Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam dylemat jedni mi mówią by wywalić kata że już nie działa itp. ze nie będzie głośniej a inny by go zostawić... Chodzi mi o to czy auto nie będzie bardziej kopcić i nie będzie głośno zależy mi na komforcie jazdy i by auto nie kopciło bo teraz kopci tylko jak przycisne co polecacie ktoś może go już wywalił ze swojego tds a ?
Opublikowano
Auto napewno bedzie bardzieć kopcić przy normalnej jeździe.A jeżeli kat nie rozsypouje sie to lepiej go zostawić.Jedynie można zdemontować "wyprać" i ogien.
Opublikowano
Jeżeli jest zatkany to właśnie wtedy można go 'wyprać',dimer plus myjka ciśnieniowa i kat jak nowy.Nawet jeżeli z silnikiem wszystko ok to może przykapcać.Nie mówie tu o dużym kopceniu
  • Moderatorzy
Opublikowano

Nic nie będzie!!!Ani głośniej, ani kopcić.

Żadnych zmian ani na + ani na - nie będzie. Z początku możesz odczuwać ciut większą elastyczność silnika z dołu, ale naprawdę symbolicznie-może to też trochę złudne jest.

W spalaniu różnicy też nie będzie.

Jak ktoś nie wie to niech nie pisze.

PS.Piszę o przypadku gdzie zamiast wyciętego kata jest strumienica.

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja w swoich dieslach 3.0 wywalałem.

Po 200 000 km to już niewiele one raczej filtrują. nie wiem jak TDS ale u mnie nie ma większej różnicy w poziomie hałasu ... elastycność... ciężko powiedzieć, może to tylko wrażenie a może faktycznie coś daje... nie potrafię ocenić,

Ja wywalam katy i jestem zadowolony... więcej miejsca w komorze silnika ;)

Tłumikarze wyspawali mi coś na kształt litery "S" przy silniku, żeby zachować podobny kształt jak był ori, żeby spaliny stawiały delikatny opór...gdzieć wyczytałem że prosty przelot nie będzie do końca ok.

Zrobione mam od wywalenia ok 20 tys km... nic się nie dzieje.

Auto wogóle nie kopci... tylko z rana delikatnie jak pracuje na jałowym zanim olej się dogrzeje...ale to akurat normalne w dieslach.

jak depnę kick down.... może mały bączek poleci i tyle...

polecam wywalenie katów jeśli masz 200k +

pozdro

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano

Wy chyba wiecie po co katalizatory sa ?

Wspolczuje wam stac w korkach za takimi co ich nie maja diselkiem

mnia mniam widze lubicie sie truc :-)

Raczek bedzie murowany pozdrawiam,

• Moderatorzy
Opublikowano

Było ponad 310tk jak wywalałem.

Żadnych skutków ubocznych. Głośniej też nie będzie.

Wspolczuje wam stac w korkach za takimi co ich nie maja diselkiem

Olaboga.

widze lubicie sie truc

I tak jest wszystko tak zatrute, że trzeba by nie jeść nie pić nie oddychać i w ogóle położyć się w trumnie od razu.

ec2Wze6.jpg