Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Każdy ma swoj styl ale do mnie powoli sie robi z rego dyskoteka ale i tak podziwiam za checi

Rozumiem ze chodzi o malowanie lamp lub wzor malowania ktory nie odpowiada.

Sadze ze trzeba miec pewna konsekwencje w dzialaniu. Malowanie lamp jest dosyc rzadkim modem (3 lub 4 osoby na forum go maja) bo drogim (zazwyczaj trzeba wysylac lampy do usa), trudnym (nie zawsze jakosc wykonania jest na poziomie) i upierdliwym do wykonania (kilka tygodni bez mozliwosci korzystania z samochodu przy wysylce do USA).

Ja go zrobilem stosunkowo rozsadnie cenowo, nie mialem auta przez 24 godziny a wykonanie jest perfekcyjne.

Jak chodzi o kolor to tak 95% ludzi ktorzy w ogole maluja lampy to robi na czarno po prostu bo a/ jest to najbezpieczniejsza opcja bo pasuje do kazdego pojazdu b/ malowanie zroznicowane z odciecieciem jest dopiero drogim modem c/ czesto jest brak pomyslu.

Tu musialem byc konsekwentnym samochod jest robiony na czerwono czarny a wiec lampy maja pasowac do reszty i trzeba bylo podjac ryzyko ktore wedlug mnie sie oplacilo. Bylo by nie logiczne gdyby swiatla byly czarne a orginal wyglada po prostu slabo.

Jak bym chcial miec czarne BMW z mpakietem to bym taki kupil i nie bawil sie w modzenie.

Lampy zacnie się prezentują. :cool2: :cool2: ............
Mega zmiany od zlotu w ułężu!
taki to pożyje, mod za modem :) dobra robota :cool2:
Mega!

Dzieki panowie !

Widziałem w czwartek w złotych tarasach :D pięknie się prezentuje i wyróżnia na parkingu nawet na zimówce :cool2: :twisted:

#edit

wziąłbym ciemną soczewkę ;)

Mi jeszcze do niedawna brakowalo odwagi aby zrobic sobie felgi w takim stylu jak twoje lub fatgrandmy chociaz mi imponowaly ale sie przekonalem bo znalazlem jak to zmiescic na moich :norty: to co dzisiaj jest srebne poleci na Czerwono !

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na mnie Twój samochód robi duże wrażenie. Dla niektórych mody będą przesadne i ok, ale konsekwencja zmian i to, że mimo tak dużych przeróbek auto jest spójne wizualnie to spore osiągnięcie.

Mam nadzieję że uda mi się go zobaczyć, sam kupiłem niedawno E91 '06 i parę rzeczy chętnie bym zobaczył u Ciebie na żywo, zresztą mieszkam pod Warszawą.

3A0jS9b.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Każdy ma swoj styl ale do mnie powoli sie robi z rego dyskoteka ale i tak podziwiam za checi

Rozumiem ze chodzi o malowanie lamp lub wzor malowania ktory nie odpowiada.

Sadze ze trzeba miec pewna konsekwencje w dzialaniu. Malowanie lamp jest dosyc rzadkim modem (3 lub 4 osoby na forum go maja) bo drogim (zazwyczaj trzeba wysylac lampy do usa), trudnym (nie zawsze jakosc wykonania jest na poziomie) i upierdliwym do wykonania (kilka tygodni bez mozliwosci korzystania z samochodu przy wysylce do USA).

Czasem mniej znaczy więcej :wink: Bez urazy, ale zgadzam się z tomasztolala.

Jednak skoro właścicielowi się podoba, to On w końcu tym jeździ ...

Nie żebym się czepiał, ale co niby takiego trudnego i drogiego, że Polak nie wykona tej względnie pięknej modyfikacji lamp?

Zdjęcia w ruchu fajne, muszę memu strzelić takie :cool2:

Opublikowano

Jednak skoro właścicielowi się podoba, to On w końcu tym jeździ ...

Zdjęcia w ruchu fajne, muszę memu strzelić takie :cool2:

akurat tutaj mniej znaczy jak 95% czyli w jednym kolorze slusznym... czarnym, to troche jak ktos ktory dodaje M pakiet do E9x, fajne ale 100 razy widziane i w koncu banalne. Mozna sie nie zgadzac oczywiscie z ta logika i uznac ze wiekszosc ma zawsze racje :)

Ale na zywo lampy sa zjawiskowe i to nie ja to mowie tylko ludzie na dwoch zlotach za granica i tacy ktorzy kupowali usluge w usa ze 2000 dollarow... trzeba bylo zobaczyc tlum obok auta... kilka zdjec robine na szybko przez kolege KRI35 "just good detailing z piaseczna, jedz tam fachowa robota" Iphonem 4 i na pewno nie zlikwidowalal bym dzisiaj czerwonego na shroudzie ktory jest najbardziej widoczny jak jeszcze myslalem dwa/trzy tygodnie temu...

