Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. przy jechaniu autostradą zapaliła mi się lampka 4x4 DSC i zapikało. Gdy zjechałem z autostrady przy hamowaniu słychać jakieś uderzenia pod samochodem i tak jakby pchało mnie do przodu. Dzieje się to nie za każdym razem. Po dojechaniu na miejsce auto stało jakieś 30 min i po kolejnym odpaleniu lampka 4x4 DSC zgasła ale dalej szarpie. Zna ktoś problem?
Opublikowano

Poczytaj na temat skrzynki redukcyjnej ATC 400.

Sprawdź błędy może będzie jaśniej.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
zmien olej.jak nie pomoze to zebatke silniczka nastawczego,ppmaga!
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.
Opublikowano

ojej wymieniany niedawno. w przyszłym tygodniu jade na serwis. mechanik właśnie gadał coś o zebatce tak jak kolega tu pisze. zobaczymy.

zna może ktoś koszt tej zebatki?

Opublikowano
Było już w tym dziale milion razy łącznie z ofertami na alledrogo i ebayu :mad2: :mad2: :mad2: Użyj :search: :search: :search: :search: :search:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
witam ponownie. jak już pisałem były stuki dochodzące z pod auta a dziś jak jechałem to słychać jakby klocki szorowały a do tego pedał hamulca wpadł a samochód jechał dopiero zaskoczyło za drugim razem. Może to być wszystko powiązane ze sobą?
Opublikowano

Ja się dziwię ze ty jeszcze tym autem jeździsz kolego....ja juz byłbym dawno u mechanika na sprawdzeniu a ty jeździsz i się dziwisz :duh: :duh:

Poczekaj aż rozwali ci skrzynkę kompletnie i wtedy to już nie bedzie milo :mad2: :mad2:

Opublikowano
na komputerze wykazało 3 błedy. spadek ciśnienia, zły kąt nachylenia kierownicy trzeciego nie pamietam. pozatym klocki przednie wo wymiany, dziwne bo kontrolka od klocków sie nie zapaliła ale było juz je słychac. mechanik mówi ze te 3 błedy nie współgraja ze soba. zobaczymy co powie wieczorem.
Opublikowano
to są właśnie te błedy. a stuki podczas chamowania dochodziły z klocków zużyły sie i pekły. nie wiem czemu czujnik klocków sie nie zapalił.
Opublikowano
Przecież opisane przez ciebie objawy w pierwszym poscie wcale nie pasują do zuzytych klocków :duh: :duh: ale ja się nie znam :mad2:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Przecież opisane przez ciebie objawy w pierwszym poscie wcale nie pasują do zuzytych klocków :duh: :duh: ale ja się nie znam :mad2:

hehehe nie znasz sie, mechanik nie wymienil czujnika, tylko go wsadzil "na zwarcie" bo taniej o te 30zl... Za chwile stuki i kontrolki wyskocza ponownie i znowu mu klocki wymieni ;)