Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano
Sprobuj poszukac na Schmiedmannie

Nie polecam

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
masz jakieś złe doświadczenia? Ja mam teraz coraz większe wątpliwości. Założę chyba splittery i na tym się skończy :D

kup OEM zderzak z M3, daj ze swoim do odpowiedniego fachowca i wyrzeźbi Ci na miarę "ala M3" jak tak bardzo chcesz mieć M3 look

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dawno tu nie zagladalem ale widze ze idziesz z idea dalej :cool2:

Co do lamp to pisales ze masz czerwone diody (dopuszczalne do ruchu drogowego sa tylko pomaranczowe) i chetnie bym zobaczyl w dzien i noc :wink:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
masz jakieś złe doświadczenia? Ja mam teraz coraz większe wątpliwości. Założę chyba splittery i na tym się skończy :D

Tak jak owilem wczesniej te na schmiedmanie sa zlej jakosci, da sie je dopasowac ale bedzie bardzo tezyc i nie bedziesz zadowolony. Masz dwie mozliwosci albo kupujesz z ABSu i kosztje on mniej wiecej 2500 zl i mozesz znalesc cos przyzwoitego albo lepiej robisz na zamowienie albo ze zderzaka M3 jak mowi DAMP albo tez na zamowienie pod wymiar z fibreglassu na podstawie orginalnego zderzaka.

Ja teraz wymienilem na zderzak à la M1 ale zderzak byl robiony na wymiar i to zupelnie inna liga, wszystko pasuje jak w zderzaku M1 (rownierz ze jest nizej osadzony co mnie zmusilo do podniesienia zawieszenia i znizenia radaru zbizeniowego. Tyle ze cena takiego zderzaka pod wymiar to okolo 3 tys zlotych (nawet 3500) czy robisz z orginalu czy z fibreglass.

Dawno tu nie zagladalem ale widze ze idziesz z idea dalej :cool2:

Co do lamp to pisales ze masz czerwone diody (dopuszczalne do ruchu drogowego sa tylko pomaranczowe) i chetnie bym zobaczyl w dzien i noc :wink:

Wyjalem te czerwone diody bo niestety oprocz polski to czerwone sa niedopuszczane np we francji i za duze ryzyko zatrzymania dowodu przy kontroli.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
musze jeszcze zamontowac lampy przeciwmgielne od Seri 1 bo oczywyscie myslalem ze te od trojki beda pasowac a tutaj klapa, w ciagu 15 dni sie wyjaje.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
ale bylem wyciagnac lodke na wode :) a jestem umowiony w pierwszy tydzien kwietnia na montaz halogenow.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Mistrzu! Auto rewelacja!

Mógłbyś tylko powiedzieć skąd takie kozackie lampy? sam je zmodowałeś czy jakaś firma?

Słyszałem kiedyś o jakiejś w USA ale wiem że baaaaardzo wysoko się cenią i słabo jakościowo to im wychodzi

Golf IV 1.9 tdi - ex

E60 530xd - ex

Panamera 970 - ex

e92 335is - ex

A4 B9 2.0T - ex

F36 430i - ex

M6 F06 Gran Coupe Competition - ex.

X3 F25 35i

Opublikowano
lampy robione we wlasnym zakresie, ceny w usa odstraszajace i jest problem z jakoscia malowania.

Moja La Bunia

DO E9x :

• Moderatorzy
Opublikowano

Słyszałem kiedyś o jakiejś w USA ale wiem że baaaaardzo wysoko się cenią i słabo jakościowo to im wychodzi

O jakich problemach z jakością wykonania i malowania mowa ? Skąd w ogóle taka opinia kolego? Gdzie to wyczytałeś? Może źle szukam ale tak na szybko nawet w necie nie znalazłem negatywnych opinii. Ani jednej.

Ani u mnie ani u mch74 nie zauwazylem.

Nie znam NIKOGO kto widzial te lampy na zywo i narzekalby na jakosc wykonania.

Ty również Rivasi nie narzekales ;)

Co do ceny zgoda - jest drogo. Ceny na poziomie amerykańskim.

EDIT: Nie wiem o jakiej marce była mowa - ja mówie o OSS które są w Polsce. Nie widziałem i nie znam nikogo z PL z lampami robionymi w USA w innych firmach.

