Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wąż wodny, ten wychodzący ze zbiorniczka, po rozgrzaniu powinien być twardy czy miękki? Kolega mechanik mówi że u mnie jest za twardy (tak samo zresztą jak u niego) i tak być nie powinno. Możliwe że to wina uszczelki pod glowicą, bo podobno po 200 tys w tych silnikach uszczelki padają.

Jak to jest? Silnik M47N

Mam na myśli rurkę po prawej ze zdjęcia

http://img15.tablica.pl/images_tablicapl/92519651_1_644x461_bmw-e46-silnik-20-320d-m47n-150km-100-sprawny-gwarancja-brzeg.jpg

Opublikowano

Wąż w BMW jest twardy ale się da ugiąć, na zimnym powinien być mięki.

Jak byś miał przedmuchy to można widzieć w zbiorniczku ulatujące bąble gazu do tego można zrobić test na obecność CO w płynie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Czyli kolega jest kolegą, a nie mechanikiem. Tylu imbecyli jak widzi twarde węże w BMW to mówi, że to głowica albo uszczelka. Tutaj następny. Teraz już praktycznie każde auto ma układ z ciśnieniem kilku barów..
Opublikowano
Najlepsze jest to, że ja takie coś usłyszałem od mechanika w ASO, jak odkręcił korek i płyn zaczął wypływać to stwierdził, że uszczelka pod głowicą pewnie walnięta lub za dużo płynu, zdrowo mnie nastraszył.