Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://allegro.pl/bmw-320d-sedan-mpakiet-100-bezwypadkowy-alpinweiss-i4080243721.html

Wyposażenie to jak na E90 chyba mocno ponad standard + ACS, co z tą kierownicą bo wygląda jak wczoraj wyjęta z pudełka?

Code Serienausstattung Standard Equipment

S321A Exterieurumfänge in Wagenfarbe Exterior parts in vehicle color

S548A Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

S851A Sprachversion deutsch Language version German

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S1CBA CO2 Umfang CO2 package

S1CCA Auto Start Stop Funktion Auto start/stop function

S1CDA Brake Energy Regeneration Brake Energy Regeneration

S249A Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheel

S2MFA BMW LM Rad M Sternspeiche 193 BMW alloy wheel, M spider spoke 193

S322A Komfortzugang Comfort access

P337A M Sportpaket M Sports package

S403A Glasdach elektrisch Glass roof, electrical

S415A Sonnenschutzrollo hinten Sun-blind, rear

S423A Fussmatten Velours Floor mats, velours

S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S430A Innen-/Aussensp. mit Abblendautomatik Interior/outside mirror with auto dip

S431A Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip

S441A Raucherpaket Smoker package

S464A Skisack Ski bag

S465A Durchladesystem Through-loading system

S470A Isofix-System Isofix-System

S481A Sportsitz Sports seat

S494A Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger

S4AEA Armauflage vorn verschiebbar Armrest front, retractable

S4MGA Interieurleisten Alu glacier-silber Int. mouldings aluminium glacier-silver

S502A Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system

S507A Park Distance Control hinten (PDC) Park Distance Control (PDC), rear

S520A Nebelscheinwerfer Fog lights

S521A Regensensor Rain sensor

S522A Xenon-Licht Xenon Light

S524A Adaptives Kurvenlicht Adaptive Headlights

S534A Klimaautomatik Automatic air conditioning

S540A Geschwindigkeitsregelung Cruise control

S563A Lichtpaket Light package

S5ACA Fernlichtassistent High-beam assistant

S5DCA Kopfstützen im Fond klappbar Rear-seat headrests, folding

S609A Navigationssystem Professional Navigation system Professional

S612A BMW Assist BMW Assist

S614A Internet Vorbereitung Internet, preparations

S615A Erweiterte BMW Online Information Expanded BMW Online Information

S616A BMW Online BMW Online

S620A Spracheingabe Voice control

S633A Vorbereitung Handy Business Preparation, mobile phone, Business

S698A Area-Code 2 für DVD Area-Code 2 for DVD

S6AAA BMW TeleServices BMW TeleServices

S6ABA Steuerung Teleservices Control for Teleservices

S6FLA USB-/Audio-Schnittstelle USB/Audio interface

S704A M Sportfahrwerk M Sports suspension

S710A M Lederlenkrad M leather steering wheel

S715A M Aerodynamikpaket M Aerodynamics package

S760A Hochglanz Shadow-Line High gloss shadow line

S775A Dachhimmel anthrazit Headlining anthracite

P7R7A Innovationspaket Innovation package

P7RSA Paket Comfort Package Comfort

S7SPA Navi Professional/Handyvorber. Bluetooth Nav Professional/cellph. prep. Bluetooth

L801A Länderausführung Deutschland National Version Germany

S863A Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S879A Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German

S8SCA Freischaltung Telematik länderspez. Telematics access request,country-spec.

S8SPA Steuerung COP Control unit COP

S999A Auftragssteuerung "HEA" Job order management "HEA"

Opublikowano

A jak ma wyglądać po 180 tys km :mrgreen:

Takie auto to tylko aso bmw sprawdzenie i tyle.

