Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupilem sobie oryginalne kola do mojej e70

Y-spoke 214 rozmiar 20. Jazda jest masakra. Nie chce ich. Zimowe mam 255/50/18.

Chce kupic na lato 19 w kolorze czarnym.

Problem polega na tym, ze chcialbym wiedziec jaki musze kupic rozmiar felg i opon, zeby to jakos wygladalo.

W aucie mam poszerzane nadkola i alu progi.

W katalogu widze dwie opcje albo wszystkie kola 9Jx19 ET48 lub druga opcja dwie w/w na przod a na tyl 10Jx19 ET53.

Jaka opcje waszym zdaniem wybrac i jaki rozmiar gum sie zaklada.

Z gory dzieki

Opublikowano

Przy 4 kolach z tym samym et zaklada sie wszystkie opony 255/50/19 ale jak masz poszerzane nadkola to bedzie z tylu wygladal jak Polonez porucznika Borewicza :lol:

Ja bym poszedl w orginalne felgi od M-Pakietu 19' WZ-223 wtedy przod jest 9' et 37 a tyl 10' et 20 i opony na przod 255/50 a na tyl 285/45 ja na rzecz takiego wlasnie kompletu zrezygnowalem ze swoich pieknych M-pakietowych 20' WZ-227 i jestem mega zadowolony , zostal super wyglad przy zachowaniu duzo lepszego komfortu. Na zime mam tez komplet 19' z mieszanym ogumieniem i jest git.

Mozesz tez zastosowac inny komplet ale zawsze z mieszanym ogumieniem (czyli szerszy tyl i opon i felg ) co jest konieczne w przypadku poszerzonych nadkoli i znacznie poprawi wyglad .

Nie daj sie tylko namowic na zadne dystanse - to zwykle druciarstwo.

Ex:

IX M60

F96 X6M Comp.

G05 X5 m50d

F90 M5 Comp. 780km

G01 X3 30i

F86 X6M 575km

F15 X5 25d

E71 X6 40d

E70 X5 4.8i

E61 535d

E31 850ci cudo:)

E53 X5 4.4i

E46 328ia

E39 540ia

E39 535i

E39 528i

i sporo innych ale już nie BMW 🙂

Opublikowano
Witaj drogi kolego,bez urazy ale koła w rozmiarze 18 cali do X5 to jest profanacja!Dlaczego na 20 jeździ sie masakra? Może i owszem jeśli masz opony typu run flut też miałem takie ale w tym roku zakupiłem nowe zwykłe opony i jazda jest o niebo lepsza!Ogumienie mieszane jest jakby obowiązkiem w modelach z poszerzanymi nadkolami 275/40/20 przód i 315/35/20 tył moim zdaniem są to optymalne wymiary to gabarytów x5.Niektórzy stosują rozmiar 22 cale a nawet 23 ale to to już jest na pewno fanaberia!!
Opublikowano
Witaj drogi kolego,bez urazy ale koła w rozmiarze 18 cali do X5 to jest profanacja!Dlaczego na 20 jeździ sie masakra? Może i owszem jeśli masz opony typu run flut też miałem takie ale w tym roku zakupiłem nowe zwykłe opony i jazda jest o niebo lepsza!Ogumienie mieszane jest jakby obowiązkiem w modelach z poszerzanymi nadkolami 275/40/20 przód i 315/35/20 tył moim zdaniem są to optymalne wymiary to gabarytów x5.Niektórzy stosują rozmiar 22 cale a nawet 23 ale to to już jest na pewno fanaberia!!

Z takimi kolami auto wyjechalo z fabryki. Runflaty owszem mialem zalozone i na polskich drogach to zle sie jezdzi.

Koleiny, dziury itp. Dlatego chce 19

Opublikowano

Też mam letnie 19"mieszane, a zimowe 18".

Na 20" po polskich dziurawych drogach i tzw. autostradach nie da się jeździć. :mad2:

Trzeba pamiętać, że głowa jest do myślenia

a tyłek do siedzenia.

Nie należy tego zmieniać.

Opublikowano
Też mam letnie 19"mieszane, a zimowe 18".

Na 20" po polskich dziurawych drogach i tzw. autostradach nie da się jeździć. :mad2:

A jaki masz rozmiar felg i opon?

Opublikowano

ja też mam 18" zimowe i 19" mieszane na lato (opony na przod 255/50 a na tyl 285/45)

jestem zadowolony, wcale nie uważam, że większe jest lepsze :D