Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno rzuca się w oczy, sporo pracy i kasy włożone ale efekt finalny ... nie w moim guście.

Felgi z czarny rantami wyglądają na mniejsze niż w rzeczywistości. Wzór szału nie robi.

Oklejenie dwukolorowe całkiem całkiem.

M3 look ... hmmm... gdyby zniknęły znaczki z błotników, to ujdzie, a tak to ... opinia na temat znaczków jest ogólnie znana.

Ale każdy ma swój gust i robi dla siebie, więc gratuluje chęci i możliwości.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jezeli mialbym robić kontrast, z pewnoscia zostawilbym czarną maskę, dokladnie jak prezentowana e63.

Mnie sie tylne lampy "black" nie widza, ale to rzecz gustu

Opublikowano (edytowane)
Ja osobiście słupki też zrobiłbym czerwone, bez czarnego odcięcia. PDC też bym zrobił czerwone. Zmień tylko obudowę lusterek na łączeniu z drzwiami (trójkąty) w shadowline wysoki połysk :wink:

Za bardzo klasycznie jak na mnie sam dach czarny, nawet BMW potrafi to zrobic :) a obudowa lusterek jest w czarnym polysku, moze to zle widac na zdjeciach i tak pdc na czerwono trzeba o tym pomyslec.

czerwony ładniejszy zdecydowanie ;)

Ma sie rozumiec :)

Zdecydowanie lepiej, pdc też bym czerwone zrobił, oraz na felgi czerwony pasek żeby koło podkreslic :cool2:

Tak rewelacyjne wygląda teraz :cool2:

PDC na tak. Z tym czerwonym paskiem jak ma Damian to sie zastanawiam bo mialem juz to na kolach i mi sie podoba ale sie wlasnie zastanawiam czy wtedy nie bylo by to za duzo ?

A myslałem ze mi sie cos popierdzielilo ze wzrokiem jak patrzylem na miniaturke :D Grubo! Szkoda ze nie poleciales po calosci w czerwienia. Jak oceniasz jakośc/cena ? Jest wrażenie jakby to był ori lakier czy widac folie ?

Jak bym polecial calosc to by byl po porstu czerwony samochod czyli zamiast czarnej mial bym czerwona bryle :) tu chodzilo wlasnie o kontrast o cos innego, o podkreslenie sz zegolow. Jakosc do ceny pytasz : 5500 zl za calosc wraz z wnekami na dwa kolory + Trzy poprawki i dwie zmiany koncepcji juz po zalozeniu folii uwazam ze relacja bardzo dobra, szczegolnie ze jestem dosyc upierdliwy i ze nalegalem u dostawcy na uzycie folii od pewnych dostawcow (Hexis dla koloru czerwonego bo nie zmienia sie w pomaranczowy jak folie glownych konkurentow przy ostrym swietle i 3M dla czarnego blysk bo jest nabardziej zblizony do piano black). Realizacja dla mnie po dwoch korektach near perfect. Za cos takiego zazwyczaj slyszalem cene okolo 7 tys zl. Wrazenie jak lakier bedzie po nalozenie powloki blyszczacej na folie bo to jest glowna roznica miedzy lakierem a folia blysk : stopien blysku i efekt lustra. Folia nie ma klaru, trzeba go zastapic, wtedy 2 dwoch metrow nie zrobisz roznicy, oczywiscie z bardzo bliska lub na dotyk roznica jest i pozostanie (mowie tu oczywiscie o lakierze w dobrej kondycji). Poza tym, jakosc foli zalezy od jakosci twojego lakieru pod spodem, jezeli moj lakier byl by w lepszej formie to i folia by sie momentami lepiej prezentowala. Jak mowi kolega Speed1211 ponizej, pod pewnym swiatlem zanim nalozysz powloke to mozna stwierdzic na 100% ze to folia bo inaczej odbija swiatlo.

Normalnie czerwona bomba :cool2: zupelnie inny samochod.

