Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mozesz kupic wiazke naprawcza albo samemu zrobic ale to zalezy w jakim stanie kable sa. Jesli tylko jeden pekniety to szkoda robic sobie robote. Najpierw sprubowac go napraeic.

Jesli bedziesz robic cala wiazke to milej zabawy na lezaca :D dostep nie jest taki latwy jak w turasie.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Tylko w tym problem, że nigdzie nie widać żeby kabel był uszkodzony. A kable dochodzące do światła cofania nie mają żadnego przejścia ani masy ani napięcia. Jedynie że źle sprawdzam, robię to metodą na żaróweke bo miernik mi padł.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A bezpieczniki juz sprawdziles?

Wsteczny wbity na zaplonie jak sprawdzales?

Kabel moze byc tez odlaczony przy skrzyni biegow.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oswietlenie tablic nie ma chyba ekstra bezpiecznika, mysle ze jest podlaczony do bezpiecznika od tylnoch swiatel. Wiec albo zarowka, kontakty w gniezdzie zarowki, pekniety kabel.

Co do drugiego swiatla sprawdz najpierw zarowke lub ja wymien. Sprawdz kontakty w gniezdzie i napiecie na kablu. Kable od wstecznego lacza sie prawdopodobnie gdzies w kostce z tym drugim ale gdzie i jak??? Jakis plan by sie przydal tam jest wszystko rozpisane.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Żarówki są ok. Dzisiaj przestało działać otwieranie klapy w listwie .

Czy w waszych bemkach przy otwieraniu drzwi szyba lekko się opuści a jak sie zamknie to podniesie. Wiem, że w coupe jak są bezramkowe szyby to po coś to jest, ale w sedanie ??

Opublikowano
Znajduje się po prawej stronie za schowkiem tam gdzie bezpieczniki a jak sprawdzić hmm podmienić z drugim chyba że elektronik kumaty to ogarnie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A moze masz modul komfortu z coupe :think:

sprawdz nr. modulu i porownaj je z realoem.

Chyba ze uchylanie okien przy otwarciu drzwi da sie zaprogramowac.

Co do swiatla wstecznego to wlacznik wstecznego idzie od skrzyni biegow (po lewej)

Nr.15

i gdzies musi byc rozgaleznik do swiatel wstecznych tylko pytanie jest gdzie. Czy przy wlaczniku czy po drodze do srodka sie rozgalezia.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To pewnie mozna ustawic. Moze w instrukcji obsugi jest cos napisane ale zakodowac/wykodowac pewnie sie da

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Dobra, przyczyną nie działającego głośnika w drzwiach był odłączony kabel. Otwieranie klapy tez już działa .

Został wsteczny i podświetlenie. Przydałby by sie jakiś schemat jak idzie ten kabel do wstecznego .

Opublikowano

edit :

jaki ja głupi :duh: tyle razy oglądałem bezpieczniki i nic . Teraz mie coś natknęło i poszedłem jeszcze raz, a juz chciałem brać się za rozkładnie na drobne zegarów, i patrze nie ma bezpiecznika nr 10, wkładam nowy i wszystko działa tylko że teraz nie gaśnie kontrolka od poduchy i zaś problem- dlaczego ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czestym przypadkim sa kable pod siedzeniami ale moze byc wszystko. Jedz na wyczytanie bledow to Ci da troche jasnosci i bedziesz wiedziec gdzie szukac. Ladnie Cie poprzedni wlasciciel wykolowal :D ale na pierwszy zut oka przy kupnie nie zwraca sie zawsze na to uwagi.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

no trochę sie dałem wrobić ale co zrobić , oglądałem kilka i każda cos miała a ta wydawała się w porządku jeszcze miała robioną pompe i wtrysk z gwarancją to mówię bynajmniej mniej rzeczy bedzie do popsucia a tu zonk .

To zostało jeszcze to opuszczanie szyby 0.5 centymetra przy otwieraniu drzwi .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj sobie najpierw bledy wykasowac. Moze bylo cos robione przy drzwiach i po prostu zastal wlaczony zaplon a blad od poduszek sam nie zniknie, trzeba go skasowac. Jesli wyskoczy jescze raz to bedziesz miec pewnosc gdzie go szukac.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Więć tak, byłem na odczytaniu błędów i wyszlo :

18 Wykrywacz zajętego miejsca

06 Napięcie pasa bezpieczeństwa, strona pasażera

05 Napinacz pasów bezpieczeństwa , strona kierowcy

0E Rozłączenie z akumulatorem

Kontrolka święci się dalej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To na poczatek zajzyj pod siedzenia i obadaj kabke jesli to nie one to musi Ci ktos inny pomuc bo to koniec mojej wiedzy w tym temacie :mrgreen:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!