Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chip chip hurra :D :8) Ciekawe kiedy w PL beda miec cracka i cała reszte i ciekawe jak pojdzie n47 143km ale myśle ze na 185km i 420nm bez problemu :norty:

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Chip chip hurra :D :8) Ciekawe kiedy w PL beda miec cracka i cała reszte i ciekawe jak pojdzie n47 143km ale myśle ze na 185km i 420nm bez problemu :norty:

Widziałem na okolice 200 KM

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano

Widziałem na okolice 200 KM

:cool2: Gadałem już z z Heko z GCS i mówi że kwestia 4-5 tygodni i będzie robił , szkoda że mam gwarancje :( :mrgreen: ale 2 lata szybko zleci i celuje w 200km. Póki co będe jeździł na red boxie.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Opublikowano
Odbieram do 21 dni ,zdam relacje.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Opublikowano

PPK daje kopa 80-120 km/h. delikatnie podwyższone obroty. temperatura na 100 C. wrażenia takie jakby w comfort był odpalony sport tylko nie ma efektu sportowych właściwości kierownicy i prowadzenia.

Speedbooster - daje dodatkową regulacje przepustnicy (x2 / x3 razy więcej przy tym samym naciśnięciu pedału). podobno bardzo ładnie uzupełnia PPK od 0 do 80 km/h. ludzie chwalą. wada taka że przełączać mozna tylko na neutralnym aby nie popsuć przepustnicy. koszt około 1K PLN. zastanawiam się nad tym rozwiązaniem - główny dylemat czy to nie przyspieszy zużywanie silnika i spowoduje jakieś problemy

Opublikowano

Inwestor,

a z PPK jest roznica pomiedzy Comfort i Sport/Sport+? Mowisz, ze 80-120 masz odczucia jak bez PPK w Sport. Skoro Sport powinien wyostrzyc reakcje silnika, to czy z PPK takze wyostrza?

Nadal sie waham czy zakladac PPK w 320d, bo po miescie jezdze max 52kmh a na autostradzie do ok 124kmh. Przez Niemcy przejezdzam 2x w roku, wiec nie wiem czy jest sens wydawania kasy.

ps. a jak z PPK wyglada kwestia spalania?

• Moderatorzy
Opublikowano
Roznica wciaz jest zachowana ale teraz comfort = sport a sport = banan na twarzy x 2 :mrgreen: Zmian w spalaniu nie zauwazylem.
Opublikowano
ja pamiętam, że gdzieś czytałem chyba w newsletterze dot. PPK lub na BMW blog (jak znajdę to wrzucę), że PPK właśnie wyostrza różnice pomiędzy trybami jazdy (comfort/sport/sport+)...
Opublikowano
Inwestor,

a z PPK jest roznica pomiedzy Comfort i Sport/Sport+? Mowisz, ze 80-120 masz odczucia jak bez PPK w Sport. Skoro Sport powinien wyostrzyc reakcje silnika, to czy z PPK takze wyostrza?

Nadal sie waham czy zakladac PPK w 320d, bo po miescie jezdze max 52kmh a na autostradzie do ok 124kmh. Przez Niemcy przejezdzam 2x w roku, wiec nie wiem czy jest sens wydawania kasy.

ps. a jak z PPK wyglada kwestia spalania?

TAK, PPT daje tez efect dla Sport. oczywiście nie tak zauważalny jak w Conforcie, ale jest "wyostrzenie".

Spalanie - u mnie więcej pali ( 0,2-0,4 l więcej), ale też to jest efekt tego że jak masz więcej mocy to też chcesz ją używać więc dynamiczniej się jeździ. Ale spalaniem w ogóle się nie przejmuje przy poziomach 6,0-7,5 l/100 km czy pali ci pól litra mniej czy więcej i tak jest super oszczędny pod tym względem przy mocy 200+ PH i ponad 400 Nm - to raptem 2,5 pln różnicy.

Jak nie masz okazji rozpędzić się, nie masz potrzeby wyprzedzania to nie masz potrzeby PPK, sam sport w standardzie absolutnie wystarczy. lepiej wydać te pieniądze na co innego.