Zresztą co tu dużo mówić:

https://www.instagram.com/p/BCiyJj9w5ga/?taken-by=ossdesigns

https://www.instagram.com/p/BCgTy0cw5jx/?taken-by=ossdesigns

https://www.instagram.com/p/5X0BaJQ5qP/?taken-by=ossdesigns

https://www.instagram.com/ossdesigns/

Opublikowano

w zadnym momencie nie nawiazywalem do twoich lamp i nie specjalnie akurat do OSS design ktory generalnie maluje lampy na full czarno, szaro albo na full bialo. Jest jakies 10 firm w usa ktorym sie tym zajmuja i dosyc czesto zdarzaja sie problemy z malowaniem jak tylko podchodzimy do kwesti odciec (dwa kolory na tej samej czesci ktore musza ze soba wspolgrac) gdzie te odciecia sa nierowne. Drugim problemem sa ringi w ledach ktore padaja troche wybiorczo (jedne przetrwaja 3 lata, inne padaja po 6 miesiacach i wtedy trzeba odslyac zestaw do usa.

a wiec nie nawiazywalem do twoich lamp ktore jak juz kiedys mowilem mi sie podobaja, zreszta z ich powodu sie zdecydowalem na tuning, zrezygnowalem z ringow bo nie jestem fanem ringow à la DTC wole okragle. Pewnie zainstaluje pozniej ringi okragle w ledach jak znajde cos godnego uwagi na rynku.

Moja La Bunia

DO E9x :

• Moderatorzy
Opublikowano

Myślałem, że chodzi o OSS bo jak już ustaliliśmy to są DRODZY więc myślałem, że o nich mowa.

Nie wiem jak inne firmy z US - znam jeszcze chyba Oneighty i chyba Umnitza . Jest jeszcze jedna firma w DE ale patrząc po zdjęciach lampy szału nie robia i lampy Rivasiego są dużo lepiej przerobione.

Co do Ringów ledowych to chyba właśnie Umnitza dostarcza diody i panele dla OSS. Sprawdź na stronie.

U nas po dwóch latach dalej świecą

Opublikowano

Drodzy to sa wszyscy a wiekszosc tych ktorzy nie sa drodzy jak firma niemiecka o ktorej wspominasz daja produkt sredniej jakosci.

Ciekawa ta oferta umnitza tylko oczywiscie okragle ringi do post lifta E90 to najdrozsze ringi... :/ 250 dollarsow.

Moja La Bunia

DO E9x :

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Sobota 30 marca 2013 (sobota wielkanocna : wracam S7 z krakowa do warszawy na swieta ALFA ROMEO mojej zony. 40 km przed Radomiem rozlatuje mi sie wysprzeglik, dojezdzamy na drugim biegu do Janek (5K przed warszawa) gdzie musze wezwac lawete.

Sobota 18 kwietnia 2014 (sobota wielkanocna) : wynajmuje mercedesa klasy C (12 tys km na liczniku) w warszawie w celu wyjazdu do krakowa. Nie dojezdzam nawet do domu po bagaz i zone gdy zaswieca sie czerwona kontrolka oleju. Firma wynajmujaca podstawia mi w zamian Jaguar XF (2 letniego). Wracajac przez S8 do warszawy w poniedzialek 20 kwietnia, samochod zaczal sie trzasc i wyswietlil sie komunikat o nie dzialajacym systemie ABS i skrzyni biegow, laweta do warszawy, przyczyna : rozsypala sie automatyczna skrzynia biegow.

Sobota 4 kwietnia 2015 (sobota wielkanocna) : jade moim obecnym BMW z warszawy do Radomia dolaczyc do zony w swieta. Wyjezdzajac z piaseczna samochod gasnie i nie chce odpalic. ladowanie i nawet pomoc mechanka ktory przyjechal z laweta nie pomagaja. Laweta do Warszawy. Powod : Super rzadka usterka polegajaca na fizycznym oderwaniu ogranicznika valvetronika (silnik do wymiany naszczescie gwarancja zadzialala).

Poniedzialek 28 marca 2016 (poniedzialek wielkanocny) : wracam moim obecnym dalej BMW do Warszawy. 40 km od warszawy (Gora Kalwaria), mam najpierw zolty komunikat o wysokiej temperaturze plynu chlodzacego a 2KM dalej juz czerwony, zatrzymuje sie natychmiast, wzywam lawete... Podejrzenie usterki (naprawa 8 maja): Walniety czujnik temperatury.

za rok aby bylo jasne, nikt mnie nie wyciagnie z domu w wielkanoc. :mrgreen:

Jezeli ktos jest fanatykiem zjawisk dziwnych/paranormalnych mam dokumentacje i swiadkow na wszystkie te zdarzenia.

