Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie jaka jest procedura odpowietrzania silnika(nie od początku w sensie płyn tam jest już tylko tyle co uleciało z zaworu tego od klimatyzacji z węża)

w takim razie są odpowietrzniki takie

1.tutaj przy korku wlewu płynu

2.na EGR

3.Tam gdzie Olej

4.Na wężu od podgrzewacza u góry(koło podszybia)

i teraz pytanie w jakiej kolejności to zrobić?

1.dolać płynu nie całkowicie na maks bo układ ma już płyn

2.zakręcic korek i uruchomić auto z temperaturą 32stp i dmuchawa na 2

3.i tutaj jak teraz lecieć?? ten przy korku wlewu? czy go pomijam ? prosiłbym o odpowiedz jak od tego puntku lecieć który po kolei odkręcać??

bo potem wiem,że jak się już poodkręca i zakreci to czeka się około 1/2h aż temorstat się otworzy ale prosiłbym o odpowiedz w jakiej kolejności...

Opublikowano

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

koledzy pomóżcie

dolałem płynu.. zakręciłem korek..uruchomiłem auto.. wszystkie 4 odpowietrzniki po kolei odkręcałem i jak leciało zakręcałem..teraz będę około 1h 30min do 2h czekał aż się otworzy termostat i w związku z tym pytanie

czy jak dolny wąż będzie gorący już to po tym zabiegu na włączonym silniku odkręcić jeszcze raz po kolei odpowietrzniki i szybko zakręcić? dla pewności,że płyn się wylewa i jest odpowietrzony? nie zapowietrze tak od nowa??

aha i tutaj pytanko piszę ogrzewanie na full okej mam 32stp i dmuchawa na dwie kreski..ale cczy jeszcze muszę kliknąć recznie nadmuch na szyby,nogi,twarz czy tego już nie?

Opublikowano

Jak będzie ciśnienie w układzie nie zapowietrzysz go ponownie bo logiczne, że będzie wywalać na zewnątrz płyn/ powietrze.

Nawiew obojętnie gdzie dasz. Nawet w majtki. Chodzi o to by chodził na max temp by elektrozawory puściły na nagrzewnicę.

Pewnie i tak zadasz sto tysięcy pytań, ale to już każdy jest przyzwyczajony

Opublikowano
sprawa ma się tak odpowietrzyłem tylko,że włączam nawiew na full i 16stp i słychać jak wiatar zwalnia tak zamula nie ma siły ale za pare sekund już jest okej i tu pytanie tym wiatrakiem pod podszybiem steruje jeż?? może to być wina tego jeża i dla tego tak?
Opublikowano
nie denerwuj mnie.

Pytam ponownie...

Bo co? tupniesz nogą? Powiesz mamie? Zabierzesz korek od wanny?

Jesteś koleś śmieszny. Robisz z siebie debila - świadomie czy nie, masz dwie opcje, albo dalej zadawaj swoje pytania, albo wyciągnij naukę.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

koledzy powiedzicie czy to jeż czy wentylator siada tutaj dokładny filmik

temperatura 20stp ustawiona obroty na full(nikt nic nie zmniejsza itp) i jak widać sam wentylator startuje... a za chwilę się wyłącza w w kabinie nic powietrza

Opublikowano

Widzę że robisz postępy bo ładny dałeś tytuł wątku , ale nie bardzo rozumiem co do odpowietrzania ma jeż ?

który i tak już kiedyś w innym wątku stwierdzono że jest do wymiany.

Wiesz co Staszek ? jak będzie zlot maniaków BMW to przyjedz i jak się wszyscy o tym dowiedzą to będzie mega zjazd a Ty będziesz miał uciechę bo sobie zobaczysz jak innym auta pracują i sobie sprawdzisz co jest normalne w aucie a co nie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Witaj ! tak to typowe w usterkach z jeżem , ale nikt Ci nie zaręczy co naprawdę jest bez fizycznych oględzin auta.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.