Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście chcę podłączyć po zapłonie. Nie chcę żeby cały czas działał ,bo akumulator długo by nie dał rady.

O tyle mam z tym wygodnie, że auto stoi w garażu i mogę bawić się z tym jeszcze i 3 tygodnie ;-)

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to git:) to wsadz ten bezpiecznik w F7 i zobacz czy masz napięcie na pinie 3.

To nie takie oczywiste z tym zapłonem, ponieważ kamery teraz mają czujniki i jak jest jakiś ruch to zaczynają nagrywać. Jak zrobisz mu zasilanie po zapłonie to, jeżeli ma taką opcję, to nic nie nagra.

• 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest jakiś nowy sposób, żeby podłączyć wideorejestrator bez wpinania się w instalację, i bez przeciągania przewodu do schowka w podłokietniku? Widziałem opcję wpięcia w panel bezpieczników za schowkiem pasażera. Ktoś próbował?
Opublikowano
ja mam kabel pociągnięty słupkiem, panelu z bezpiecznikami za schowkiem i tam wpiąłem się (via przetwornik 12V->5V od Viofo) już pod nie pamiętam który bezpiecznik, wszystko bezproblemowo zupełnie, kabli nie widać, ani się nigdzie nie plączą, ani nie zajmują zapalniczki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I takie podłączenie by mnie interesowało. Podpowiesz jakiś namiar na ten przetwornik, bo trochę dużo tego na rynku. Może zdjęcie panelu by Ci się chciało zrobić, jak to wygląda po podłączeniu?
Opublikowano

Ja mam to:

https://www.viofo.pl/oferta/akcesoria/adapter-zasilania

podłączone do bezpiecznika via przelotka żeby nic nie rzeźbić:

ZV4S4Pb.jpg

GuQT1xo.jpg

Także masa gdzieś do budy, ja akurat po najmniejszej linii oporu przykręciłem tą wielgachną srubą, + do bezpiecznika (na allegro są takie przelotki po kilka pln).

Tam gdzie mam wpięte prąd pojawia się dopiero po włączeniu silnika, więc jest tak jak chciałem - kamera nagrywa gdy jadę. Opatuliłem w piankę żeby nie obijało się o schowek, to się nie grzeje więc nie ma problemu.

Generalnie podłączenie rejestratora, jeśli bezpieczniki są w fajnym miejscu jak w E90, to jest banał.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kto podpowie gdzie się wpiąć w e60 za schowkiem. Moduł z 12v na 5v mam, mam bajpas do bezpiecznika. Sprawdzałem napięcia ale na wszystkich jest napięcie po wyłączenie zapłonu. Nie wiem tylko czy nie jest tak że oni wciąż jest przez jakiś czas w aucie. Ktoś pomoże?

EDIT

Przy pomocy dobrego kumpla udało się to ogarnąć. Bypas nie był potrzebny bo bezpieczniki w skrzynce za schowkiem mają stałe zasilanie. Podłączyliśmy do lampki w podsufitce żeby zasilanie znikało po wyłączeniu auta. Plus dajemy do zielono-zółtego kabla a minus do brązowego.

202012191_qqwqswn.jpg