12573058_979247748832690_4446131142259213194_n.jpg?oh=0100b8918d5e4863ebb14f0fa5a6e8db&oe=576F32E0&__gda__=1462412860_e1baadf1b6d82642a06639b1bb812ff7

12592462_979247818832683_3190310065159751442_n.jpg?oh=ba141c51c8b8d0e414220a8e62d96e72&oe=57379149&__gda__=1467064355_fa1aaae5fc8d0e160959435a3cf3f4be

Nie żebym się czepiał, ale co niby takiego trudnego i drogiego, że Polak nie wykona tej względnie pięknej modyfikacji lamp?

a wiec bedziesz ktoremus z rzedu ktoremu powiem... prosze bardzo zrob i porozmawiamy jak zrobisz :norty:

moge ci dac mailiki na PW do kilku innych kompanow ktorzy tez probowali... jednemu sie udalo nawet ladne czarne lampy zrobic co jest do przejscia (leciutko sie odcien roznil pomiedzy czesciami ale dalo by sie poprawic) ale jak tylko przystapil do odciec, przejsc tonalnych itd i do jasnych kolorow to juz tak pieknie nie bylo... juz nie powiem jak wygladaly lampy po zabiegu malowania. Najprostsze sa tak naprawde zmiany technologiczne czyli zmiana diod, ringow, zmiana sposobu dzialania np kierunkowskazu itd chociaz jak zmiana ringow w zwyklych xenonach w E92 jest dosyc bezposrednia (to nie znaczy ze prosta) to w dynamikach E90 wyglada to juz inaczej...

Ja nie rozumialem np cen ktorych wymagala taka firma jak OSS design za swoj tuning lamp i dlaczego ludzie z polski wysylali tam swoje lampy do tuningu... a dzisiaj wiem ze kazdy dollar ma swoja przyczyne ale skoro jak mowisz Polak potrafi to zapraszam do dziela moze bede RAZ mile zaskoczony...

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odpowiedź pełnym zdaniem ;) Wiedziałem, że będziesz się bronił, bo nie po to robisz żeby dawać sobie sypać do butów ;)

Nie mieszkam w Polsce, ale jestem przekonany, że zabieg jakiemu poddałeś te lampy spokojnie bym sam ogarnął. kwestie malowania oczywiście oddałbym fachowcowi. Oświetlenie to jest tylko zabawa, jeśli tylko posiadasz odrobinę chęci i czasu. Tu nie trzeba wiedzy jak odbudować silnik ;)

Na przyszłość w UK jest firma co zajmuje się tego typu modami.

Ja mimo wszystko o tych lampach mam odmienne zdanie, ale o gustach itd... PEACE :8)

Zaraz przejrzę cały wątek budowy :cool2:

Może się do czegoś do... :twisted: :P :wink:

Opublikowano
widziałbym u Ciebie czarną ramkę tablicy w połysku, chyba że obecna to zamysł reklamowy

cos jest pewnie na rzeczy bo tak inaczej ladnie by pasowala ale zawsze promuje mechanika gdzie jezdze :)

spryski dawaj na czerwono! ;)

juz poszly czujniki na czerwono a wtryski ida teraz ale pojde w orginal bo na 40 ste urodziny znajomy mi zrobil po prostu u siebie nowy zderzak... 1M style... montuje w nastepnym tygodniu.

Odpowiedź pełnym zdaniem ;) Wiedziałem, że będziesz się bronił, bo nie po to robisz żeby dawać sobie sypać do butów ;)

Nie mieszkam w Polsce, ale jestem przekonany, że zabieg jakiemu poddałeś te lampy spokojnie bym sam ogarnął. kwestie malowania oczywiście oddałbym fachowcowi. Oświetlenie to jest tylko zabawa, jeśli tylko posiadasz odrobinę chęci i czasu. Tu nie trzeba wiedzy jak odbudować silnik ;)

Na przyszłość w UK jest firma co zajmuje się tego typu modami.

Ja mimo wszystko o tych lampach mam odmienne zdanie, ale o gustach itd... PEACE :8)

Zaraz przejrzę cały wątek budowy :cool2:

Może się do czegoś do... :twisted: :P :wink:

Jak sobie powstanie firma to zobaczysz ceny :) Czas i chec to jedna sprawa, a wiedzy o oswietleniu aby nie zrobic byle czego tez potrzeba... Powiem jeszcze raz, sprobuj zrobic jedna pare i pogadamy bo trudno sie rozmawia jak ktos tego nie dotknal i jest przekonany ze wszystko dziala jak kinder jajko :).

A jak chodzi o przypierdalanie sie to zapraszam po to jest post :)

Moja La Bunia

DO E9x :

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rivasi zainstalowałeś te świecące paseczki, jak ze spasowaniem? Dobrze to wygląda na żywo? Wrzuć jakieś fotki jak możesz bo jestem bardzo ciekawy efektu.

Jakie swiecace paseczki :bokser: tam nic nie swieci :zlosc: , to sa listwy mechunik. Na zywo wyglada fajnie. Jak jestes w wawie to mozesz zobaczyc na zywo.

http://www.jlevisw.com/imgcache/ICP/JLV/Jlevi_StreetWerks_Interior_Color_Strips_For_BMW_E90-E91_-_BMW_3_Series_Sedan_and_M3_-_2006-2012_Fully_customize_your_interior_by_picking_the_color_and_where_it_goes_elements_producthtm_showcase_ICP_ML_015jpg_fa1c57a6.jpg

Fajna kiera i te listwy. Mów mi o nich i więcej zdjęć plz :p

idę dalej ;)

Opublikowano
listew juz nie ma od ponad poltora roku :) a byly na probe jakies 3 miesiace. spobujmy sie ograniczyc to aktualnego stanu bo inaczej to nie skonczylismy :)

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

a wiec jest tak... same obszycie skora typu carbon + druga np czarna + 2 lub 3 przeszycia to w polsce zrobisz to za jakies 1500/2000 zl. Te moje maja dodatkowo gabeczki pod spodem aby byly takie mile w dotyku a nie twarde jak listwy, troche taka sama roznica jak miedzy twardym plastikiem a plastikiem miekkim pod palcem i tu juz tak latwo tego sie nie robi. Te moje wyrwalem za 100 euros z rozbitej E90 M3 bo gosc na zlomie nie wiedzial co sprzedaje i sa te listwy WERSJA individual amerykanskie firmy challenge za jakis kosmos (MM perfomance sprzedawala je ze jakies 10 tys zl w pewnym momencie) ale jezeli ci zalezy tylko na wygladzie to zrobienie samych listew jest dosyc proste.

Ostatnia sprawa osobiscie bym nie obszywal pokrywy centralnej w ten sam sposob co listwy drzwi i deski. W BMW wersje podstawowe sa zrobione tak ze ten element jest taki sam co reszta ale wyglada to wedlug mnie kiepsko ale w wersjach individual i wyzszych wersjach modelowych individual, tune centralny jest czesto zrobiony inaczej ale to juz kwestia gustu.

Moja La Bunia

DO E9x :

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
TYl to mpakiet i dyfuzor AC schnitzer i pasuja perfekcyjnie, no ale placisz jakosc AC schnitzer. Szkoda ze cala karoseria nie jest robiona przez AC schnitzer nota bene, jak widzisz roznice w jakosci miedzy orginalem BMW a AC schnitzer to Ac schnitzer czyni ze czesc orginalna wyglada jak chinska podrobka. Blotniki przednie byly robione na wymiar z stali po tym jak czytalem z problemami pasowania tych kopii blotnikow z chin. Te co mam sa co do mm dopasowane. Przedni zderzak to chinol i pasowanie jest... bardzo srednie i odradzam zakup tch blotnikow (chodza za 1200 zl mniej wiecej). A wiec ta sama osoba ktora robila blotniki zrobila mi teraz zderzak przedni (à la 1M) i w nastepnym tygodniu go zakladam zobaczymy jak pojdzie, jezeli wejdzie tak samo jak blotniki to bedzie perfekcyjne spasowanie.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
normalne podchodza, a przeciwmgielne od mpaku tylko

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
a jak pasowanie samego zderzaka? Powiem szczerze że błotników nie chciałbym narazie ruszać. I dokładnie co to za model zderzaka przedniego bo na alledrogo są takie które wyglądaja jak Twój ale już jego boki są takie jak w m4.

Pasowanie zderzaka jest przynajmniej dla mnie nie zadawalajace (dlatego go zmieniam). To co masz na alledrogo jako zderzaki jest z niskiej polki i pasowanie jest jeszcze gorsze niz w moim. Zderzaki à la M3 ktore pasuja to mw 2400 zl +

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Gdzie takie zderzaki można dostać??? Cena tutaj nie stanowi problemu, fajnie byloby znaleźć cos takiego zebybpodeszedl p&p bez zbytniego kombinowania z pasowaniem.

zeby byl p&p i nie orginal to trzeba wydac sume okolo 3 tys zl+. Te na schmiedman sa zlej jakosci, wiem bo ten co mam na przodzie jest od schmiedmana.

Moja La Bunia

DO E9x :