P.S. : jedyny inny raz gdy stanalem w trasie z jakiegokolwiek powodu niemogac kontynuowac drogi w ponad 20 letniej karierze kierowcy bylo to 20 km od Lausanny w Porsche Carrera S w poniedzialek wielkanocny 2001 roku. Powodem byl wyciek plynu hamulcowego po najechaniu na reklamowke gdzie znajdowal sie kamien. Na to nie mam papierkow :) ale mam swiadka. :)

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Po czasie zauważyłem że każdy wpis to inny rok bo myślałem że w tym roku miałeś takiego pecha :mrgreen:

Trzymam kciuki żeby to był czujnik a nie pompa wody :think:

A wiesz że masz w Bydgoszczy klona jeśli chodzi o kolor auta? Czerwony E91 z czarnym dachem, tylko wypas taki jakiś mniejszy ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wszystko z takimi szczegółami,że będzie z czego pisać autobiografię ;) tylko popraw ostatnią datę,bo 28 KWIETNIA 2016r. jeszcze nie miał miejsca. no chyba,że Twoje auto przenosi Cię w czasie (o czym do tej pory nie wspominałeś :nienie: :D ) :lol:
Opublikowano

Upsss, limit usterek uważam wyczerpałeś na kilka lat. :(

Mam nadzieję ,że ogarniesz auto bezproblemowo. :cool2: :cool2:

7d4c19ecfc3db.gif
Opublikowano
Rivasi faktycznie zmora wielkiej nocy Cię ogarnęła ale nie martw się bo mnie też w poniedziałek dopadła po twoim telefonie akurat przebywałem z małżonką na zamku w Mosznej gdy wracałem do domu zaczęło niemiłosiernie huczeć z tyłu auta i dobrze że udało się dojechać do domu na szczęście tylko 100 kilometrów i teraz również nie wiem czy to łożyska się posypały czy co gorsza dyfer się rozleciał? Na razie autem nie jeżdżę a mam zamiar dzisiaj sprawdzić jak starczy czasu przed pracą co jest grane. Mam nadzieję że w twoim przypadku okaże się tylko pierdoła :) :wink:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano (edytowane)
wszystko z takimi szczegółami,że będzie z czego pisać autobiografię ;) tylko popraw ostatnią datę,bo 28 KWIETNIA 2016r. jeszcze nie miał miejsca. no chyba,że Twoje auto przenosi Cię w czasie (o czym do tej pory nie wspominałeś :nienie: :D ) :lol:

o ku... zlapali mnie :) kochanie, demontuj wrapxy z bunii... i tak mam dobra pamiec, szczegolnie jak moge sie wesprzec doksami z ubezpieczenia :)

Upsss, limit usterek uważam wyczerpałeś na kilka lat. :(

Mam nadzieję ,że ogarniesz auto bezproblemowo. :cool2: :cool2:

ja nie ale dla gorika to bedzie pestka. :wink:

A wiesz że masz w Bydgoszczy klona jeśli chodzi o kolor auta? Czerwony E91 z czarnym dachem, tylko wypas taki jakiś mniejszy ;)

pytanie czy klon wie ze klony sa bardzo latwo palne ? :)

Rivasi faktycznie zmora wielkiej nocy Cię ogarnęła ale nie martw się bo mnie też w poniedziałek dopadła po twoim telefonie akurat przebywałem z małżonką na zamku w Mosznej gdy wracałem do domu zaczęło niemiłosiernie huczeć z tyłu auta i dobrze że udało się dojechać do domu na szczęście tylko 100 kilometrów i teraz również nie wiem czy to łożyska się posypały czy co gorsza dyfer się rozleciał? Na razie autem nie jeżdżę a mam zamiar dzisiaj sprawdzić jak starczy czasu przed pracą co jest grane. Mam nadzieję że w twoim przypadku okaże się tylko pierdoła :) :wink:

Ty sie ostatnio strasznie zamkujesz ! Nie wiem czy slyszales jest jakas zajezdnia krzyzaczka do kupienia w prusach wschodnich (teren kontrolowany aktualnie przez zaborce polskiego) za 1 milionik euro... wyglada niezle :)

a no tak to brzmi powazniej niz moja usterka ale dyrencjal to demontowales rok temu z tego co pamietam przy montazu zaciskow, moze ta przerobka przy zaciskach tylnych puscila ?

