Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, temat pewnie pojawiał się kilka razy ale nie w takiej konfiguracji jaka mnie interesuje. Posiadam elektryczne fotele podgrzewane z pamięcią - są bardzo niewygodne, stara astra f była dużo komfortowa przynajmniej oszczędzała mi bólu pleców. Słyszałem o fotelach z e38 z pompowanym oddzinkiem lędzwiowym oraz łamanym oparciem czy ktoś może się o nich wypowiedzieć ?

1) czy kostka przedliftowych e39 i przedliftowych e38 ( 0.9 2000r i 0.9 1998r ) jest taka sama ? Jeśli tak to czy po zamontowaniu foteli bez pamięci ( europejskie ) będe musiał cos grzebać żeby jednak ta pamięć działała ( czy wszystko P&P ) ?

2) podgrzewanie siedzeń w e38 było na pokrętła w pewnych rocznikach ? jeśli tak to czy masze 3 diodowe-stopniowe nie będzie miało problemów po przekładce ?

3) czy tylna kanapa jest identyczna w e39 przedlift i polift ?

4) czy ten plastik za fotelem idzie jakoś odczepić i zamienić ( dobrać pod kolor wnętrza :) )

Pozdrawiam

Opublikowano

Pozdrawiam

1) nie jest taka sama i raczej musisz coś przerabiać.

2) jak jest na pokrętła to trzeba kupić jeszcze chyba panel. Ja kupiłem fotele polift ale z e39 i tam są diody. Ja miałem pokrętła. Podobno ze starym panelem nie będzie to działać.

3)tak różniły się kolorami i kanapę musisz kupić z e39 i danego typu nadwozia.

4) raczej tak, ale po co? Kupisz skóry to chyba będzie wszystko Ci pasowało

W galerii e39 masz kolege który ma fotele łamane z e38 on Ci więcej podpowie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam fotele z e38 komforty, wsadzałem w miejsce standardowych elektrycznych.

Stołki z e38 są z 98r a moja jest 99r, wtyczki pasowały, jest to plug&play.

Kostki nie zmieniały się podczas liftu, lecz chyba w kwietniu 98r, i wtedy także weszły nowe panele do sterowania grzaniem, bez pokręteł.

• 1 rok później...
Opublikowano

jestem w trakcie kupowania kanapy ze skóry na tył do mojego polifta. Wcześniej miałem informacje, że do e39 kanapa pasuje bez problemu niezależnie od rocznika byleby sedan do sedana. No i kwiatek, bo widzę, że ludzie sprzedają kanapy przed liftowe bo do lifta nie pasują.

Ktoś rozwiąże ostatecznie wątpliwości ?

Opublikowano
Najłatwiej patrzeć na kształt oparcia i grubość podłokietnika. Oparcie mocno wyprofilowane, gruby podłokietnik - nie składa się. Składane oparcia są bardziej płaskie, widać to na pierwszy rzut oka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze podobno coś było z zagłówkami, jedne podobno miały mocowania normalnie w oparciu, a inne w półce, także sprawdź to też.