Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spróbuj obmierzyć PIN4 we wtyczce X14286. To jest zasilanie na szberdach. Nie wiem czy każde auro ma te wtyczkę, ale chyba tak. Nie wiem tež co masz za auto, bo szczegółów nie podałeś. Czasami są różnice w zależności od rocznika

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e91-320d-tou/components-connectors/plug-in-comb-type-solder-connectors/connectors-from-x1/x14286-x14286/RS71SKM

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzięki kolego. Postaram się poszukać jakiegoś sposobu na podłączenie.

Czy żeby zdjąć lampkę podsufitki lepiej odkręcić daszki przeciwsłoneczne?

• Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na to wychodzi. Sam nue miałem okazji tego ściągać .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to przecież wszystko masz w tym linku

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e91-320d-tou/ZCiGmx9

Terminal 30 to sygnał gdzie jest stałe zasilanie zawsze. Terminal 15 to po zapłonie. Sprawdź miernikiem czy na pewno tak jest i w to się wpinaj. Rozpiska która kostka to którateż już wklejałem.

Opublikowano

Wziąłem plus z pin 4 a masa z drugiej kostki gdzie idzie jeden tylko przewód w kostce brązowy gruby bo myślałem że to jest masa . Kostka X14287

Muszę zrobić tak jak piszesz. Użyć pinu 3 lub 4 tak? Tam jest plus

Z elektryki jestem słaby dlatego wolę zapytać ;-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten gruby brązowy to masa. Najłatqiej miernikiem sprawdzić, czy z karoserią piszczy. Jak tak to masa. Następnie sprawdzasz miernikiem we wtyczce xx286 PIN3 lub PIN4 zależy czy chcesz mieć cały czas zasilanie na kamerze czy nie, czy masz tam prąd. I powinno działać.
Opublikowano
A powiedz mi jeszcze jedno. Czy mogę od wideorejtartora obciąć wtyczkę ta od zapalniczki i tylko do tych pinów podłączyć same przewody od ładowarki?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie. Tak jak ci leming napisał. W tej wtyczce zapalniczki, masz urządzonko robiące z 12V znajdujących się w zapalniczce 5V, którym jest pewnie zasilany twój rejestrator. Jak chcesz sprawdzić to miernik w dłoń i wkuj się w przewody za wtyczką i zobacz jakie tam masz napięcie. Ale nie widziałem rejestratora na 12V. Jak podłączysz lub podłączałeś kamere bezpośrednio to pewnie coś się zjarało. Najprościej rozebrać wtyczkę zapalniczki którą dostałeś z kamerą i dolutować kable, jam narysował to leming.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obstawiam rejestrator lub jeżeli pobór prądu by był duży to bezpiecznik w aucie. Nigdy nie wiadomo:)
Opublikowano

Czyli loteria ;-)

Te dwa piny z kostki co podałeś prądowe to zasilanie lampki podsufitki tak? Bo zaraz idę to podłączać i mam nadzieję, że wszystko dobrze zrobiłem. W razie czego który bezpiecznik muszę sprawdzić? Zresztą jakby bezpiecznik padł to nie działałaby lampka dobrze mówię?

Bo będę się podłączał do tego grubego brązowego przewodu tzn masy oraz do pinu co podałeś ;-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak do PIN4, czyli stałego 12V to dla aut przed 2007 padnie beziecznik F5. A jak po zapłonie PIN3 to padnie bezpiecznik F28. W późniejszych latach może to być inny bezpiecznik ale nie musisz. Nie napisałeś za dużo szczegółów o tym czym jeźdźisz. Rok jest kluczowy, znaczy data produkcji
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co widze to jest to chyba tylko do szyberdachu. Tak za schowkiem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do twojego VIN masz bezpiecznik F62 do pinu 4 i ma on 7,5A dla stałego 12V oraz PIN3 i bezpiecznik F7 5 amper. Tak na rozpisce 7 znaczy F7. Zobacz czy masz te bezpieczniki i na tych pinach we wtyczce masz to napięcie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bezpiecznika F7 nie masz osadzonego. Bezpiecznik F62 masz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A pomierzyłeś miernikiem co masz na tych pinach? Masz tą kamerę podłączyć do stałeho 12V czy po zapłonie? Jak po zapłonie to trzeba by dołożyć ten bezpiecznk i miernikiem sprawdzić czy pojawia się napięcie. Tak czytając twoje pisy to idziez rzeczywiście masz zerowe pojęcie o elektryce. Może bezpieczniej będzie dać to komuś do ogarnięcia. To jest robota na 5 minut,a ty się męczysz tydzień.