Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zdjęcia swietne ! Tylko teraz pytanie co jeszcze tam robia te blackliny ??? Ni z dupy ni z pietruchy nie pasuja :)

Czemu nie pasują? Przecież przód nie jest poliftowy ;)

Zdjęcia bajer :cool2:

jak nie jest po liftowy ? przecież dopiero co zmieniał to jest LCI, lampy tył tak czy inaczej ładnie wyglądają ale coś czuję że niedługo zagości lift na tyle ....:)

Same lampy lci to nie lift według mnie ;)

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ostatnia fotka - miazga :cool2: :twisted: !
Jednak światła LCI robią robotę :cool2:

Mega fotki :cool2:

podbijam :cool2: , swiatła i fotki super!

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mega fotki. szkoda,że ze zderzakami uparłeś się na pre- LCI.rozumiem,że przód do zmiany byłby teraz kosztowny,ale możesz jeszcze zrobić tył ;) no i oklejaj te parktroniki na czerwono!
Opublikowano
Właśnie tu trafiłem i powiem, jest mega, naprawdę robi wrażenie auto :) Gratki pracy włożonej.
Opublikowano

Ogromne dzieki wszystkim za slowa uznania ze sesje, bylo przy tym duzo pracy (caly dzien) a fotograf jest typem perfekcjonisty i pomine ze musialem byc na telefonie przez tydzien i sie urwac kiedy bedzie perfekcyjne swiatlo to nie dal skonczyc sesji dopoki nie byl w 100% zadowolony...

Teraz dla tych ktorzy nie czytali 55 stron tego watku i chyba nie znaja mojego zdania na temat postliftu to podsumuje :

A/ w post lifcie sa dwie sprawy godne uwagi na zewnatrz : swiatla przednie przez wygląd i technologie oraz forma nerek i jedna wewnątrz : srebne ozdoby na pokretlach i kubkach

B/ cala reszta ( rzeźby na masce, tylne swiatla, pokretlo idrive itd. itd.) jest dla mnie nieciekawe i to wersja light tego co mysle przez szacunek dla kolegow którzy maja inna opinie i auta zrobione w tym kierunku.

A wiec jeszcze raz : dopóki to będzie mój woz nigdy nie będzie miał tych przypadkowych swiatel postliftowych tylnych a ze nie nazywam się Mariusz K. który nigdy w tamtym tygodniu nie miał prosić swojego kumpla o laske to slowo nigdy… znaczy NIGDY !

[

Same lampy lci to nie lift według mnie ;)

dokladnie

Piękne.

Pierwsza fota wygląda jakbyś bokiem leciał.

:cool2:

taki byl zamierzony efekt ciesze ze sie udal :!:

Do jasnej ciasnej, zdjecia piekne :cool2: Lampy poliftowe pięknie siadły :cool2: Rivasi twój turas coraz bardziej dojrzewa, im starszy tym lepszy :) :wink: :cool2:

ahh sadze ze bedzie jeszcze dwa/trzy lata dojrzewal aby byl taki cacy cacy dla mnie, za kazdym razem mysle no t ochyba koniec i sie nowe sprawy pojawiaja.

mega fotki. szkoda,że ze zderzakami uparłeś się na pre- LCI.rozumiem,że przód do zmiany byłby teraz kosztowny,ale możesz jeszcze zrobić tył ;) no i oklejaj te parktroniki na czerwono!

Akurat jest na odwrot… nawet jeżeli ktoś by mi zaplacil to nie zmienie tylnych swiatel na LCI. Za to mam problem z jakoscia malowania mojej maski i zderzaka i to w dużej mierze bierze się z jakości materialu uzytego do produkcji tych elementow i dlatego zdecydowałem się na folie na razie (niby jest to niezauważalne ale je wiem ze jest i mnie to wku….). Pisalem do kilku firm i żadna nie chciała mi dac gwarancji ze nie będę miał podobnych problemów z ich produktami oprócz jednej która mi po prostu zaproponowala aby do nich przyjechać i zobaczyć na zywo, jesteśmy umówieni na luty. A jest to maska i zderzak post lift M3 style tyle ze w M3 nie ma roznic miedzy przed i post liftowych jak w wersji podstawowej (lub m pakiet) oprócz nerek które akurat mi się podobaja a wiec jeżeli faktycznie produkt będzie na poziomie to wymienie te dwa elementy na post lift i sprzedam te ktore mam aktualnie.

I tak jak juz mi wczesniej radziles… parkotronik idzie na czerwono tylko musze mieć czas podjechać a wierz mi jak masz dwojke niemowlat to czas się bardzo kurczy ☺

A dla tych którzy chcieli by poczytać o post lifcie to zapraszam na strone 13… :mrgreen:

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Yodo nasz, pytanko jedno. Zaplanowałem sobie całą sobotę na "odrestaurowanie" 4 kółek, kupiłem K2 Turbo i Aluchrom, zestaw różnego rodzaju szmatek i gąbek. Do tego chciałbym kupić coś dobrego do wnętrza, pytanie co mam kupić ? Póki co jeszcze w środku jest welur - co by się do tego nadawało najlepiej ? (viewtopic.php?f=158&t=284408) W ogóle czy Turbo wystarczy czy potem odtłuścić i użyć czegoś innego ? Nie robiłem wcześniej tego typu renowacji dlatego byłbym wdzięczny za kilka porad wziętych z doświadczenia, bo przeglądając zacny internet znalazłem nawet wątek gdzie ktoś zaproponował polerowanie folii mat :cool2:

Bądź co bądź chciałbym w końcu zrobić mojemu szaraczkowi sesję nie z ogródka, tym bardziej że w tym tygodniu przeszedł sporo modyfikacji :).

http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano

Jako że lubię temat designu, to też coś odpiszę.

Przede wszystkim BMW ma kilka swoich znaków rozpoznawczych, m.in. tylne światła w kształcie litery L. W Twoim projekcie zostało to zaburzone, bo zgaduję, to nie są oryginalne tylne lampy? Cała idea pre-LCI jest taka, że biały element ma się odrywać wizualnie od reszty, dzięki czemu czerwona część klosza tworzy tą L-kę. U ciebie tego nie ma ;) Lampy LCI zachowują tą zasadę bez białego elementu, natomiast masz rację - było to kombinowanie, jak to zrobić, żeby nie zrobić zbyt dużych kosztów, a jednak żeby klienci byli zadowoleni. Jest jednak tutaj drugi bardzo istotny element - czerwony lakier, który wpływa na postrzeganie czerwonych skądinąd świateł.

Dlatego tego mnie, tam gdzie kształt L-ki jest widoczny, wygląda preLCI super:

http://i.imgur.com/d7zYpl1.jpg

A tam gdzie preLCI mocno kontrastuje - dużo gorzej:

http://i.imgur.com/nVlbGlF.jpg

U Ciebie czerwony kolor nadwozia moim zdaniem bardzo dobrze spasował z tymi światłami co masz w ciemnej wersji. Także nie ma co się denerwować, że nie wszystkim pasuje. Ja jak moim 650i podjeżdżam na zloty wiele osób nawet nie podchodzi, tylko woli oglądać odpicowane Golfy, trzeba jakoś z tym żyć :D

Opublikowano
bo wiekszosc fanow motoryzacj to wiesniaki zlot w katowicach staly dwie alpiny i rs6 prze poekny tuning warty co polowa tej imprezy a wiesniacy robili sobie zdjencia z hondami civic i golfami przykro sie zrobilo i musialem pojechac do domu
Opublikowano (edytowane)
Jako że lubię temat designu, to też coś odpiszę....

Jak chodzi o swiatla to sa orginalne lampy Black line BMW, http://www.shopbmwusa.com/PRODUCT/76/BMW-BLACK-LINE-TAIL-LIGHTS-FOR-3-SERIES

A z reszta to tak zgadzam sie w 100% i no nie przekonuje mniej ich post lift na sile i najbardziej z tylu. Albo robisz cos dobrze i robisz swiatla post lci z prawdziwego zdarzenia wymieniajac blotniki tylne albo nie robisz bo ksztalt lampy zewnetrznej nie wspolgra zupelnie z wewnetrzna.

a jak chodzi o twoja 650xi to tak jak ty mowisz i tomasztolala ponizej trzeba z tym zyc, robi sie dla siebie. Za to jak bedziesz ja sprzedawal i zanim oddasz ja ze bezcen do salonu, tu wyslij czlowieku PMke, w zaleznosci od ukladu gwiazd a moze akurat bedzie to dobry moment aby sobie zrobic przyjemnosc. :mrgreen:

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Yodo nasz, pytanko jedno. Zaplanowałem sobie całą sobotę na "odrestaurowanie" 4 kółek, kupiłem K2 Turbo i Aluchrom, zestaw różnego rodzaju szmatek i gąbek. Do tego chciałbym kupić coś dobrego do wnętrza, pytanie co mam kupić ? Póki co jeszcze w środku jest welur - co by się do tego nadawało najlepiej ? (viewtopic.php?f=158&t=284408) W ogóle czy Turbo wystarczy czy potem odtłuścić i użyć czegoś innego ? Nie robiłem wcześniej tego typu renowacji dlatego byłbym wdzięczny za kilka porad wziętych z doświadczenia, bo przeglądając zacny internet znalazłem nawet wątek gdzie ktoś zaproponował polerowanie folii mat :cool2:

Bądź co bądź chciałbym w końcu zrobić mojemu szaraczkowi sesję nie z ogródka, tym bardziej że w tym tygodniu przeszedł sporo modyfikacji :).

