Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka Panowie jak i kolego Puzonn pytanko mam

musze kupić filtr paliwa i sprawa ma się tak bosch albo mann bosch 96zł mann 108zł sprawa taka,że u mnie mają boscha

i takie pytanie...czy wymiana filtra paliwa w dieslu daje jakieś znaczące odczucia w sensie? np mniej auto zamulone itp(nie czuje tego) ale kiedyś czytałem coś o tym,że filtr paliwa ma też dużo z tym wspólnego(chyba,że bujda)

Opublikowano
Moim zdaniem ma. Przed ostatnią wymianą miałem boscha teraz wkładałem manna, co prawda razem z resztą filtrów też manna tj powietrza, oleju przy okazji wymiany. Moim zdaniem na manie autkiem jest jakby bardziej płynna.W zimie przed odpaleniem słyszałem jak pompka podprogowa miała jakiś taki opór przed napchaniem paliwa przy boshu a na manie tego nie ma pompka od razu pełne obroty żadnego zamulenia. Ale niech się inni wypowiedzą, może to moje wyimaginowane odczucia :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam bosch i jestem zadowolony. Wydaje mi się, że jak wymieniasz, zanim się mega zasyfi to bez różnicy jaki. Każdy będzie dobry.
Opublikowano
Nie, no co Ty! W ogóle nie wiem czemu ludzie wymieniają filtry. Zawsze można wodą przepłukać jak się zapcha... :mad2:
Opublikowano
To co tu się dzieje, to konsekwencja niskiej świadomości polek i polaków na temat antykoncepcji generalnie mówiąc.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

bmtriko w każdym aucie filtr paliwa to ważna sprawa ale w czułym na paliwo dieslu z CR wymiana to konieczność, jesli tego nie robiłes to koniecznie zmień

używaj szukaj bo na temat wymiany filtra napisano już książkę

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Panowie , Panowie , nie wpuszczajcie chłopaka w koszty z tymi filtrami , niech tak zrobi jak większość z nas to zrobiła, czyli dobrać sobie filtr z tego linku.

https://info.wiara.pl/files/10/11/07/116971_GETYNGA200710HP03_34.jpg

A tak na serio to zanim się weźmiesz za wymianę filtra bo niby proste to poczytaj sobie na ten temat aby sobie nie zapowietrzyć układu , a jak już się zapowietrzy to jak mu ewentualnie pomóc w odpowietrzaniu , chociaż sam się potrafi odpowietrzyć.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.