Na poczatku myslalem ze lakierowales bo Tal ladnie sie swieci ale po masce z tym oswietleniem widac ze to. folia

w week end nakladam powloke blyszczace ktora ma sie zachowywyac jak klar, zrobie ponownie takie zdjecie ciekawe czy efekt "jestem folia" bedzie dla ciebie mniej ewidentny.

nie poznałem auta na początku, dobra robota, podłączę się pod przedmówców bo też pomalowałbym pdc w kolor reszta petarda :cool2:

ps. podziwiam wyrozumiałość żony :) u wielu kobiet zmiana felg jest już szczytem zbędnego tuningu nie do zaakceptowania :)

ok PDC zmieniam, juz umowilem zabieg :) jak chodzi o zone to z jednej strony jest zaangazowana w projekt co ulatwia sprawe i cala kase idzie z mojej "parti" kasy (kilka modow sa 100% jej pomyslem a ogolnie omawiam kazdy z nia) a z drugiej ma wlasne hobby ktore finansuje za to ze swoich zarobkow i ktore tez nie jest tanie a wiec jest rownowaga ktorej czesto brakuje w takich przypadkach :mrgreen:

Na pewno rzuca się w oczy, sporo pracy i kasy włożone ale efekt finalny ... nie w moim guście.

Felgi z czarny rantami wyglądają na mniejsze niż w rzeczywistości. Wzór szału nie robi.

Oklejenie dwukolorowe całkiem całkiem.

M3 look ... hmmm... gdyby zniknęły znaczki z błotników, to ujdzie, a tak to ... opinia na temat znaczków jest ogólnie znana.

arghh nie wiedzialem ze ciemny rant pomniejsza felge jak kupowalem :mrgreen: :wink: a jak chodzi o wzor no coz spora wiekszosc ludzi lubi, ja wczesniej jechalem na felgach BMW z wieloma sprychami (mam jeszcze zimowki), znudzily mi sie i sa trudne w utrzymaniu a ja lubie miec czyste felgi... ciekawe czy jezeli byl by znaczek BBS na feldze bo ten wzor jest prawie 100% odpowiednikiem jednej z ladniejszych felg BBS czy dalej opinia na temat wzoru by byla taka

Jak chodzi o naklejki M3 to sie podstawowo z toba zgadzam tyle ze szkoda mi niszczyc orginal kierunkowskazu ktory kupilem w Aso nowy tym bardziej ze w nastepnym roku jednak mnie korci zeby tam wsadzic S65 i raczej to zrobie jezeli nie pojawi sie jakas niemozliwosc techniczna.

Jezeli mialbym robić kontrast, z pewnoscia zostawilbym czarną maskę, dokladnie jak prezentowana e63.

Mnie sie tylne lampy "black" nie widza, ale to rzecz gustu

na poczatku miala byc z czarna maska i nawet juz zostala tak oklejona i wygladalo to slabo bo to co wyglada dobrze na coupé, wygladalo fatalnie na kombiaku a wiec zostalo folia zerwana i polozona czerwona. Jka chodzi o blackliny to ci sie nie widza ws orginalu ? to dziwne ale ok.

black liny Ci się nie widzą ? czarną maskę ? jak będę się nudził to zrobię wizualizację z czarną maską i oryg. lampami, zakładam że zmienisz zdanie szybciutko

gdzies mam zdjecie z czarna maska chyba jeszcze jak robilem probe. sprobuje odnalesc.

Jak chodzi poza tym o oklejanie progow i wnek to gdybyscie to robili dwukolorowo to warto pamietac ze niektore partie sie odnosza do wnetrza i warto je w ten sposob dopasowac zamiast na sile isc po sciezce lakieru zewnetrznego jak przyklad na dole :

http://i.imgur.com/Lv709uV.jpg

niektore szczegoly bardzo gleboko osadzone jak sruby trzeba odpuscic

http://i.imgur.com/n2Lv4CP.jpg

poza tym naprawde warto oklejic wneki, auto wyglada schludnie z oklejonymi wnekami a nie jak cos na polowe zrobione szczegolnie jezeli stary lakier i nowa folia maja zupelnie inne odciennie :

http://i.imgur.com/5bpOCRw.jpg

http://i.imgur.com/keeKndb.jpg

trzeba rownierz w niektorych miejscach myslec logiczne, tutaj lakier na wnece podziagniety do konca slupka ktory jest po lewej i ktory schodzi nizej niz lakier czerwony na drzwiach :

http://i.imgur.com/b5hzfvw.jpg

w bagazniku tez nie zapomniec o szczegolach i rownosci miedzy warstwami :

http://i.imgur.com/oRFvYeA.jpg

wazne jest dbalosci o szczegoly i odciecia :

http://i.imgur.com/0pfqexJ.jpg

http://i.imgur.com/t3G3ElI.jpg

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Moderatorzy
Opublikowano

No, no, te wnęki mnie rozwaliły, widać że ktoś się mocno przyłożył do roboty :cool2:

Jedynie tak jak mówiłem i inni też - to odcięcie słupków od maski mi się nie podoba, wiem że tak są wyprofilowane elementy i ciężko to przeskoczyć ale .. jak włożysz S65 to nikt już o tym nie wspomni :twisted:

Opublikowano

Musze powiedziec dobre slowo na temat dostawcy ws tych wnek i tych odciec i calego projektu. Wybralem dostawce nie dlatego ze mial najnizsza cene (mialem oferte za 5000 zl) ale dlatego ze jako jedyny nie probowal mi wcisnac swojego standardu, swojej koncepcji tylko ze kierowal sie zasada ma byc tak zeby wlasciciel auta byl zadowolony. Jako jedyny nie zaczal sciemniac jak mu mowilem o odcinaniu folii bez krawdzi i sam zaproponowal aby wneki byly poziomowane, dwukolorowe i calkowicie oklejane a nie jak u wielu tylko "to co widac natychmiast po otwarciu". A jak stwierdzil ze folia ktora dostal za pierwszym razem nie siedzi po obklejeniu polowy samochodu mimo ze ja absolutnie nie moglem zrozumiec o co mu chodzi to sam zdecydowal ze zrywamy pol auta juz obklejonego (i naprawde pol auta bylo juz oblklejone, mam zdjecia) i zamawiamy nowa folie.

Goraco polecam : http://carwrappoland.pl/

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Dzisiaj przyszedl dzien dokonczenia kosmetyki w Just Good detaling

Wewnatrz : Calosciowe mycie srodka + powloka na skore wnetrza Gyeon + woski na karbony oraz dopieszczenie lakierowanych i nie lakierowanych plastikow. Produkty glownie Polish Angel i Gyeon.

Zewnatrz : Tu zadanie bylo troche trudniejsze bo chodzilo oto aby podbic polysk foli na poziomu lakieru a jedoczesnie aby odzielic folie od bezposrednich zabiegow woskowania i mycia bo folia znosi gorzej chemie niz lakier. Polozona powloka ktora uwielbiam bo oprocz swojego blysku i hydrofobii pozwala na tworzenie tortow ! :lol:

Chodzi o to ze ta powloka akceptuje i sealanty i woski co pozwala mi miec trwalosc i hydrofobie powloki a jednoczesnie polozyc wosk aby uniknac takiego plastikowego chlodnego odcienia powodowanego przez powloki (z wylaczeniem Cosmica od Polish angel ktory daje cieply ton powloki).

A wiec na powloke zostal nalozony dedykowany sealant a pozniej Wosk Naturalny Waxaddict Vitreo.

Jak widac na zdjeciach ponizej efekt przekroczyl moje oczekiwania co znowu potwierdza teze ze czasem jak sie chce miec cos zrobionego porzadnie to trzeba to zostawic profesjonaliscie a Kri35 z Just Good Detaling niewatpliwie do takich nalezy. A jego bardzo etapowe i ostrozne postepowanie pozwolilo na unikniecie kilku nieprzyjemnosci. I co wazne bo nie czesto spotykane w tym zawodzie, w JGD chca uzyskac efekt dostosowany do zyczen klienta a nie do tego co im przychodzi latwiej ! To sie docenia.

http://i.imgur.com/ctkMeQG.jpg

http://i.imgur.com/A08aiaR.jpg

http://i.imgur.com/4evbe2t.jpg

Jak tylko dostane zdjecia wnetrza to wymienie galerie glowna bo jak chodzi o srodek to jestesmy na koncu zmian.

Moja La Bunia

DO E9x :

• Członkowie klubu
Opublikowano
Cieszę ze sie podoba auto i dzięki za opinie, dzis zdjęcia poleca wetransfer :)
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
gora zostaje jak na zdjeciach, skupki zostaja czarne, sam dach czarny zbyt powszechny :)

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
teraz już na forum każdy wie jaki jest twój ulubiony kolor ...... niebieski :twisted: Powiem, że :cool2: :cool2: tylko proszę nie dawaj więcej czerwonego bo będzię strasznie razić po oczach taki ostry kolor.

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano

No czerwonego jednak dalszy ciag z dyfuzorem :) zastanawiam sie czy go nie pokryc karbonem (bof) lub na piano black przemalowac... ale czerwony jest niezly.

Wczoraj wszedl nowy tlumik koncowy oraz nowe koncowki wydechow i naturalnie nowy dyfuzor a ZC schnitzer do 335I przewidziany na koncowki AC schnitzer do 335I ktore sa rownierz cztery a nie jak podstawowo 2. Warto zauwazyc ze dyfuzor AC schnitzer ma lepsze pasowanie od seryjnego dyfuzor... dziwne.

Calosc zostala wykonana przez El-Tec w Warszawie. Tlumik mial byc mniej basowy niz obecny i lepiej odprowadzac gazy co bylo duza pieta achilesowa poprzedniego tlumika.

Jestem naprawde zadowolony z efektu koncowego... kilka zdjec na szybko zrobionych w ZT.

http://i.imgur.com/Q87gQMg.jpg

http://i.imgur.com/UcdFJ59.jpg

http://i.imgur.com/UAXKZ1Z.jpg

http://i.imgur.com/aMY9X0W.jpg

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

"Chodzi o to ze ta powloka akceptuje i sealanty i woski co pozwala mi miec trwalosc i hydrofobie powloki a jednoczesnie polozyc wosk aby uniknac takiego plastikowego chlodnego odcienia powodowanego przez powloki (z wylaczeniem Cosmica od Polish angel ktory daje cieply ton powloki)."

Rivasi co masz teraz położona za powłokę, bo nie napisałeś. ?

Opublikowano (edytowane)

Jest powloka + sealant + wosk. Powloka to Optimum Gloss Coat (http://www.optimumcarcare.eu/index.php?route=product/product&path=69&product_id=113), sealant tej samej firmy ale sealant bede zmienial na Wolfganga Deep Gloss paint sealant a wosk to Waxaddict Vitreo. (http://www.waxaddict.co.uk/shop/waxaddict-wax/signature-wax-200ml.html)

to tak zwany inaczej Tort !!!

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Dyfuzor ładny, podoba mi się nawet bardziej niż z wersji Performance. Schmiedmann? A jeszcze niedawno coś wspominałeś o częściach w cenie nerki :norty: AC Schnitzer wycenia swoje produkty wysoko, czasem nawet aż za, ale z drugiej strony na spasowanie nie można w żadnym przypadku narzekać. Zostawiłbym go w kolorze czerwonym tak jak jest obecnie, inaczej moim zdaniem zrobi się biedronka.
Opublikowano

Zgadzam sie ze najlepiej go zostawic na czerwono i ze ladniejszy od performance ale to dyfuzor orginalny AC schnitzer zakupiony... no tak u Schmiedmanna... http://www.schmiedmann.com/en/bmw-e91/1938420-new?product=511290420 a zdjecia ktore widac to sa te ktore zrobili mojemu dyfuzorowi.

Produkt jest tak rzadki ze nawet ACschnitzer w swoim katalogu online nie m zdjecia dyfuzora do 335I/D... a czas produkcji byl miesieczny bo nie bylo zadnego na stanie... cena u dystrybutora polskiego z Vatem to bylo 900 euros... nie do porownania...

dodatkowo musze przyznac ze jakosc obslugi u Schmiedmanna w ciagu roku zrobila niesamowite postepy... rok temu nie mogles dostac odpowiedzi na maila, nikt ci nie mowil jak cos sie mialo opoznic. Wysylalem im tak nieprzyjemne (biznesowo) maile punktujac problemy ze w koncu management sie ruszyl i rok pozniej... w 24 godziny odpowiedz na mail, 48 w bardziej skomplikowanych sprawach, jak dostawa ma sie jakokolwiek opoznic to mailik ze przesunieta dostawa o 48 godzin z powodu takiego a takiego i lacznie z pytaniem czy chce zrezygonowac... nawet maja obsluge po polsku jezeli potrzebna. Z bardzo ale to bardzo sredniej obslugi klienta przeszli na jedna z najlepszych ktore znam. Trzeba to zaznaczyc. :cool2:

Moja La Bunia

DO E9x :

• Członkowie klubu
Opublikowano
wiesz co mysle , mi się podoba i koncówki w końcu pasują jest ok :cool2:
Opublikowano

Też bym już zostawił w tym kolorze. Bardzo fajnie to teraz wygląda. :cool2:

Jeszcze zmiana serca została :?: :)

Opublikowano
wiesz co mysle , mi się podoba i koncówki w końcu pasują jest ok :cool2:

no mam nadzieje to ty mnie namowiles na srebne, ja lecialem w czarne :) i miales racje musze przyznac :wink:

Też bym już zostawił w tym kolorze. Bardzo fajnie to teraz wygląda. :cool2:

Jeszcze zmiana serca została :?: :)

Dzieki, no tak zmiana serca oznacza ze slogan wsrod haterow BMW nabiera znaczenia... Bedziesz mial wydatki... i kloca mi sie dwie wizje... S65 na 4 kola jezeli bede mial pewnosci ze sie uda lub 3.0 litra doprowadzony do 300 koni przez chip + sportowy uklad wydechowy + dolot sportowy

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Co byś nie wybrał, to i tak wiem, że to będzie bardzo przemyślana decyzja i na 110% dobra :wink:

Pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ładne zmiany na tyle,ale ja bym dał dyfuzor na czarno,bądź carbon :cool2: jakbyś miał czarne rurki wydechu to i może czerwony dyfuzor by miał swój urok.tak jak teraz to mi przypomina jakieś E61 :P
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Dzieki, no tak zmiana serca oznacza ze slogan wsrod haterow BMW nabiera znaczenia... Bedziesz mial wydatki... i kloca mi sie dwie wizje... S65 na 4 kola jezeli bede mial pewnosci ze sie uda lub 3.0 litra doprowadzony do 300 koni przez chip + sportowy uklad wydechowy + dolot sportowy

z 3.0l, po wymianie coolera, wydechu i programie będziesz miał 370km, jak zrobisz wszystoko na cobb-ie+turbiny+wtrysk metanolu+ cały dół z katami sportowymi około 480km, więc spokojnie bedziesz M-ki gonił, szczególnie że nie trzymają one mocy...

Opublikowano

z 3.0l, po wymianie coolera, wydechu i programie będziesz miał 370km, jak zrobisz wszystoko na cobb-ie+turbiny+wtrysk metanolu+ cały dół z katami sportowymi około 480km, więc spokojnie bedziesz M-ki gonił, szczególnie że nie trzymają one mocy...

:D :lol: :mrgreen: nie bedzie zadnej wrzeszczacej dziewicy pod moja maska, a to mi wyglada na troche duzo 370 km bez turbo... nie? czy faktycznie da rady ? :)

ładne zmiany na tyle,ale ja bym dał dyfuzor na czarno,bądź carbon :cool2: jakbyś miał czarne rurki wydechu to i może czerwony dyfuzor by miał swój urok.tak jak teraz to mi przypomina jakieś E61 :P

raczej bede dazyl do zamaskowania kilku detali czarnych jak np czujniki parkowania... a czarne koncowki z czerwonym dyfruzorem byly poprzednio i sie zlewaly z samochodem. czarny lub karbonowy dyfuzor wyglada fajnie jak masz unikolor i najlepiej jasny, ja mam polowe auta czarnego, nie bedzie tego efektu wyrozniajacego a dyfuzor ACS nie ma form pod karbonn (ktory mi sie przejadl dodatkowo) . Z E6x koncowki to prosta rura przycieta, chyba ze chodzi o kolor ale wtedy to dotyczy duzej ilosci aut na rynku :mrgreen:

Jak możesz to wrzuć jakiś filmik z dźwiękiem wydechu.

oczywiscie i wrzuc pod spodem twoj bedzie jakies porownanie eltec vs MG mimo roznicy pojemnosci ale mam wrazenie ze obie firmy kieruja sie zupelnie inna logika robienia tlumikow. Zupelnie inne sa prioritety przynajmniej tak wynikalo z rozmowy z obiema firmami ale moze moje pytania i checi nie byly dokladnie tak samo wyrazone.

Moja La Bunia

DO E9x :