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

festyn raczej :norty:

dobra na dożynki i na odpust :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Fajna pakiet AC shnitzer to jest bardzo rzadki :D z tego co tam na stronie pisze to jezeli masz pelny pakiet acs to moc powinna byc podniesiona do 210koni, jezeli masz zamiar kupic to dobrze go sprawdz,wszystko jest ok tylko skory brakuje ale jak kto woli :D czyli na hamownie tez podjedz sobie sprawdzic czy jest 177 czy 210 koni
Opublikowano
Po tuningach silniki raczej sa juz na końcówce mocy ja bym wolał serie ,ale sa tacy co lubią wykańczać silniki chipami :mrgreen:
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jako, że przywołałem do tablicy to auto czuję się zobowiązany do opisanie wrażeń z sobotnich oględzin. ;) /dla jasności odbyły się zanim powstał ten temat/

Generalnie pojechałem z nastawieniem, że auta raczej nie kupię bo nie jestem w stanie przekonać się do diesla, jeszcze 2.0d w dodatku N47 ale chciałem się sam o tym przekonać i spróbować, szczególnie, że auto wygląda zacnie i raczej takie wyposażenie trafia się nader rzadko. Ale do rzeczy....

Pierwsze wrażenie, wiadomo podstawa i o ile zewnętrznie na zdjęciach nawet nie tych w ogłoszeniu ale i na stronie ACS-a auto robiło na mnie ogromne wrażenie to w rzeczywistości było to dużo mniejsze WOW, powiedziałbym nawet, że M-pakiet dużo bardziej przypada mi do gustu niż ACS. Dla jasności bo się już doedukowałem ACS jest nakładką na M-pakiet, czyli mamy fabryczne zderzaki na które przychodzi tylny dyfuzor i przednie dokładki/splitery?/, oprócz tego szerokie progi, lotka na szybę i trochę naklejek. W tym aucie nie ma dokładki na przedni zderzak, podobno urwał ją poprzedni właściciel, w sumie jeżeli przód był jeszcze niżej niż jest teraz to się nie dziwie, auto teraz "nos" ma naprawdę nisko. Tyle pierwszy rzut oka. Patrząc już dokładniej lakier ogólnie w stanie ładnym, parę rys, nie otarć ale typowych rys takich dosyć głębokich, raczej nie do zatuszowania korektą, odpryski na masce, tylna klapa we wnęce na tablicę porysowana po obu stronach tablicy, może ktoś wyjmując tablice z ramki porysował dosyć brzydko lakier. Generalnie raczej nie ma się do czego przyczepić chyba, że ktoś szuka auta świeżo po lakierni. Na zderzaku z tyłu w okolicy kół mocno oszlifowany klar, zapewne efekt szerokich opon. Jedyne co budzi podejrzenia to prawy błotnik który odstaje kolorem ale przypominam, że maska ma ASC-owe naklejki więc raczej nie była ruszana. Nie mierzyłem lakieru więc zgadywał nie będę. Czarne listwy przy szybach miejscami na krawędziach przetarte.

Teraz czas na to co mnie zauroczyło, środek głównie tapicerka wygląda jak z katalogu, nie znalazłem przetarć czy naciągnięć materiału, dlatego pytałem wcześniej o kierownicę bo jest sterylnie czysta bez najmniejszej ryski, a przycisk start/stop wyglądał raczej jak okaz testów wytrzymałościowych, mocno zużyty, podobnie jak zapalniczka. Dywaniki, plastiki ogólnie w świetnej kondycji, brak raczej normalnych w takim przypadku otarć/okopań plastików. Oczywiście purysta zawsze coś znajdzie ale przypominam, że auto ma deklarowany przebieg ~185kkm, raczej nikt w skarpetkach autem nie jeździ. To co sprawdzałem działa, co rzucało się w oczy to z przodu w schowku pasażera wewnętrzna krawędź tej szuflady przetarta, z tyłu cała konsola nawiewów pomiędzy fotelami kierowcy i pasażera dała się zdjąć, nie trzymała się całości, nad popielniczką w tej konsoli był zamontowany jakiś przycisk, nie wiem czy tak ma być czy nie ale był jakiś przycisk bez oznaczenia. Ogólnie mimo tych kilku mankamentów mnie się bardzo spodobało. W bagażniku uchwyt do podnoszenia podłogi urwany z jednej strony.

No i dochodzimy do sedna. :mrgreen: Silnik :lol: właściwie to ograniczę się do wrażeń, raczej nieobiektywnych bo się nie znam na dieslach ale pozwólcie, że opiszę co zobaczyłem po otwarciu maski. Czysto, bez rzucających się w oczy ewidentnych defektów albo braków oprócz klasycznej uszczelki klapy z przodu którą pewnie turbo wessało. Całą reszta raczej ok, naklejki na pasie były. Po odpaleniu nie wiem co sądzić ale dalej jeszcze się sam do siebie śmieje jak sobie przypomnę bo rechot tego silnika i podrygiwanie pod maską wprawił mnie w rozbawienie połączone z zakłopotaniem WTF :?: Auto końcówkę wydechu miało ACS więc myślałem, że coś z TYM zrobili ale nie bardzo. No więc popatrzyłem podumałem i zapytałem właściciela czy da rade pojechać tym cudem. Opis wrażeń z jazdy nie będę opisywał, można poczytać http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=242887&start=30 Samo prowadzenie genialne, pewnie ze względu na kompletny M-pakiet.

Tyle, zostało napisać to co najważniejsze, papiery itd, itp, kto dotarł do tego miejsca nie pożałuje ;) Nie będę się odwoływał do opisu z aukcji, każdy może popatrzeć sam. Tylko same fakty żeby nie przynudzać.

1. Książka serwisowa - jest ale nie ma bo co to za książka z jednym przeglądem w 2009 roku w książce z 2010. ;)

2. Jest FV za części rozrządu z ASO we Wrocławiu, sprzedający deklaruje jego wymianę bo "było go słychać", zapomniałem zapytać co ze sprzęgłem i dwu-masą bo skoro robił rozrząd to był dostęp do tego i było widać zużycie.

3. hmmm... o czym zapomniałem :?: PRZEBIEG :mrgreen:

Tu będzie dłużej ale myślę że warto zostać na linii. Auto jest z sierpnia 2008, od września 2008 do października 2011 zrobiło ~156kkm i odwiedziło ASO 13 razy podobno nic kluczowego, a teraz już jest jazda dosłownie, na koniec czerwca 2013 miało ~240kkm, a początkiem września 2013 - 298.000km

W sumie odnotowanych wizyt jest 16 :!: w trzech różnych ASO.

To teraz powiedzcie mi kto kupuje auto z takim silnikiem i jednocześnie takim wyposażeniem, dokłada do tego pakiet ACS-a i trzaska takie przebiegi, a równocześnie częściej niż co pół roku wizytuje ASO? :shock:

BTW: było jakieś "ring taxi" e90 2.0d ACS?

Opublikowano

Wiec prżebieg ponad 300 tys km :cool2: i to sie nadaje do telewizji :mrgreen:

Wlasnie to sie przywizi zeby zarobić i było w dobrej cenie :cool2:

Mysle ze jak ktos to kupi to musi mieć jeszcze z kilkanascie tys na boku jak padnie motor itp.

Niech żyją niskie przebiegi :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kierownica na bank obszyta,bo takie profile w BMW raczej nie wychodziły

:mrgreen: No jak nie wychodziły, na ostatnim x-drive day w Kamieniu Śląskim część 'eFek' miało takie kierownice. /muszę poszukać fotek/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To wychodzi 1000 na dzien :cool2: jakiś kurier z szybka paczka :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
możliwe,ale to nie "F"ka :)

Właśnie też to powiedziałem kolesiowi ale pamiętam x-drive day w Tychach na torze fiata i tam białe 335 do jazdy po macie poślizgowej nie wiem czy nie miało też takiej. Ale mogę się mylić.