Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z moją INPą.

Mam wersje V5.0.2 , która używałem w dwóch samochodach: w e46 2002r 2.0 diesel 150ps oraz w e53 3.0 benzyna 231ps

Program łączy się z takimi modułami jak AirBag i sterownikiem silnika, bez problemu odczytuje błędy, kasuje je, oraz pokazuje wartości rzeczywiste.

Niestety w zadnym z tych aut nie mogę się polszczyć z modułem "POŁOŻENIA KOŁA KIEROWNICY". Wywala komunikat ze ...program nie może polonczyć sie ze sterownikiem w aucie.

To samo jest z modułem ACS/DSC - też nie moge się z nim połączyć.

Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje, czy ktoś spotkał się z takim problemem?

Będę wdzięczny za wszelaką pomoc.

Pozdrawiam

Greg

Opublikowano
Masz na myśli czujnik kąta skrętu? jeśli tak to użyj do tego Tool32, na pewno zadziała.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

a czy możesz przybliżyć trochę bardziej , jak zrobić to tym programem?

Co wybrać z menu i w ogóle udzielić mi jakieś krudkiej instrukcji .... Nigdy nie używałem tego programu i był bym wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.

Dokładnie to muszę przeprowadzić kalibracje Tego czujnika kąta skrętu w X5 2003r. e53

Pozdrawiam

Greg

Opublikowano

Wlaczasz Tool32, wybierasz z plików ECU plik DSC.prg (nie wiem jaki plik odpowiada za Twoje DSC) mozna to sprawdzic w NCS expert.

Nastepnie na włączonym zapłonie i ustawionej kierownicy do jazdy na wprost i na rownej powierzchni wybierasz lenkwinkel_dsc_abgleichen klikając 2x tak żeby to odpalić.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką