Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam był temat gdzie napisałem że ubezpieczam samochód za 900 zł ( i zostałem wyśmiany) teraz dokupiłem nnw i wyszło mnie 1063 zł

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=238408&start=45

Dziś przedłużyłem umowę poniższej link jak to wygląda.

http://s24.postimg.org/w2guj53px/ubezpieczenie.png

Czy z tym ubezpieczeniem w AXA jest coś nie tak? że tyle mi wychodzi czy o co chodzi że w tamtym temacie niektórzy twierdzą że płaca po 3k nawet ktoś napisał że płacił 5k

Opublikowano

Czy coś nie tak dowiesz się pewnie w momencie dochodzenia odszkodowania, czego oczywiście nie życzę.

Pytanie jakie dokładne zapisy są w regulaminie i ile udziału własnego itp.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
Przecież jasno widać ze zrobiłeś to aby było jak najtaniej.Jak ci gwizdną auto twój udział w kradzieży to 15%( nie wiem nawet czy podali ci teraz wycenę auta ) ,czesci masz tylko zamienniki i wariant warsztatowy w czym w takim aucie życzę powodzenia w razie szkody.I jeszcze amortyzacja ciekawe jak jest liczona bo tutaj tego nie widać :wink: :wink: .Masz swoją taniość ale jak przedmówca napisał wszystko się okaze jak ukradną ci auto albo spowodujesz wypadek czego oczywiscie nie zyczę
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Hahaha 15% udziału własnego :) jeszcze podaj na jaką sumę ubezpieczone jest auto.

AC zakres terytorialny Polska oraz zapis o zamiennikach.

Opublikowano
No ale przecież jest tanio :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: a potem : dlaczego tylko tyle odszkodowania dostałem :duh: :duh: :duh:
Opublikowano
No ale przecież jest tanio :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: a potem : dlaczego tylko tyle odszkodowania dostałem :duh: :duh: :duh:

potem jest wina kogo? oczywiście agenta bo nic nie powiedział.... ;)

jak miało być tanio to oc gdzie kolwiek i np. w PZU wykupić minicasco (od kradzieży i zdarzeń losowych) bez udziałów własnych i przynajmniej spokojnie śpisz.

Opublikowano

No ale weź takiemu wytłumacz co z jego polisą jest nie tak........... :wink: :wink: :wink: :wink:

WSZYSTKO JEST NIE TAK :nienie: :nienie: :nienie: :nienie:

Opublikowano

Można na tym forum normalnie o coś zapytać czy już wszyscy wszystko wiedzą i pozjadali rozumy?

Normalne pytanie czy coś jest z nim nie tak (teoretycznie jeszcze go nie wykupiłem bo nie jest zapłacone to jest przedstawiona mi oferta)

Przecież jasno widać ze zrobiłeś to aby było jak najtaniej

Nie zrobiłem najtaniej bo stać mnie na droższe ubezpieczenie ale jak mi takie przedstawiono to wstępnie na takie się zdecydowałem...dlatego zapytałem tutaj na forum co jest z nim nie tak...no ale jak widać forum nie jest tutaj od zadawania pytań.

Opublikowano

1) udział własny 15% , kwestia czy do tego jest jeszcze doliczone franczyza która jest stosowana przez każdego ubezpieczyciela i najczęściej jest to 5% (ale jeśli chodzi o to samo to jest bardzo wysoka). Bo czasami dla obniżenia składki stosuje się franczyzę + udział własny.

2) AC ma zakres tylko Polska

3) AC od uszkodzeń jest na zamiennikach

No i nie wiadomo czy wartość auta jest odpowiadająca wartości rynkowej.

Opublikowano

Podam Ci przykład Twojego AC przy małej stłuczce przodem

Auto pewnie ponad 5 lat więc amortyzacja ponad 50%

Zderzak przód - oryginał 1900zł

Lampa kompletna - oryginał 1800zł

Maska - oryginał 1700zł

Wzmocnienie czołowe - oryginał 1200zł

Nadkole - 210zł

I może jeszcze lusterko - oryginał 1400zł

Chłodnica wody - oryginał 1300zł

Wentylatory - oryginał 1700zł

I dajmy na to, odpaliła poduszka kierowcy

Poduszka - oryginał 2600zł

Napinacz pasa - oryginał 450zł

Do tego lakierownie 3 elementów + robota blacharza i mechanika ok 2500zł

Czyli normalne ubezpieczenie (bez amortyzacji i wkładu własnego) do wypłaty 16.750zł

A Twoje :

Zderzak przód - zamiennik 600zł - amortyzacja 300zł

Lampa kompletna - zamiennik 500zł - amortyzacja 250zł

Maska - zamiennik 900zł - amortyzajca 450zł

Wzmocnienie czołowe - zamiennik 300zł - amortyzacja 150zł

Nadkole - zamiennik 100zł - amortyzacja 50zł

I może jeszcze lusterko - zamiennik 600zł - amortyzacja 300zł

Chłodnica wody - zamiennik 500zł - amortyzacja 250zł

Wentylatory - zamiennik 600zł - amortyzacja 300zł

I dajmy na to, odpaliła poduszka kierowcy

Poduszka - oryginał 2600zł - (nie ma zamiennika) amortyzacja 1300zł

Napinacz pasa - oryginał 450zł (nie ma zamiennika) amortyzacja 200zł

Do tego lakierownie 3 elementów + robota blacharza i mechanika ok 2500zł

Twoje ubezpieczenie 6000zł - wkałd własny 15% - do wypłaty 4200zł

Jest różnica????

Opublikowano
Dzwonił do mnie gość z axa i powiedział jeśli chce mieć naprawiane auto na orgi częściach muszę dopłacić tylko 25 zł
Opublikowano
To jeszcze sprawdź co z amortyzacją, kiedy jest kalkulowana wartość auta, czy przy dwóch zdarzeniach jednego roku wartość auta jest pomniejszana o wcześniejszą naprawę itp.
http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
ok dzięki ale to by już sie nazywało nieszczęście ;p dwa razy w roku mieć stłuczkę... najlepsze w tym wszystkim jest to że robię około 50 km na tydzień tym samochodem zawszę te samą trasę.Ba