Skocz do zawartości

m47n wyciek oleju,rura turbo,tarcie koł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostosowując sie do regulaminu nie będę tworzył 3 tematów do 3 problemów napisze w jednym

`1.Rura Turbo EGR tutaj się lekko wypina http://i61.tinypic.com/t7gb3m.jpg na dole jak widać ale tyle tego buczenia by nie robiło(bo robiłem test i mimo wyjęcia jest 2 razy tyle 0 buczenia dopiero po wyjęciu jej całej świt powietrza tak,że raczej to nie ona)

2.Wyciek oleju po prawej stronie miski olejowej http://i60.tinypic.com/mcrkbb.jpg tu gdzie czerwona strzałka z tamtąd jak by się zlewało(tam tylko śruba była,dałem sylikonu wurth) a tutaj gdzie czerwona kreska i kreski to się pojawia olej(głównie tutaj gdzie zaznaczyłem poziomą kreską)

3.Tarcie opon(pierw prawa tylna a potem tylna lewa)

Proszę o odpowiedzi osób,które mogą wiedzieć co to jest.Dodam,że nie mam zamiaru już zaśmiecać forum każdym błachym tematem,tworząc ich 10..Jak coś to w jednym temacie zamieszczę dane problemy

Opublikowano

ad3. ile razy mozna pisac ? kup szczeki, sprezynki bo masz sieczke z recznym

czego oczekujesz od nas ? zrzutke mamy zrobic czy jak ?

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
auto było u mechanika ii..szczęki są jeszcze dobre powiedział,sprężynki tez nie popękane,regulator działa dobrze więc co tak trze???
Opublikowano

Nie rozumiem Ciebie kolego bmtriko.

Masz problem, jedziesz do mechanika, mechanik mówi, że wszystko OK, a Ty dalej szukasz problemu.

Więc albo zmień mechanika, bo jest do bani, albo po prostu jesteś przewrażliwiony.

Rozumiem, że mechanik ściągał tarcze i weryfikował stan szczęk, sprężynek itp.

Opublikowano

tak wszystko było sprawdzane jak i tłoczki czy się nie przycinają(smarem miedziowym coś tam robił też) ale po podniesieniu na lewarku samochodu i obkręcaniu prawym i lewym kołem słychać takie tarcie

mówił,tez ze czyścił z rdzy coś tam(i żeby używać ręcznego a nie auto stoi popada deszcz,reczny nie używany i cuda się dzieją)

to nie wiem czy to tarcie to coś złego od nowa do mechanika :mad2:

dla tego widzicie,nie robie sobie jaj mówię,że jest tarcie to jest..mówię,że coś piszczy z klimy to też piszczy.Nie żartuje S.O.B.I.E może moje tematy wyglądają tak,ale powaznie mówiąc piszę je bo nie wiem czy dana rzecz działa dobrze czy nie

Opublikowano

w takim razie wykonaj kilka mocnych hamowan ze 120-150km/h :)

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Staszek witaj !

Piszesz

Tarcie opon(pierw prawa tylna a potem tylna lewa)

Czegoś tu nie rozumiem to Ci opony obcierają ? czy coś z hamulcami ?

Jak to szukaj przyczyny na zewnątrz jak np woreczek plastikowy się gdzieś się zakleszczył lub gałązka się zaczepiła albo jeszcze inna przypadłość.

A jak to masz coś z hamulcami to tu w necie się można sporo naczytać.

Dostosowując sie do regulaminu nie będę tworzył 3 tematów do 3 problemów napisze w jednym
a co do regulaminu to nie wiem gdzie się doczytałeś aby różne problemy zamieścić w jednym wątku.

Np. jak mamy problem z obcierającymi hamulcami to szukamy takiego wątku i jak znajdziemy coś tym temacie ale nie widzimy naszego rozwiązanie to sie podpinamy do tego istniejącego wątku. Takie postępowanie jest wskazane bo nie trzeba czytać setki otwartych wątków w jednym temacie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.