Skocz do zawartości

Wymiana oleju w skrzynce rozdzielczej bmw x 3 e 83

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów .Mam taki problem .Podczas jazdy zapaliły mi się kontrolki abs ,ham. ręczny i 4x4 ,ale nic niepokojącego nie zauważyłem. Dopiero po dłuższej jeżdzie przy manewrach parkowania poczułem stuki w tylnej bądż środkowej części podwozia , a potem stuki metaliczne i hałas ,szarpanie. Po godzinie odpaliłem i dalej pojechałem bez problemu , kontrolki zgasły. Trochę poczytałem na forach i doszedłem do wniosku . że to może być ta plastikowa zębatka o której tak dużo się pisze ,ale nie zęby-, są w doskonałym stanie,jak nowe. Postanowiłem jeszcze sprawdzić olej .Zlałem więc go ze skrzynki.Ku mojemu zdziwieniu jest czysty klarowny ,bez opiłków i zanieczyszczeń . Widać że poprzednik dbał o samochód.Auto jest z maja 2005r. Mam pytanie czy można z powrotem wlać ten olej ,czy trzeba go wymienić na nowy i gdzie dalej szukać przyczyny tej usterki.Olej jest dość drogi w aso .Może ktoś cos mi doradzi.Dzięki.

Jest kilka tematów o tym....

:search: :search: :search: :search: :search: :search:

Opublikowano

Ludzie.............czy wy chcecie nadal podtrzymywać opinię ,ze większość polaków jest tępa ?? :duh: :duh: :duh: :duh:

Wpadnie Kruk i zaraz wam wyjaśni...........za takie tematy powinien być ban dla autora :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.