Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

ale Ci zazdroszcze :D,

przydało by sie czyszczenie i kwarcowanie nadkoli... :twisted:

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ale Ci zazdroszcze :D,

przydało by sie czyszczenie i kwarcowanie nadkoli... :twisted:

hmm trzeba to wiec zrobic :) ale to czarne to zabezpieczenie antykorozyjne hein :)

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Powiem tylko tyle na razie : Jest Genialnie !!!

Podziekowania dla Mautoczesci za montaz i Czerwonemu za rady !

jak wroce i wyprobuje inne kombinacje regulacje to to dam znac.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
zrobie foty w domu we francji jak dojade tylko ze to nie jest jeszcze ostateczna wersja ale jze jest ladnie !

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Powiem tylko tyle na razie : Jest Genialnie !!!

Podziekowania dla Mautoczesci za montaz i Czerwonemu za rady !

jak wroce i wyprobuje inne kombinacje regulacje to to dam znac.

Rivasi, wiedziałem że będziesz zadowolony, cieszę się że mogłem pomóc i że zdecydowałeś się na zakup tego zawieszenia bo jest tak jak piszesz genialne i polecam każdemu, pamiętaj Rivasi jeżeli będziesz potrzebował porad lub pomocy to zawsze służę pomocą :) :wink:

Pozdrawiam i życzę udanego odpoczynku i bezpiecznego dotarcia na miejsce i powrotu :)

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
brak dostepu internetowego z prawdziwego zdarzenia na plazy :) dzisiaj zalacze wieczorem

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano (edytowane)

A wiec jak wszyscy tu sobie jakies podmiejskie polskie zameczki wywalacie to nie chcialem byc z tylu i sobie skoczylem do parku po drugiej strony ulicy czyli do ogrodow zamku krolewskiego w wersalu a ze sie za to zabralem w niedziele to oczywiscie polowa parku byla zamknieta dla ruchu z powodu widowiska zwanego Wodami Wersalkimi (muzyka raczej klasyczna przy fontanach parku lenotra wieczorem oswietlone, polecam bo warto a wczesniej mozna sobie zjesc w hell kitchen z Gordon Ramseyem w Hotelu Trianon Palace za jedyne 600 zyla za glowe bez wina oczywiscie... :roll:

a wiec trzeba bylo sie zadowolic wjazdem i tak zabranionym pod Wielki Trianon (jedna z kilku posiadlosci wielkosci zamku wilanowskiego w parku) bo podjazd pod sam palac glowny grozil smiercia, z powodu pomaranczowego stanu antyterorstycznego.

http://i.imgur.com/LsGx4HG.jpg

jak widac na dolaczonym obrazkach, samochod ladnie sie ulozyl w koncu na KW, konfort jest mercedesa klasy E a prowadzenie BMW. Koniec z bolacym tylkiem i kregoslupem po 1600 km jazdy zupelnie inny konfort, jest po prostu bosko. Prostu wczesniej robilem trase Wersal- warszawa z noclegiem u znajomego przez po prostu niewygode bylem zmeczony i obolaly... teraz zrobilem powrot za jednym razem i wysiadlem bez bolow.

Lotka Ac schnitzer naprawde robi dobry efekt na kombiaku !

http://i.imgur.com/0bYIpyW.jpg

http://i.imgur.com/uskrrKH.jpg

http://i.imgur.com/C1p4xty.jpg

Mimo niedzieli wakacyjnej i ogromnej ilosci japonczykow, nie trudno w parku znalesc zupelnie odludnione miejsce, 1070 HA (czyli dwu krotnie wielkosc calej dzielnicy Stare Miasto w krakowie) ogrodow a nie dzikiego lasu francuskich, angielskich i chinskich plus ciekawostki typu ogrody Marie Antoinette, Orangeria itd pozwalaja sobie zagospodorowac caly dzien dosyc milo i znalesc swoj kacik bez ludzi bez problemu ale radze wziasc prowiant ze soba do za pol litra wody zaplacicie 16 zl :/

http://i.imgur.com/1uSRxtB.jpg

http://i.imgur.com/sYshaDj.jpg

Nastepnym razem, cel to zaparkowac sie... na 10 sekund zanim mnie zlapia i zrobic zdjecie w cour carre...

http://www.leparis.pl/wp-content/uploads/2014/10/Chateau-de-versailles.jpg

porozmawiamy wtedy o 136 lazienkach z czego ponad 70 publicznych w zamku i o pierwszym obiekcie na swiecie ktory mial biezaca wode zimna... i ciepla ! co pozwoli rozwiac mit o higiene na dworze francuskim ktory jezeli byl prawdziwy do poczatku lat 1720 (jak zreszta w calej europie byl strach przed woda), stal sie potem wrecz odwrotny czego nie mozna powiedziec o swiatowym symbolu brudu w tych czasach i jeszcze dzisiaj czyli plica polonica powoli wypierany przez dredloki naszczescie (mowie tu o tych prawdziwych Rastafarianskich nie te doczepiane z welny i zdejmowane na noc bo mama kaze umyc wlosy... dzisiaj bunt mlodzierzowy konczy sie jak sie zabiera iphona...). Ale to juz byla konsekwencja absurdalnej gospodarki infrastrukturalnej wladcow naszego pieknego panstwa (ktora przeszla w mode potem na nastepne pokolenia rzadzacych) dzieki ktorym stolica w 1750 miala infrastrukture wodna porownywalna do Wiednia ale ze sredniowiecza...

To byly nasze 20 sekundy kultury...

a jak chodzi o KW to jest po prostu unikalne w swoim wykoananiu techologi i efektach podczas jazdy a jezeli porownam to Bilsteina w Audi to sa to dwa rozne swiaty... i dzieki Czerwonemu moglem podjac rozwazny wybor... niestety rownierz cenowo roznica jest istotna. Trudno opisac, po prostu jezdzisz duzo lepszym autem i o lata swietlne jak chodzi o prowadzenie i konfort od jego nastepcy... to troche jak jazda na modzie sport ++++ ale z konfortem modu konfort ++++.

Rada dla przyszlych posiadaczy jak macie dluzsza podroz to nie badzcie skompi i wyslijcie paczke 150 kg kurierem zamiast ja wiesc ze soba bo amortyzatory sportowe nie maja ogranicznikow a sprezyny sa po prostu tak reaktywne ze 150 kg paczki + normalny bagaz podrozny wakacyjny dla trojga + zona w ciazy + Grzdyl robi ze macie wrazenie za was samochod zaraz z tylu stanie na progach i panikujecie na srodku niemiec... dzwoniac po calej polsce co tu zrobic co tu zrobic... a jako info jest taniej i prosciej zamowic kuriera na stacje benzynowa w piatek wieczorem na srodek autostrady w niemczech niz znalesc podnosnik...

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

• Moderatorzy
Opublikowano

Teraz to wygląda :8) A że jeszcze tak wygodnie się jeździ to już w ogóle rewelka :)

Piękne foty i ciekawie było poczytać !

Opublikowano
tak do fakt i dodatkowo duzo lepiej wyglada niz przedtem, to przypominalo Suva albo gorzej panamere... za to trzeba zmienic zwyczaje parkowania :norty:

Moja La Bunia

DO E9x :

• Członkowie klubu
Opublikowano
fajna sesja, i super zdjecia :cool2:
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Ładnie dopieszczone autko. Nie wydaje Ci się za małe jako auto rodzinne?

W trojke nie jest za male, ale trzeba brac pod uwage ze przy dluzszych trasach robie tak ze nie biore wozkow ani lozeczek bo wypozyczam je na miejscu (w europie prawie w kazdym lepszym hotemu lozeczko jest bezplatne a wozek za niewielka doplata (teraz jak bylysmy nad mozem we francji, kosztowal on 9 euros/dzien). Za to auto bylo wczesniej niewygodne ale po zmianie zawieszania na KW to jedzie sie tym jak mercedesem E class . Zaraz bede testowal w czworke... i wtedy tak moze byc tak wymienimy samochod zony na wiekszy... albo ze zamontuje bagaznik na gore na wakacjach :mrgreen:

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Dzieki Damianz. Powiem szczerze ze jakosc zdjec z IP6 mnie zadziwia, nie rozumialem troche ich kampanii reklamowej na podstawie zdjec wlasnie robionej IP6 ale to zdjecia bez retuszu i to przepasc z poprzednikiem tym bardziej ze zdjecia sa bez trybu HDR.

dodam slowko jezeli ktos bedzie kiedys w okolicy Wersalu jak chodzi o zwiedzanie, z punktu widzenia osoby ktora tam zyje od 8 roku zycia.

