Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie tak jak w temacie ostatno zauważyłem że nie działa mi DISA VALVE,po małym rozruszaniu widać że gdzieś się przycina bo raz zadziała albo trzeba mu pomóc.

Jak myślicie czy mogę go potraktować WD 40?

Jutro oczywiście go wyjmę i zobaczę czy gdzieś w środku nie chaczy...miał ktoś taki przypadek?

Opublikowano

Możesz jej lekko psiknąć ale pomoże jak umarłemu kadzidło ;-) chociaż nic nie wiadomo ?

Tak w skrócie to przed odpaleniem auta zawór disa jest otwarty ale z chwilą dostania podciśnienia się zamyka i dopiero jak wejdzie na podwyższone obroty (3750 )się otwiera.

Nie ma płynnej pracy tej klapki tz jest otwarty albo zamknięty.

Zobacz tego linka to Ci wiele wyjaśni:

viewtopic.php?f=15&t=228864

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

U mnie jest taka sytuacja że on nie chodził po odpaleniu auta wystarczyło mu delikatnie pomóc palcem i on ładnie póżniej zassał i klapka samoczynnie się zamykała.

Póżniej jak się otworzy to znowu ją coś trzyma i nie chce się zamknąć.

Opublikowano

Więc wyjąłem Dise i tak ona wyglądała u mnie:kalpka stoi sztywno i nic nie lala

http://www.fotem.pl/data/mini/min_2804cbf953fe9c1ad418c4920c8.jpg

Po wytarciu sprawdziłem czy membrana trzyma zatykając palcem otwór i klapka nie pozostaje w pełni zamknięta tak jak na zdięciu

http://www.fotem.pl/data/mini/min_aa94816618272b3f158110238bfc1.jpg

Czyli wygląda na to że membrana nie trzyma prawidłowo tak?