Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie. Otóż przy próbie wymiany taśmy uwaliłem wskazówkę od poziomu paliwa itp. i generalnie chciałbym kupić sobie inny na allegro. Auto mam BMW E39 523 1998 r. automat z licznikiem z dwoma przyciskami i pełnym kompem, jak demontowałem licznik, to się okazało, że z tyłu gdzie się podłącza kostki od licznika (trzy kostki), to ten "moduł" można ściągnąć (zsunąć). I znalazłem licznik na allegro od BMW 730 automat wyglądający tak samo, nawet z tym ściąganym z tyłu licznika modułem, gdzie te 3 kostki się podłącza. I mam pytanie, czy jakbym kupił ten licznik i przełożył ten moduł od swojego licznika do tego co chcę kupić na allegro, to czy ten kupiony z allegro będzie pasował i działał normalnie??? z tym przełożonym z tyłu modułem od mojego starego licznika???

Generalnie ja mam pojemność 2.5 a tamten jest od 3.0.

Proszę o pomoc, bo muszę jak najszybciej rozwikłać problem.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja wymieniałem u siebie z rok temu. Kupiłem który wyglądał dokładnie tak samo (pełen komp i taka sama ilość wtyczek z tyłu) i smiga dobrze. Jedyny problem to przebieg dawcy mi się wyświetla.

W sumie mam stary licznik, da radę coś przełożyć, żeby ori przebieg wrócił, czy tylko przez kompa?

Pozdro!

Opublikowano
W sumie to na Twoim miejscu wolałbym "tylko pod kompa" bo można przełożyć o ile liczniki które zamieniłeś śmigają na tej samej pamięci i trzeba by ją przelutować a to robota jest... Do któregoś tam tygodnia 2000r. były pamięci, które można ogarnąć zwykłym kabelkiem za 60zł, a potem to już tylko i wyłącznie wylutowanie i programator.