Preferujcie dzien w tygodniu a nie sobota lub niedziela. Jezeli jest ladna pogoda, zacznijcie od zwiedzania rano glownego zamku tak okolo 9.00, skonczycie okolo 11.30/12.00, idealna pora aby ze swoim prowiantem udac sie na piknik do ogrodow. Osobiscie na nogach z zamku przechodzac przez ogrody lenotra w 20 minut dojdziecie spokojnie do Petit lub Grand Trianon skad mozna sie przeniesc do ogrodow na piknik miedzy Petit trianon a Hameau de la reine czyli idealna wioska Marie Antoinette. Po obiedzie, zwiedzanie wlasnie Hammeau de la reine i powrot przez druga strona Grand canal czyli sztucznego jeziora zachaczajac o Piece d'eau des suisse i orangerie (gigantyczna) i szczegolowo zatapiajac sie w zakamarki rzywoplotow i amphiteatrow stworzonych przez lenotra. Jezeli macie okazje zostac na pokazy muzyki i fontan to warto mimo ceny. Uwaga nocleg w Wersalu jest niepotycznie drogi bo jest malo hoteli.

Druga opcja nie zbyt droga zreszta to po obiedzie wypozyczyc rowery i obrkrazyc nimi ogrody bo mozna je oddac w dowolnym punkcie w parku a jest ich kilka.

Moja La Bunia

DO E9x :

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Świetne auto ! Podoba mi się co zrobiłeś i podziwiam to ile czasu poświęciłeś aby tak wyglądało :) . Super "projekt"
Opublikowano (edytowane)

Od samego poczatku, wielu ludzi tutaj na forum sygnalizowalo mi ze kierownica i pedaly sa zbyt przesadzone i nie pasuja do wnetrzna(K8v8M, fatgrandma, damp21plbe, Randall, Czewony 330d, Wlodi itd itd). Musisalem stwierdzic ze niestety mieli racje ale jak juz zmieniac to na cos lepszego i pomysl musial dojerzec.

Kierownica

Dla mnie ideal kierownicy to kierownice firmy MOMO, mialem taka ponad 20 lat temu przez kilka lat ktora za mna szla od Renault R5 turbo az do Porsche Carrera 4S gdzie musialem z niej zrezygnowac. Tyle ze te kierownice nie pasuja absolutnie do mojego wnetrzna aktualnie a wiec wpadlem na pomysl aby dostosowac kierownice z BMW do wymiarow tej starej kierownicy MOMO :)

Najpierw czekalem ponad rok aby kupic tanio kierownice Mpakiet lub M3 z lopatkami... i nadzyla sie okazja za 450 zl... kierownica z lopatkami blenda M3 jako bonus :mrgreen:

http://i.imgur.com/nZuG9Ad.jpg

Po zmierzeniu MOMO i tej co kupilem wyszlo ze musze minimalnie ja zmniejszyc (srednica zewnetrzna o 2 mm) i rownierz minimalnie zwezyc bo byla troche za gruba dla mnie (mam male raczki jak widac na zdjeciu powyzej :mrgreen: ). Dodatkowo chcialem miec splaszczony dol bo to naprawde pomaga oraz wyrobione kciuki dostosowane do moich rak a nie tam gdzie popadnie. Zrobilem szkic i obliczenia i zaczelo sie szukanie wykonawcy i tutaj uwage ceny ida od histerycznych (1700 zl za wykonanie zmian + obszycie) do niepowarznie niskich (180 zl za to samo...). Po prawie dwoch miesiacach poszukiwan, wpadlem na firme gdzie bardzo powazny pan umial mnie przekonac ze poradzi sobie z cala problematyka ale potrzebuje Trzy tygodnie. Rezultat przekroczyl moje oczekiwania, wymiary sa co do milimetra, kciuki i splaszczenia tam gdzie chcialem a przeszycie i skora wysokiej jakosci. Ponizej wyniki operacji... jeszcze swieza kierownica (naoliwiona, teraz jest juz mat). blende wymienie prawdopodobnie na ta ca mam w karbonie aktualnie... i wszystko sie wpisuje do zmiany (powolnej) wnetrzna na Black frost z czerwonym przeszyciem... Koszt calej operacji 420 zl.

