Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie jestem nowym użytkownikiem forum i proszę o pomoc . Mianowicie autko które kupiłem to Bmw E91 2009r, silnik N47D20C, pochodzi z Belgi i posiada redukcje mocy z 130kw na 120kw . Jakie są koszty ściągnięcia i czy jest to opłacana operacja? Czy lepiej podnieść moc ? Czy w okolicach Wrocławia jest ktoś godny polecenia? W stando Wrocław fachowcy powiedzieli że zdjęcie redukcji mocy będzie kosztowało około 360zł brutto i jest to zabieg po którym nie będzie żadnych różnic które da się odczuć :(
Opublikowano

184 kilometry?

z tych 163KM co masz teraz to 190KM śmiało można bez problemów, pewnie ze 195KM też by dało radę, później to już sprzęgło może troche dostawać w dupala.

EcuProject dobra forma, znajomi tam czipowali swoje VAG-i i są zadowoleni

Opublikowano
Jeśli jest tylko redukcja mocy z 184 hp, to spokojnie 210-215 po chipie można uzyskać, sprzęgło wytrzyma. Ważne aby robił to ktoś z głową, a Ty abyś pamiętaj o paru zasadach i tyle.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Jeśli jest tylko redukcja mocy z 184 hp, to spokojnie 210-215 po chipie można uzyskać, sprzęgło wytrzyma. Ważne aby robił to ktoś z głową, a Ty abyś pamiętaj o paru zasadach i tyle.

Napisał ze redukcja jest ze 170KM. Zreszta w 2009 nie było 184KM. Chip na ok 200-210 KM jest realny.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
Tak dokładnie redukcja mocy jest ze 130KW na 120KW . Chciałbym aby samochód lepiej latał niż poprzedni model który posiadam E 46 110KW -150KM. Jutro podzwonię w kilka proponowanych miejsc i sprawdzę ceny tej operacji .
Opublikowano

Ja miałem identyczną sytuację, silnik 177 redukcja na 163KM. Po ściągnięciu kagańca jest lekka różnica, da się odczuć.

edt. aha, przy okazji był robiony update całego auta, więc może też to miało jakiś wpływ.

Pozdrawiam,

Tomek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jeśli jeszcze nie poradziłeś sobie z redukcją mocy to zapraszam do siebie :-)