Skocz do zawartości

316i compact zawieszenie m-pakiet wymiana amorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

w weekend zabieram się za wymianę amortyzatorów z przodu w moim compakcie,i tu moje pytanie

czy po wymianie wymagane jest ustawienie kąta na zwrotnicy czy nie,przejrzałem forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi czy trzeba robić geometrie czy nie,a może w m- techniku trzeba a w zwykłym nie.przyjrzałem się amorką i otwory na górną sróbę mają tzw. "fasolki" czyli teoretycznie możliwość ustawienia kąta

z góry dzięki za info

Opublikowano

po dzisiejszej wymianie i rozebraniu wszystkiego faktycznie nie ma możliwości regulacji,

nie wiem czy się to komuś przyda ale napisze róznice miedzy zwykłym zawiasem a m- technik bo katalogi z częściami szukając po numerze oryginały podają niestety złe numery poszczególnych elementów

z amorami nie było problemu jedynie ciężko je dostać za normalne pieniądze ja kupiłem Monroe na allegro nr kompletu e7034

z resztą niestety jest kicha odboje są krótsze od normalnych i niedostepne w zamienniku jedynie oryginał za kosmiczne pieniądze,a szukając po oryginale wywala do zwykłego zawiasu

osłony też są krótsze można kupić oryginały bo kosztują chyba z 10 za sztukę ja dociołem zamienniki do normalnego zawiasu bo już miałem kupione

poduszka górna z łożyskiem też jest inna jest o jakiś centymetr węższa od normalnej i tak samo szukając po numerze oryginalnym wyskakują do normalnego zawiasu,oryginał cena masakra

ogólnie ciężko z zamiennikami do zawiasu m-technik z tyłu jest problem tak samo z amorkami i poduszkami do stabilizatora

pozdrawiam