Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,odrazu mówię że szukałem znalazłem kilka podobnych tematów lecz nie dokońca to co mnie interesuje.Jeśli miałes taki problem lub znasz odpowiedz na moje pytanie proszę o wyczeprującą odpowiedz.

Mam problem z bmw e90 318d 2006rok.Otóż rozładował mi się Akumulator do "zera". po naładowaniu Aku stacyjka przyjmuje kluczyk,lecz kierownicą nie można ruszyc ani w prawo ani w lewo jest zablokowana. A auta nie da się odpalić..pytałem kilku "magików" lecz każdy ma inne zdanie na ten temat.Jestem strasznie zdzwiiony że coś takiego stało się przez rozładowany aku.. ;o..Pomocy :shock:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiec z tego co ja znalazlem na necie nie majac doczynienia z bledem ELV to albo wgranie nowego softu albo wymiana kolumne kierownicy i wgranie nowego softu. Nic wiecej nie ma na ten temat.

skasuj blad, usun licznik bledow w CAS przez INPA albo ToolSet32(CAS.prg/- steuern_elvcounter_cas_loeschen

- steuern_elvcounter_elv_loeschen)

wgraj nowy soft

wymien kolumne

Jesli licznik bledow jest zapelniony blokuje kierownice, wymiana bateri nie ma z tym nic wspulnego. Bledy powstaja przez miezenie za wysokiego napiecia przy blokowaniu i odblokowywaniu kierownicy.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak jest w innych programach ale rozblokowalem ostatnio klientowi e90, ista/p. Nie trzeba zadnego softu wgrywac. Jest procedura do tego. 5min roboty. Musialby ktos mobilny podjechac.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co na necie wyczytalem jest to problem z softem i jego aktualizacja zazwyczaj rozwjazuje calkowicie problem.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No tak, aktualizacja pewnie rozwiazuje problem, tez gdzies to czytalem.
  • 9 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bmw e92,zablokowana kierownica,robiony reset elv,cas kasowanie bledów itp.Nic nie pomaga,czy to już tylko wymiana kolumny pozostaje?

Przestał też działać dostęp komfortowy.Cas'a nie idzie zupdatować winkfp wywala błąd.Wcześniej żadnych komunikatów itp.Ma ktoś jakieś pomysły??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bmw e92,zablokowana kierownica,robiony reset elv,cas kasowanie bledów itp.Nic nie pomaga,czy to już tylko wymiana kolumny pozostaje?

Przestał też działać dostęp komfortowy.Cas'a nie idzie zupdatować winkfp wywala błąd.Wcześniej żadnych komunikatów itp.Ma ktoś jakieś pomysły??

tak dokaldnie musisz wyciagnac kolumne wymienc silniczek i plytke wtedy skoasowac i wgarc nowy soft powinno byc ok :cool2:

Koszt maks ok 300zl w moich stronach :cool2:

Opublikowano
wymieniałem u siebie kolumnę, kosztowała chyba 100 lub 150 zł, wgranie softu 500. Kolumnę idzie samemu bez problemu wymienić, chociaż trochę roboty jest.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bede wyciągał w sobote kolumne,dam znać czy pomogło.