Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ubytek resztek płyt ołowianych czyli ta cela jest zdrowsza jak ostatnie ,ori aku przez lato może przemordujesz ale na zime radze zmienić... ja próbowałem regenerować pomogło ale to kwestia czasu...
Opublikowano

Tam chyba woda wyparowała, otwórz korek od tej komory i spójrz czy płyn zalewa płytki, jeżeli nie to kup wodę demineralizowaną i zalej do poziomy pomiędzy min a max..

Jeżeli to tylko woda wyparowała to raczej nie będzie konieczności wymiany akumulatora.

Opublikowano
Tą fotkę akumulatora już kiedyś wklejałeś i w owym czasie Ci powiedziałem że to wygląda na oberwaną celę a jak by tak było to o tyle się zmniejszy pojemność aku.Z tego można by wyciągnąć wniosek jak już kolega powyżej napisał : przez lato jakoś może się przemęczysz ale miej w bagażniku szelki do odpalania ;-)

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Szelki do odpalania, i na wszelki wypadek konkretną gaśnicę, tak na wszelki wypadek, jakby się aku zdecydowało na wewnętrzne zwarcie. Bo uwierz mi na słowo - bywa wtedy "gorąco". a efekty? Co prawda nie w BMW, ale w PT Cruiserze, 2.2 CRD, gdzie aku jest niby żelowy i wewnątrz kabiny pod fotelem pasażera... Efekty były takie, że aku dostało zwarcia, efektem czego było kompletne wnętrze do wymiany...

Ale o czym my mówimy, Staszek i tak będzie wiedział lepiej, na spółę z tym jego mechanikiem... :mrgreen:

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.