Skocz do zawartości

trzesienie na niskich obrotach na 1,2,3-ce - 320d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od okolo 2 tygodni moj touring,2002, fl, plata mi figle. Kupilem go 8 mies temu z fakturami z 2012 na nowe sprzego(komplet LUK) regeneracja turbo i kilka innych rzeczy. Ogolem, dopieszczony turas. Od 2 tyg buda zaczela bujac na postoju. Potem coraz bardziej zaczelo telepac przy ruszaniu i niskich obrotach. Pierwsza mysl-poduszki pod silnikiem. Kupilem i zamontowalem Lemfordera jak lektura nakazuje,ale... Po zamontowaniu LIPA. Stare poduchy wygladaly jak nowki,ale zmienilem je. To samo,i mam wrazenie ze coraz bardziej postepuje to trzesienie. Jakby jeden gar nie pracowal-takie skojarzenie. Jak traktor. Sam nie wiem jak to opisac... Aby ruszyc musze depnac bo na obrotach do 1800 tak trzesie ze mam ochote wyjsc z auta :// Podobno dwumas tak dziala przy koncowce,ale moj ma ok 1,5 roku i jak wciskam sprzeglo ZADNEJ roznicy... Jakie macie sugestie? Interface juz zamowilem zeby sprawdzic wtryski... Aaaaa,temat sie rozpoczol kiedy spieszylem sie do roboty i darlem dosc dosc na trasie...nie wiem czy to ma jakis zwiazek. Help :(
Opublikowano
Mam te same objawy ale moja bunia to automat, na wolnych trzęsie buda i tak jakby pracował na 3 cylindrach. Nie zawsze tak jest ale w 1 na około 3 przypadki zejścia do wolnych obrotów. Także podejrzewałem poduszki, ale to coś poważniejszego, dziś na zimnym przydymił mi na biało, a przed EGR-em mam nieco oleju. Jutro bedę wiedział więcej bo jadę z tym do kliniki.
Opublikowano
Wlasnie egr byl podobno czyszczony u mnie...daj cyne jak klinka cos znajdzie bo w glowe zachodze co sie dzieje
Opublikowano

Jadę rano do pasjonatów BMW z Opoczna, mam do wywalenia klapki zawirowań (jazda na cykającej bombie prawie 3 lata) i nie działa mi sterownik świec żarowych. Zawór EGR mam taki że wstyd go pokazać :oops: Przy osprzęcie silnika nie robiłem nic od zakupu i to sie mści :nienie:

Dam znać gdy wrócę.

Opublikowano
z wieszakami wydaje sie byc wszystko malina. pozatym po odpaleniu czasem fajuja obroty, wiec to raczej silnik, a kolo...hymm, wyglada wizualnie ok. czy sa jakies sposoby zeby je sprawdzic?
Opublikowano

wtryski do sprawdzenia, klapki wywalone ?

podpinaj pod komputer, czas najwyzszy

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
klapki wywalone juz dawno byly. dzis posprawdzam te kolo pasowe. komp bedzie mam nadzieje przed swietami wiec narazie szukam golym okiem. i te obroty falujace po odpaleniu...qrde
Opublikowano

jak ustawisz temp na 16 stopni falowanie nie ustaje ?

Opublikowano
wlasnie jeza mam do naprawy, ale te falowane obroty na wylaczonym nawiewie wystepuja. co prawda tak z 5 sekund...ale WHY???
Opublikowano

a jak wyl. calkowicie klimatronik ? czy widzisz jakas zaleznosc miedzy falowaniem obrotow a klimatronikiem ?

Opublikowano
nie zauwazylem. ale dzis po robocie zerkne. myslisz ze te falowania nie sa zwiazane z tym okrutnym bujaniem budy? jez, jak pisalem wariowal juz wczesniej, ale obroty zawsze byly na sztywno
Opublikowano

Falowanie obr. moze byc powiazane z el. Podgrzewaczem wody o ile jest uszkodzony

Wyl klimatronila lub ustawienie 16stopni powinno wyl el. Podgrzewacz

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Siema chłopaki, posiadam e -46 1999 r 2.0 d ostatnio wracając do domu zaczęło mi drgac sprzęglo. przejechalem jeszcze okolo 100 metrów i auto raptownie szarpnelo, zapalily sie wszystkie mozliwe kontrolki i koniec. Amen. Moze orientujecie sie jaki co to moglo byc za przyczyna i jakie koszta ewentualnej naprawy. Bede wdzieczny za info. Pozdrawiam Swierzak :) jak cos to piszcie na mojego maila [email protected]
Opublikowano

up

moze wal poszedl na spacer...

Opublikowano
wlasnie sie tego obawiam, silnik nie reaguje. Wiec nic na chwile obecna nie ruszam. Autko i tak zrobie :) jeden kolo mi mówil ze to koiszt okolo 5 tys.
Opublikowano

Tigras witaj !

Za mało opisu dajesz.

Jak Ci auto stanęło to się zablokowały koła ?

Czy samochód się toczył swobodnie ?

Czy wystąpiło wyhamowanie silnikiem ?

czy chciałeś go odpalić ponownie ?

Czy rozrusznik jest w stanie przekręcić?

Czy wo gule rozrusznik chce kręcić ale nie jest w stanie z powodu blokady na silniku ?

Czy były jakieś specyficzne odgłosy w chwili blokady silnika ?

Jest tu jeden koleś co aktualnie robi wymianę wału i etapami opisuje co swoje postępy.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Witam ponownie. Założyciel tematu wyraźnie mówi że trzęsie bardzo jakby jechał traktorem. Niestety będą to wtryski, tak wyszło u mnie po diagnostyce. Korekcje na wolnych obrotach miałem: 0,2 0,3 0,5 1,0 czyli pięknie ,ale juz przy obrotach ponad 2000/min. na jednym cylindrze dochodzi do 6,0 reszta do 1,0 .Wtrysk leje.
Opublikowano
Tak, automatycznie zablokowały się kola. Rozrusznik nie kręci słychać tylko cykniecie. Pali się kontrolka oleju itd... Po tym jak auto stanęło chciałem go odpalić ponownie ale niestety silnik nie zakrecil. Powiedzie czy lepiej szukać silnik czy bawić się w naprawę tego.
Opublikowano

Tigras witaj !

Pytasz

Powiedzie czy lepiej szukać silnik czy bawić się w naprawę tego.

Nie znamy twoich osobistych predyspozycji i możliwości majsterkowania.

Jak na razie to nie wiemy co tak naprawdę się stało, jest podejrzenie na wał .

Tak czy tak to sie rozglądać za dobrym mechanikiem co by zrobił przekładkę .

Jest opinia że z anglika wyjdzie najtaniej.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
przyszedl interface i problem odnaleziony - wtrysk powoduje nierowna prace silnika i co za tym idzie mocne wibracje na budzie. dla potomnych, szukajacych na forum... jesli trzesie buda/silnikiem i wiesz ze to nie dwumas, poduszki, wydech badz kolo pasowe, mozilwe ze to wtryski.
Opublikowano

jakie korekcje miales? ktory wtrysk ?

Opublikowano
Korekcje na 1 i 3 sa mega, na drugim to bylo 1.20 ale czwarty 5.20! I tylko jak gazowalem to na moment spadala ale po powrocie momentalnie 5.20. Wciaz mam nadzieje ze sie 'zawiesil' ten wtrysk. Spalanie z 4.8 na 9.5 w trasie daje mi obraz tego ze LEJE paliwo,ale to tylko takie wolne pomysly...