmowali - hehe - stay tuned - w Grudniu jakos poopisuje :)

E92 335d Stage H
Opublikowano

Wiesz - nawet glupia rolka nadkoli ;) Szukam juz miesiac kogos kto sie podejmie bo nie mam wyczucia w rece i nie chce sie uczyc na moim aucie. Calkiem znani tunerzy krajowi mnie z kwitkiem odsylaja :D

ale to jest dokladnie to co mowie, no rolowanie nadkoli to nie jest jakas czarna magia na zachodzie... i nie poddaje sie tylko po prostu zrezygnowalem z uslug tunerow w polsce i trzymam sie kurczowo Bimmerupgrades jak chodzi o bimmera mimo ze mam prawie godzine drogi do niego bo jak kiedys sie przeniesie to bedzie tragedia. Naprawde trudno u nas znalesc kogos jak on kto wie o czym mowi, robota jest zawsze wykonana do konca i porzadnie a cena nie zmienia sie po uzgodnieniu. Ostani raz jak uzywalem kogos innego to bylo przy montazu deski obszytej skora... Deska spadla mi na kolana (doslownie) po 20 km jazdy. To samo sie tyczy mechanikow... przeciez nie bez przypadku wole czekac miesiac na termin w Mautoczesci u Gorika nawet jezeli samochod ma stac niz jechac gdzie indziej... po prostu lubie spac w nocy a nie domyslac sie co mechanik zrobil lub nie zrobil w moim samochodzie... Moj samochod to ma byc fun a nie droga przez meke.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Są na szczęście magicy którzy poza firmami które wyżej wymieniłeś robią dobrze robote np. czerwony330d ogarnia dobrze to jak jade na południe u niego często coś robie albo kolega czerwonego który mieszka w wawie dobrze ogarnia tematy z nawigacjami i kodowaniem. Przekładał mi deskę z nawigacją i jak do tej pory nie spadła mi na kolana, nic nie skrzypi itd :) no i łączy ich to że z kasy nie zdzierają tylko normalne stawki
Opublikowano
no a widzisz czerwony to nie jego glowny fach a ogarnialepiej niz wiekszosc fachowcow :)

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

ja widze ze w tematach vaporra i kowbojek jest mocno o felgach to mam pytanie do specow kto mi pomaluje w polsce tak felgi ? chodzi mi o dwa kolory i intensywnosc czerwonego.

http://1.bp.blogspot.com/-iiadPjvgV3U/U-zUACCVuFI/AAAAAAAESMw/FcN1Ra-kwAc/s1600/blog_07312014_bmw_m3_liberty_walk_pur_lx12_2.jpg

gdzie znajde taki kolor zlotego :

http://i69.photobucket.com/albums/i62/npalaciom3/GoldBBS.jpg

W renowacji felg tqkiego zlotego nie zrobia

ktos kiedys dal linka ale nie moge znalesc.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

super dzieki

Ta pierwsza felga - kosmos :shock:

no tak...za 20 tysiakow to lepiej aby ladnie wygladaly

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

da sie bez probemu albo metoda hybrydowa albo proszkowa tylko trzeba miec dosyc drogie farby przy proszkowej. Widzialem na zlocie we francji.

Zreszta nawet ZP ma to jako propozycja w swojej palecie :

http://www.z-performance.com/image/cache/data/rims/ZP9%20-%20CR/ZP9-CR-3_web-700x700.jpg

Moja La Bunia

DO E9x :