Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

To moj pierwszy post tutaj i moja pierwsza Bunia wiec jak cos palne to zgory przepraszam;)

Kupilem okazyjnie E39 530i z 2000r, i musze kilka rzeczy przy niej porobic a z tego wzgledu ze nigdy nie mialem BMW wole poradzic sie fachowcow z forum.

Wlasnie zabieram sie za wymiane zbiorniczka wyrownawczego, co za tym idzie plynu w chodnicy. Moje pytania:

- w zbiorniczku mam malutka dziurke z ktorej plyn tryska na kolektor co za tym idzie robi sie dymek - gdy przekrecam kluczyk ze srodkowych nadmuchow wpada dym do kabiny i smierdzi jakby spalonym olejem ?! To normalne zeby byl taki przelot miedzy komora silnika a kabina ?

- drugie pytanko to gdzie mniej wiecej znajduje sie sruba zeby spuscic wode z silnika

- ostatnie - swieci mi ABS i ASC naczytalem sie troszke nie bede juz tego tematu tu rozwijal ale padlo na pompe i mam juz nowa - przy wymianie spuszczac caly plyn czy tylko zalac pompe i odpowietrzyc ?

Rozpislem sie troszeczke ale musialem wylac moje bole :)

viewtopic.php?f=72&t=117890

Opublikowano

Popraw nazwe tematu.

Sprawdz 'tuby' dolotowe czy są dobrze założone oraz czy wszędzie są uszczelki.Płyn możesz spuścić przez obojętnie który przewód do którego masz dostęp+na chłodnicy powienien być korek spustowy,gdzie ci będzie wygodniej.A abs to sama pompa może zostać bo to raczej sterownik padł a nie pompa.Jeżeli płyn jest brudny to warto cały wymienić.

Opublikowano
Super ! Dzieki wielkie ! Plyn wymieniony, odpowietrzone i wszystko hula jak trzeba :) Dzieki za podpowiedz z tym modulem bo wsumie nie wpadlbym na to i targalbym wszystko :) Wymienilem sam modul co trwalo 10min i wszystko jest gitara :) Dzieki jeszcze raz ;)
Opublikowano
Mam jeszcze jedno pytanie ale pewnie troche glupie :) Mam od spodu caly silnik zalany olejem i to calkiem swiezym :/ Jakis pomysl skad to moze byc ? Wiem ze to troche ogolnikowe ale jutro bede grzebal i myl ten silnik to moze cos znajde ?! Dzieki !
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie słynna podstawa filtra oleju.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.