Do Welurow najlepiej ten zestaw nadawac sie ! :)

http://shiningcar.pl/pl/p/303-Convertible-Fabric-Kit-/843

jak chodzi o felgi zapytaj kri35 bedzie wiedzial, zestaw K2 mi wyglada slabo, uzywalem juz ich produktow, byly takie sobie ale moze tutaj sie sprawdzaja.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Albo robisz cos dobrze i robisz swiatla post lci z prawdziwego zdarzenia wymieniajac blotniki tylne albo nie robisz bo ksztalt lampy zewnetrznej nie wspolgra zupelnie z wewnetrzna.

Żeby zrobić tył na lift trzeba wymieniać błotniki?? Wydaje mi się, że samą klapę wystarczy (plus same lampy oczywiście) :think:

Opublikowano
no tak wlasnie o to chodzi. Lampy post lift to tak naprawde polowa lampy pre lift (ta w blotniku ktorego sie nie wymienia) i polowa niby nowego trojkata ktory robi caly szal :) A mowie ze BMW powinno to zrobic porzadnie i wymienic blotnik aby zmienic rownierz ksztalt zewnetrznej czesci lampy bo te dwa ksztalty post lift niejako ze soba graja.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Rivasi wydaję mi się że bronisz się tą teorią ponieważ już wszystko porobiłeś na cacyc a teraz szkoda ci czasu i pieniędzy lampy przed lifta jaki i te blac line wyglądają po prostu chujowo po tych lapmach poznać że ten samochód ma już 10 lat.

Lampy z e90 przed liftem to nic innego jak te w załączony poniżej obrazku:

Daewoo_Lanos_rear_20070323.jpg

Opublikowano
W takim razie co byś polecił jeżeli chodzi o lakier ? Po spędzeniu całego dnia przy aucie chciałbym uzyskać przyzwoite efekty, a nie tylko i wyłącznie "wysmarować" go woskiem :)
Opublikowano (edytowane)
Rivasi wydaję mi się że bronisz się tą teorią ponieważ już wszystko porobiłeś na cacyc a teraz szkoda ci czasu i pieniędzy lampy przed lifta jaki i te blac line wyglądają po prostu [bAD] po tych lapmach poznać że ten samochód ma już 10 lat.

Lampy z e90 przed liftem to nic innego jak te w załączony poniżej obrazku:

bronie sie od post liftu od strony 1... :) a obszernie od strony 23 :) a koszt wymiany na polift jest smieszny klapa http://allegro.pl/bmw-e90-e91-kombi-klapa-tyl-tylna-lift-lci-i5683710049.html 250 zl + swiatla 600 zl http://allegro.pl/bmw-3-e90-lci-lift-lampa-tylna-lewa-prawa-sedan-i5643311874.html, okejenie folia 200 zyla czyli tyle mniej wiecej ile mnie kosztowaly blackliny. Wierz mi ze dla kogos kto za chwile bedzie robil kolejny mod czyli retrofit kamery cofania z X1 do E90 i instalacja systemu TPMS na aucie na aucie ktore go nie posiadalo orginalnie, zmiana klapy i swiatel finansowo to pestka a myslisz tak bo to by byla twoja refleksja :)

Twoje zdjecie jest nietrafione bo akurat to nie w tej wersji swiatla od lanosa troche przypominaja te BMW tylko w tej :

images?q=tbn:ANd9GcQ2moEkEl0rc8VBT2d7Yu3pAvRPivyy6Mcy6t56A3JNuxu1NNhY

i dodatkowo chodzi o element bialy na swiatlach ktory przypomina lanosa i ZEWNATRZNA partie swiatel ktore sa podobne ale nawet jezeli pojde tropem populistycznej wiary to w takim razie swiatla post lci to polowa swiatel od lanosa i polowa od niewiadomo czego.

Ja wyeliminowalem element bialy i nie bede szedl tropem narzuconym przez marketing ze lift to rewolucja stylistyczna, dziekuje, umiem sobie wyrobic wlasna opinie.