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

W zime tego roku, zanim przejde do grubszych prac na wiosne/lato ogarnolem kilka zabiegow kosmetycznych aby dokonczyc miedzy innymi wymiane wydechu zapoczatkowanego z tlumikiem koncowym czyli :

- wymiana kolektora wydechowego na kolektor sportowy od Schmiedmanna. Chwalony na stronach amerykanskich miedzy innymi z tego ze da sie z niego wycisnac wiecej koni niz z kolektora Autowerka. Przy 3 litrowym silniku (bez turbin lub kompressora) udaje sie wycinagnac bez wiekszych problemow mw 290 koni a mozna sie posilic o ponad 310, jezeli wiem ze dla dizla z turbina to zaden hajwaj, dla benzyny klasycznej to juz niezle. I to jest naprawde cel calego eksperymentu, wycignac ponad 306 koni przy silniku z 330i, wymienionym calym dolem i dolocie z AFE i programie z autowerka. czyli miec moc 335i fabrycznego bez dwoch wyjacych dziewic pod maska.

http://static.schmiedmann.dk/ProductPictures/image_86446_big.jpg

Wymian tlumika srodkowego i katow na katy z przeplywem 300 cel. Robote robilem w firmie Przemocar poradzona mi przez KRI35 z Just Good Detaling i jestem naprawde zadowolony z wyniku a cena byla lagodna !

Przed montazem

http://i.imgur.com/J9zEncT.jpg

po montazu :

http://i.imgur.com/2rCdQGP.jpg

Najwiekszy problem stanowilo wylaczenie sad za katalizatorali i prawidlowe ustawienie sa przed katalizatorami aby korzystaly z nowego kolektora nie wywolujac jednoczesnie bledu zbyt bogatej mieszanki przez zwiekszony przeplyw.

Jak chodzi o katy srodowiskowe (po katalizatorach), okazalo sie ze cala rzesza specjalistow niektorych wychwalanych na rynku uzywa gotowcow ktore sa przeznaczone do kolektora orginalnego ale nie radza sobie ze sportowym bo nie umieja w ogole ruszyc tego gotowca. Naszczescie szef firmy transportowej i jednoczesnie znajomy z ktora wspolpracuje przyszedl na moja pomoc i dal mi namiary na czlowieka ktory "zrobi to jak trzeba". I faktycnie 3 godziny pozniej problem byl zalatwiony czyli zamiasr robic 6 wizyt u dwoch pseudo specow moglem natychmiast sie udac do niego by zaoszczedzic nerwy i czas bo pieniadze zamierzam przynajmniej czesciowo odyskac.

Ale to i tak nic w porownaniu z ustawieniem przednich sad przed katem, tutaj spece patrzyli na mnie z takimi wielkimi oczami, w stylu co on ode mnie chce. i tutaj jak zawsze mozna powiedziec przyszedl na pomoc PRMAXX z Bimmerupgrades ktorego wiedza i klarownosc tlumaczen plus warosci wyjsciowe pozyskane od znajomego z BMW francja pomogly uporac sie z problematyka. Jak dzisiaj sobie przypominam jakie bzdury probowano mi wcisnac ewidentnie przez niewiedze ze sie tego nie da zrobic to dochodze pomalu do wniosku ze wielu "specow na rynku" nauczylo sie jednego sposobu robienia jednej rzeczy i nie sa w stanie tak naprawde zboczyc z tej sciezki wyrobionej bo ich wiedza faktyczna na temat jest zadna. A wiec w przyszlosci jak slyszycie od speca "wie pan to mi sie nie oplaca bo musial bo za duzo czasu bym na to poswiecic, wroc pan jak pan bedzie mial uturbionego dizla" przetlumaczcie sobie to na "klepie ciagle to samo bo reszta jest poza moim zasiegiem".

A wiec silnik dziala gladko, dzwiek jest przyjemny, jest ewidentnie wieksza moc ale zrobie pomiary na hamowni po programie i instalacji wlotu powietrza prawdopodobnie od AFE. Program prowdopodobnie sciagne od Autowerka aby uwzglednic kolektor sportowy.

Ale to nie nastapi natychmiast bo pieniadze przeznaczone na samochod pojda na gruby projekt tej wiosny/lata a wiec pewnie bedzie trzeba poczekac do jesieni/zimy.

Jak chodzi o drobne inne sprawy to wszedl tez zderzak robiony przez znajomego z 1M zamiast tego chinskiego od M3 ale o tym w nastepnym tygodniu jak zainstaluje w koncu przeciwmgielne 8 kwietnia.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

W sobote bo moze uda sie nagrac dzwiek w studiu znajomego (jezeli samochod wjedzie, jak nie to wrzuce z komory.

Za to jak syszalem twoj silnik przez komorke Czerwonego to sadze ze twoj dzwiek jest lepszy IMO, bardziej wyscigowy, moj jest bardziej "czy mnie widziales", nic wspolnego z Remusem oczywiscie ktory byl uciazliwy ale jest wiecej basow niz u ciebie wedlug mnie z tego co pamietam, jest tez inny kolektor wydechowy co ma rownierz wplyw na dzwiek.

Moja La Bunia

DO E9x :