Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swieże ogłoszenie, praktycznie bliźniak tego sprzed tygodnia, którego wklejałem.

http://www.autoscout24.de/details.aspx?smid=CoCo-SM-TL-S&id=248174579

Z gościem ugadąłem tylko tyle, że dał VIN (GX14862) i zapowiedział, że margines do negocjacji będzie bardzo wąski bo auto jest b.dobrym stanie. Załuję, że znowu automat ale nieco męczy mnie już szukanie e39 od października.

Wg opisu auto bez zarzutu, sprzedawca Niemiec sądząc po imieniu i nazwisku, auto spod domu a wczesniej kupione jako używane z BMW.

Pojechałbym już w nocy ale jutro musze być w W-wie. Poprzednia, prawie identyczna, poszła w 1,5 doby takze i tej nie wróżę zardzewiałych tarcz hamulcowych ;)

No ale może widzicie coś co się nie zgadza.

Opublikowano

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBADP01060GX14862

Kod typu DP01

Typ 525D (EUR)

Typoszereg E E39 (2)

Seria 5

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M57

Pojemność skokowa 2.50

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor STERLINGGRAU METALLIC (472)

Tapicerka STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)

Data prod. 2003-11-20

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S227A SPORTL.FAHRW. MIT NIVEAUREGULIERUNG Podw. sport.+ obniż. zaw.+ regul. poz.

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S261A SEITENAIRBAG FUER FONDPASSAGIERE Poduszka bocz. pasaż. na tyln. siedz.

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S379A VERBUNDRAEDER/Y-SPEICHE 80 BMW LA wheel Y-spoke 80

S386A DACHRELING Reling dachowy

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S425A INTERIEURLEISTEN Listwy wewnętrzne

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S456A KOMFORTSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel komfort z pamięcią

S464A SKISACK Worek na narty

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S601A TV-FUNKTION Funkcja TV

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S710A M LEDERLENKRAD M Kierownica skórzana

S722A EDITION LIFESTYLE Pakiet wydania Lifestyle

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

S934A WINTERREIFEN AUF LM-RAEDER Dummy-SALAPA

S964A REQUEST NAVIG. DVD ON DELIVERY Przy dost. zażądać płyty DVD nawigacji

Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S202A STEPTRONIC Steptronic

S470A KINDERSITZBEFESTIGUNG ISOFIX System Isofix

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Information

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S220A NIVEAUREGULIERUNG Zawieszenie samopoziomujące

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

"TAKI EGZĘPLARZ TO PRAWDZIWY UNIKAT A STAN POWALA NA KOLANA !!!" :lol:

nie wróż ze szklanej kuli http://emotikona.pl/emotikony/pic/027.gif

Opublikowano

No więc tak, dowiedziałem się z ASO, że w 2012r było 139tkm i że przedni zdezrak był malowany.

Tyle tylko, że przed chwilą własciciel mi odpisał, że przy duzej wilgotnosci powietrza zdarza się swiecąca kontrolka NIVO oraz poduszki powietrznej. Byłoby to może do przeżycia ale na moje pytanie czy blachy mają oryginalny lakier, odpisał, ze w 2011r żona podczas jazdy trafiła na mocne gradobicie w Szwajcarii. Rachunek za naprawę wyniósł ok 5800eur i dlatego wnioskuje on, ze malowana była klapa. Nie jest jednak tego pewien. Przypuszczam, że jesli klapa to i dach, a kto wie czy nie całe auto. Trochę mnie to zbiło z tropu, bo nieco tam za daleko aby się przekonać o podwójnym lakierze.

Opublikowano
jak można jeździć autem i nie wiedzieć co było malowane/naprawiane, do tego mieć rachunek za 5800E i nie wiedzieć czy za samą klapę, czy cholera wie za co :mad2: :duh: Prędzej uwierzę w to, że facet rżnie przysłowiowego głupa w oczekiwaniu na frajera.
Opublikowano

Niby tak ale koleś był (podobno) prezesem Man Trucks w Szwajcarii. Do tego wiem, ze często Niemcy traktują malowania jako zabieg kosmetyczny. U nas malowanie oznacza zazwyczaj dzwona lub składaka z dwóch.