http://i.imgur.com/YAtkhSa.jpg

Pedaly i Podstopnica

Problem z pedalami nie byl prosty, wymiana na wersje czarna performance mi nie przypadla do gustu. Bardzo za to mi sie podobaly pedaly performance z F30 tyle ze nie pasowaly do E9x i chinskie podroby tez bardzo odstawaly i jakosciowo i montazowo. Po roku z pomoca przyszla firma Bimmian. Wyprodukowala ona pedaly na wzor do E9x na wzor F30.

Our+Latest+Grip+Style+Reflects+The+M+Performance+Style+OEM+Pedals+bimmian+com+Aluminum+Pedal+Set+Photo+7.jpg

jakosc produktow tej firmy zawsze mnie satysfakcjonowala a wiec sie skusilem... jakosc pedalow ktore przyszky jest znakomita. Alimunium najwyzszej jakosci, wylewki dobrze wypukle, blyszczace jak trzeba a jako podstopnica jedyna sluszna M pakietowa :)

http://i.imgur.com/AyT3hNc.jpg

http://i.imgur.com/H5DVFKj.jpg

Koszt pedalow 418 zl ze wszystkim, koszt podstopnicy 120 zl na allegro. :mrgreen:

Bede montowal w nastepnym tygodniu pedaly, kierownica juz jest zamontowana... zaprezentuje zdjecia.

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

• Moderatorzy
Opublikowano

Świetna kierownica !!! I to jeszcze dopasowana do kierowcy - ideał :cool2:

Te nakładki całkiem fajne są, tylko podstopnica bardziej by pasowała performance, zastanów się jeszcze bo do montażu tej którą pokazałeś trzeba starą wyłamywać z podłogi itp, trochę o tym czytałem swego czasu. A performance jest tylko i wyłącznie "naklejką" na starą podstopnicę, 5 minut roboty, taśma 3M w zestawie i jest pięknie :)

Chodzi mi o taką jak u mnie:

http://i.imgur.com/STSqO9m.jpg

Nie wiem czy będzie pasować do e9x ale jeśli chcesz to mogę pomierzyć wszystkie punkty (tylko napisz jakie) :twisted:

Opublikowano

jezeli mozesz pomierzyc punkty podstopnicy to z przyjemnosciq bo pedaly nie wchodza na pewno niestety bo sprawdzalem jeszcze przed zamwowieniem ale podstopnicy nie sprawdzalem (bo nie ma podstopnicy w tym stylu do E9x) za to jak patrze i na jedna i na druga to mam wrazenia ze nowa jest duzo szersza na dole.

hmm jak jest z tym montazem tej podstopnicy M i wylamywaniem starej ?

Moja La Bunia

DO E9x :

• Moderatorzy
Opublikowano
Cholera też mi się tak wydaje. Ale nic, w poniedziałek to sprawdzę dokładnie bo 1er została w Rzeszowie jak wziąłem Grand Tourera :D
Opublikowano

bardzo tanio upolowałeś tą kierownicę tym bardziej że wersja z łopatkami i blenda w gratisie, nowa wyszła świetnie, przemyślany temat do perfekcji, rozumiem że wystarczy kupić kierownicę najtańszą i dać do obszycia ?

podstopnica faktycznie pasowała by ta performance więc gdybyś rezygnował z m-paka to chętnie odkupię :)

Opublikowano

osobiscie mpak mi sie podoba, no chyba ze znajde faktycznie cos innego ale raczej watpie. Za to bede sprzedawal blende z M3 :)

tak kierownice trzeba kupic tanio nie zwarzajac na stan zuzycia bo przy obszyciu i tak zrywasz wszystko :) uwaga ciezko jest zachowac podgrzewanie kierownicy jezeli jest przy obszywaniu, splaszczanie oraz wyrabianie kciukow.

Moja La Bunia

DO E9x :