Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam dobra okazje w dortmundzie na e60 525d full opcja w manualu 2005r.

jest to silnik 2.5 litrowy (nie 3 litrowy), 177km. nalot ok 205tys km.

i moje pytanie brzmi: jak z awaryjnością tego motoru? oznaczenia m57n sa takie same w 525d jak i w 530d, wiec zzielenialem troszke.

czy różnią się te motory czymś więcej niż pojemnością, mocą i momentem?

są to wytrzymałe jednostki (2.5)? bo o 3.0 dobre opinie słyszałem, nawet wśród znajomych.

dla hejterów, szukałem wiele tematów, głównie google, i nic ciekawego nie znalazłem co by mi mogło pomóc w tym temacie.

a i prosze nie pisac komentarze typu "bierz 3.0 bo 2.5 ma mniej KM a pali to samo" itp itd., spalanie mi różnicy nie robi, ale potrzebuje po prostu auta którym bede dojezdzac spokojnie i bezpiecznie na studia.. :) do katowań robię inne auto.

Pozdrawiam - Radek

:search: :search: :search: :search: :search:

Opublikowano

Tak samo mało awaryjne jak 3.0d a nawet jeszcze mniej z racji małego wysilenia jednostki. I też posiadają typowe wady którymi trzeba się zająć odrazu m.in. klapki w kolektorach.

Z tego co wiem 525d różnią się jeszcze długością skoku tłoka i na tym polega głównie ta różnica, oprócz mocy, momentu.

Jeśli przebieg ori a sztuka zadbana to jest nic dla tego silnika. Ja jestem bardzo zadowolony :cool2:

Opublikowano
Ja rowniez moge polecic ten motor! Jesli Ci mocy bedzie malo to zawsze mozesz zachipowac i bedziesz mial prawie to samo co 530d :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.