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano (edytowane)
W takim razie co byś polecił jeżeli chodzi o lakier ? Po spędzeniu całego dnia przy aucie chciałbym uzyskać przyzwoite efekty, a nie tylko i wyłącznie "wysmarować" go woskiem :)

to zalezy ile wysilku chcesz w to wlozyc : po przygotowaniu lakieru ja osobiscie lece na Optimum Gloss coat+ Wolfgang paint sealant + Wosk Waxaddict Vitreo. quick detailer to V07 z Chemical Guys a jak mam ochote to raz na miesiac go jeszcze spryskaùm od niechcenia Gyeon Wet coat.

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

@2girls1horse

Zacznij od umycia i porządnego glinkowania, później jakiś dobry cleaner do lakieru np dodo albo meguiar's. Po tym możesz zaaplikować politure na sparklingu, poorboys black hole siada bardzo ładnie. Na koniec wosk, już wedle uznania, ja na spraklingu używałem Meguiar's Deep Crystal Carnauba Wax z fajnymi efektami (fotki mojego byłego 335 u mnie w wątku z E91). Dodatkowo jeśli chcesz odświeżyć lakier a nie masz maszyny to polecam Meguiar's Swirl X do usunięcia rys i zmatowień, do zastosowania po cleanerze.

Opublikowano

to zalezy ile wysilku chcesz w to wlozyc : po przygotowaniu lakieru ja osobiscie lece na Optimum Gloss coat+ Wolfgang paint sealant + Wosk Waxaddict Vitreo. quick detailer to V07 z Chemical Guys a jak mam ochote to raz na miesiac go jeszcze spryskaùm od niechcenia Gyeon Wet coat.

@2girls1horse

Zacznij od umycia i porządnego glinkowania, później jakiś dobry cleaner do lakieru np dodo albo meguiar's. Po tym możesz zaaplikować politure na sparklingu, poorboys black hole siada bardzo ładnie. Na koniec wosk, już wedle uznania, ja na spraklingu używałem Meguiar's Deep Crystal Carnauba Wax z fajnymi efektami (fotki mojego byłego 335 u mnie w wątku z E91). Dodatkowo jeśli chcesz odświeżyć lakier a nie masz maszyny to polecam Meguiar's Swirl X do usunięcia rys i zmatowień, do zastosowania po cleanerze.

Wysiłku ile wlezie, w końcu specjalnie biorę urlop na sobotę żeby to zrobić, musi się opłacać :). Zapisałem ładnie w kajeciku wszystkie preparaty i zobaczymy co dziadza Norauto będzie miał w swoim plecaczku.

W ogóle pytanie za 100 punktów, zna może ktoś kogoś, w pobliżu Poznania, kto mógłby zakodować mi światła powitalne ? Jakiegoś utalentowanego magika :) ?

Opublikowano

euh zeby to zrobic dobrze to wez piatek wieczorem po pracy sobote do polnocy i niedziele do 20.00 :) taka moja rada :)

a jak chodzi o moj zestaw to nie musisz klasc wosku, ja klade bo lubie odcien cieply wosku ale powloka + sealant ci zabezpiecza auto w 100%.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
...zobaczymy co dziadza Norauto będzie miał w swoim plecaczku

Podejrzewam, że może być słabo z rzeczami które Ci wypisaliśmy. Uderz do shiningcar.pl wyślą Ci, na następny dzień będziesz miał u siebie.

Opublikowano
euh zeby to zrobic dobrze to wez piatek wieczorem po pracy sobote do polnocy i niedziele do 20.00 :) taka moja rada :)

a jak chodzi o moj zestaw to nie musisz klasc wosku, ja klade bo lubie odcien cieply wosku ale powloka + sealant ci zabezpiecza auto w 100%.

Piątek wieczór wiadomo, na sobocie będę musiał poprzestać, bo w niedziele z powrotem do pracy. :evil:

...zobaczymy co dziadza Norauto będzie miał w swoim plecaczku

Podejrzewam, że może być słabo z rzeczami które Ci wypisaliśmy. Uderz do shiningcar.pl wyślą Ci, na następny dzień będziesz miał u siebie.

Zamówione, mam nadzieje że dotrze do soboty, jeżeli nie to na pewno się nie zmarnuje :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A weeeezzzz sieeeee............. Rivasi. Co to za wątek za bilion PLN i dlaczego trafiłem tu jak ma już 57 stron do przeczytania. :mad2:

Nie mogę się w tym połapać bo trochę tego jest , jaki obecnie kolor ma auto czarny czy czerwony? :roll:

A cała reszta to masakra i gratuluje cierpliwości w realizacji projektu. :cool2: