Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

czy mogę założyć do swojej E92 320d 177KM, kompletne zawieszenie mpakiet od E90 320i?

Z tego co widzę na allegro to zarówno nowe sprężyny jak i nowe amortyzatory pasują do wielu wersji silnikowych - co mnie osobiście dziwi :?:

Opublikowano
Nie za bardzo wiem jak to sprawdzić. Interesuje mnie czy jest różnica amortyzatorów oraz sprężyn w wersji 320i a 320d?
Opublikowano

powinno pasować :)

amorki mają ten sam numer

nawet jak na przykład szukasz sprężyn sportowych to np zestaw vogtland pasuje zarówno do e90 320i jak i do e92 320d

Opublikowano

zawieszenie m pakiet obniża 20/20

ja polecam sprężyny Vogtland

sam ma, obniża 40/25 ale wygląda to bardzo fajnie i moim zdaniem prowadzi się lepiej niż zawieszenie m pakiet (a mam porównanie)

Opublikowano
przy sprężynach -40mm nie powinieneś wymienić amortyzatorów? Przecież amortyzator pracuje zupełnie w innym zakresie.
Opublikowano

do -40 mogą być seryjne

powyżej już sportowe

ja na przykład w moim e92 zrobiłem na seryjnych amorkach i sprężynach Vogtland już ponad 190.000 km (tak dobrze pisze, prawie 200.000km) po Polsce i amorki w bardzo dobrym stanie jak i całe zawieszenie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pelen szacun Patryk :norty:

Ja juz dwa rozwalie amory w przeciagu 2 lat,teraz nie mam pojecia jakie kupic mam zalozone blistein b4 sport pod zawieche 226 i przod poszedl do gory z 2cm ,rwie do nieba :mrgreen:

• 1 rok później...