Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam następujący problem: dzisiaj zauważyłem, że ksenony (oryginalne) świecą mi w niebo. Na pięciu metrach świecą co najmniej 30 cm powyżej poziomu. Jeszcze kilka dni temu było wszystko ok.

Jutro chcę na to spojrzeć, ale może podpowiecie od czego zacząć? Gdzie dokładnie szukać czujników położenia ksenonów?

Na co jeszcze zwrócić uwagę?

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Poza czujnikami sampoziomowania jest jeszcze regulacja "początkowa/startowa" wysokości. Na obudowie lampy (pod maską, patrząc od góry) są pokrętła którymi się to ustawia. Na stacjach diagnostycznych mogą Ci ustawić to położenie za darmo. Jednak dziwne jest, że kilka dni temu świeciło dobrze, samo się raczej nie przestawiło...

Ogólnie z tego co wiem to jak się czujnik samopoziomowania popsuje to lampa ustawia się maksymalnie na dół, żeby nie oślepiać innych, ale co do tego to pewien nie jestem :).

Opublikowano

właśnie jak sprawa z xenonami ma się na stacji??

chodzi o to,że regenerowałem odbłysniki i są lampy rozregulowane prawo,lewo góra dół...czy na stacji diagnosta ustawi mi to dobrze tak jak ma być?? wszystko równo itp czy na odpiernicz?

Opublikowano
a takie moje pytanko nie robiłeś czegoś z zawieszeniem z przodu? bo sa przypadki ze jak robisz z wahaczem i sciagniesz wahacz na dol nawet o tym nie wiesz a ramie z czujnika się przegwałca i schodzi z gory do dołu i jest tego taki efekt a ramie powinno patrzec w gore
Opublikowano

Młodytychy trafiłeś w sedno: wczoraj rano wymieniłem łącznik stabilizatora, oba sworznie zewnętrzne, obie manszety i zrobiłem zbieżność. Zatem cały przód był rozebrany.

Wyjaśnij mi jeszcze proszę co znaczy "przegwałca" i idę sprawdzić jak u mnie to wygląda:) Dzięki

Opublikowano (edytowane)
no to weż tylko odkręc ramie i przełoż do gory. :) po prostu jak sciagaleś sworzen naciagnałes wahacz w doł i ramie zmieniło swoje polożenie ale nic nie powinnoi sie stac zrob jak pisze i bedzie ok. Jak by co to dzwon podpowiem 503978931 Edytowane przez Młodytychy
Opublikowano
właśnie jak sprawa z xenonami ma się na stacji??

chodzi o to,że regenerowałem odbłysniki i są lampy rozregulowane prawo,lewo góra dół...czy na stacji diagnosta ustawi mi to dobrze tak jak ma być?? wszystko równo itp czy na odpiernicz?

podjedz na stacje, powiedz ze chcesz sprawdzic swiatla bo swieca nieprawidlowo i diagnosta ( u mnie w miescie za darmo) ustawi wszystko tak jak powinno byc, gora/dol i lewo/prawo

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg