Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Dzisiaj pojawił się nietypowy problem, na zewnątrz ciepło silnik rozgrzany i auto niesamowicie muli. Praktycznie nie przyspiesza jakby turbina się nie załączała.

przy 3,5tys obrotów zaczyna normalnie ciągnąć do czerwonego.

Pierwszy raz czegos takiego doświadczyłem.

Wieczorem przed wstawieniem auta do garażu przeleciałem się po mieście i wszystko OK turbo na 3-ce zaczyna ciągnąć od 1800 do czerwonego cały czas idealnie przyspiesza.

Co jest grane..??

jakieś sugestie..??

Z góry dzięki

Opublikowano

Kiedys mialem podobny problem w innym aucie, zaczynal ciagnac roznie, glownie powyzej 3 tys obrotow, okazalo sie ze czujnik cisnienia byl walniety i turbina sie za pozno zalaczala.. moze to cos pomoze.

pozdrawiam

Opublikowano

jeżeli jest padniety lub zaczyna padać to czy po podpięciu do kompa będzie go widać...??

zastanawia mnie jedno dlaczego teraz wieczorem, kiedy na zewnątrz jest zimno auto chodzi normalnie...

Opublikowano

Być może zapiekła się geometria turbiny.

Pozdrawiam

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Nie sądzę, w tych turbinach elektronicznie sterowanych prawie się nie zdarza zapiekanie geometrii.

Też tak uważam, ale znam przypadki że elektroniczne sterowanie się psuło.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D