Przeprowadziłęm dziesiątki rozmów z Niemcami sprzedającymi auta i te jest drugim, który odpowiada pełnymio zdaniami, pisze wyczerpujace odpowiedzi. Nie sądzę by był idiotą lub naciągaczem.

Opublikowano

Napisałem "był" ;) Potem podobno 2 dzieci tam zamieszkało i podczas powrotu od nich było to gradobicie.

Auto natomaist kupił w 2006 jako używane z BMW z 40.000tys km, za ponad 25.000EUR. Ma na to fakturę do wglądu.

Teraz napisął mi, ze przykro mu, że mu nie wierzę; ze wysoka cena naprawy wynika raczej zwyciągania dołków a nie malowania. No i że może mi przysłąć 100% zdjecia zbliżen karoserii. Dołki może zobaczę ale podwójnego lakieru już nie.

Opublikowano
Prezes i jezdzi e39? Nieźle :mrgreen:

Nic w tym nadzwyczajnego, kazdy jeździ tym co lubi:

- mój znajomy jeździ e39 530d M pakiet, 2003 r. ( przez 7 lat w serwis wpakował tyle ze mógłby śmiało kupić F-kę ) mimo to auto nie jest na sprzedaż.

- inny znajomy volvo V70 2,5 tdi, 1999 r. z przebiegiem już ponad bańkę. ( fotki ze stanem licznika na 5er)

- kolejny fiat brawa 1999 r. pierwszy właściciel od nowości.

- i jeszcze jeden audi a4 1,9 tdi 1998 r.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
A po co on się chwali kim był i jakie stanowisko zajmował. Po co ludzie nie pytani chwalą się swoimi nieprawdziwymi osiągnięciami? Takimi tekstami chwalą się wątpliwej jakości handlarze, żeby podnieść szansę sprzedaży swojego auta. Można w prosty sposób sprawdzić jego intencję, zapytaj że chcesz sprawdzić czy był rzeczywiście prezesem czegokolwiek i poproś o bliższe namiary, bo masz znajomego w blizniaczej firmy w Polsce i być może go zna. Zobaczysz, że rura mu zmięknie. Zapytasz pewnie po co to wszystko, ano po to żeby zdemaskować fałszywego prezesa, a przy tym jego intencje marnego i głupiego handlarza szukającego głupszych od siebie.
Opublikowano

Normalny NIENIEC nie bedzie wypisywać tachich głupot o jakich tu piszecie wystawia auto i to pierdzieli a jak ma dobre to idzie do ADO zostawia i bierze nowsze w rozliczeniu gora to pół dnia rozliczania Max.

Auto po grodzie jest do dupy cos o tym moge powiedzieć .

Czasm taki mocny grad rozwali nawet listwy nad drzwiami te chromowy nie mówiąc o wgniotach słupków byłem,widziałem i raz sie tak wkalem z autem po grodzie :mad2: koszt naprawy wynios mnie prawie5 tys zł i juz nigdy wiecej :mad2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
no dobra. Wyjasnilem z nim sprawe wieczorem i postanowilem nie jechac. 1120km to za duzo jak na brak pewnosci. Malowane auto nie wchodzi w gre. To bylo 5te e39 od pazdziernika, ktore rozwazalem. A obejrzalem setki. Ciekawe ile jeszcze?
Opublikowano
Zacznij szukać w salonie gdzie. Właścicielem jest Niemiec i za 6000 euro powinieneś kupic dobre auto ja takie sprowadziłem i klienci to kupowali ale niecci co tu wklejaja tanie szroty .
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Przepraszam, że wracam do tematu ale tknęło mnie aby cos sprawdzić, żeby przetestowac moją intuicję i znalazłem m.in. coś takiego

http://www.handelszeitung.ch/management/uwe-langenkaemper

a tak nazywa się włąsciciel tego BMW, z maila z takim nazwiskiem przychodzą wiadomości. Oczywiscie to nie dowód na 100% ale chyba żaden handlarz nie szedł by tak daleko aby podszywać sie pod czyiś życiorys?

Opublikowano
no tak, widocznie jakis turas lub libanczyk przejrzal zyciorysy osob godnych zaufania, podszyl sie pod nich, porobil foty auta pod domem, nauczyl sie odpisywac maile na 1.5-2 str A4 i probuje naciagac ludzi. Mialem z nim kontakt przez kilka dni, z turasami tez wiele razy. Ten gosc to nie turas.
Opublikowano

Spoko nie wnikam czy to Turek czy nie Turek ale wiesz ze w mailu mozna wszystko napisac.

Ale musze ci powiedzieć ze to nie ta osoba ktora znalazłeś ze zdjęciem w niecie ,a wiesz czemu? Bo normalny Niemiec nie handlarz zrobi zdjecia fotela kierowcy a ten w swojej bogatej ofercie jakoś unika pokazania go :nienie: mylę sie?

A moze sie mylę :mrgreen: niewiem napiszemy zeby ci zrobił fotę fotela po drugie cena nie jest niska wiec moze to naprawdę dobre auto.

Jak nieczobaczysz to nie będziesz wiedział .

Pozatym auto bardzo mi sie podoba :cool2:

Opublikowano

Macie zryte łby. W każdym widzicie oszusta i krętacza. U mnie w domu mówi się "każdy mierzy swoją miarą" Przypadek?

A czy prezes MAN może jeździć e39... nie może, musi jeździć ciągnikiem siodlowym firmy MAN. A gdyby mieszkal w Polsce musiałby mieć co najmniej e90 jak większość włascicieli łóżek polowych na bazarach.

Opublikowano

Co zrobić jak zakup auta nie jest taki łatwy każdy chce tanie auto i bez malowania i na full

Napisałem ze auto mi sie podoba co mam ci jeszcze napisac?

Pisze tylko na co zwrócić uwagę

Opublikowano

Dla jasności, to nie ja napisałem przedostatni post ;) choć trudno się z nim nie zgodzić ;)

Nie chcę tu rozwijać dyskusji skoro auta już i tak nie kupię. Chodziło mi o względne udokumentowanie, że gość pisał prawdę. I tyle.

Opublikowano

Może i kasiasty nie jestem ale za to zbyt wiele wymagam (;)) od BMW aby jechać 1120km nie mając pewnosci czy auto nie było malowane. Znajdą sie tacy, którym malowanie nie przeszkadza, tym bardziej, że robione w szwajcarskim ASO ale mnie niestety to nie pasuje. Oczywiscie być może lakier jest oryginalny ale, jak pisałem, mam zbyt daleko aby się o tym przekonać.

Info z Bawaria Motors obejmuje to co było robione w DE i jest tam tylko tyle, że w 2012r było 136tys km i wczesniej był malowany przedni zderzak oraz wymiana jego belki. Naprawy ze Szwajcarii nie sa ujęte.

Poza tym, mimo fajnej wersji i rocznika, nie do konca pasuje mi połaczenie automatu z 2.5d. To wersja z konca listy moich e39 do zakupu, która obejmuje 530i, 525i, 530d lub ewentualnie 525d. A że akurat ta wydawała się fajna to drążyłem temat, nie pierwszy już zresztą ;)

Wczoraj jednak podjechałem obejrzeć to drogie autko dla porównania

http://otomoto.pl/bmw-525-unikat-C30911365.html

No i okazało się to co było łatwe do przewidzenia. W manualu jeszcze jako tako jedzie ten diesel ale z automatem już nie powala na kolana. Tragedii nie ma, szczególnie po moim chwilowym gościu w postaci 318is 92r ale faktycznie ta wersja umocniła swoją ostatnią pozycję na mojej liście.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie sądzę by był idiotą lub naciągaczem.

po prostu miał to w d. i nie przykładał wagi.

miałobyć zrobione i tyle.

Niemcy są ignorantami w wielu rzeczach , nie tak jak u nas że każdy na wszystkim się zna :mrgreen:

niech wyśle adres i tela serwisu to po vinie dojdziesz co robili.

nie ma co dorabiać spiskowej teorii i popadać w paranoję.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Jestem ciekaw czy ktos to kupi bo za tyle ha sprzedawane były zadbane 530 D z szybami pancernych i masazem du py ale to było 2 lata temu ,myslecze większość che kupic e39 za 20 tys zł Max bo e60 juz wstawiają tu za 20 :mrgreen: