Skocz do zawartości

318i-skrzypienie tylnego zawieszenia po deszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów.

Mam tego typu sytuację:auto sprawuje się podczas jazdy bez najmniejszego zarzutu-nie słychać żadnych skrzypień.

Niemniej po jeździe w deszczowy dzień-taki jak dziś w moim rejonie..słychać skrzypienie z tyłu-zwłaszcza gdy wsiadam do auta lub z niego wysiadam.Gdy jest sucho to nic nie słychać.Czy to mogą być tuleje pływające??-chociaż gdyby to były one zdaje się,że skrzypienie by nie ustępowało-natomiast w moim aucie skrzypi z tyłu po deszczu.Potem auto osycha bo je garażuje i już kompletnie nic nie słychać.

Czy ktoś ma jakiś wstępny pomysł i mógłby podzielić się wiedzą?

Opublikowano
Obstawiam zacisk hamulca tylnego , jeżeli piszesz ze dzieje sie to tylko jak wsiadasz i wysiadasz wcisnij hamulec i niech ktoś pobuja tyłem auta jeżeli nic nie będzie skrzypiec to na bank zacisk tzn najpierw bez hamulca pobujaj a potem z hamulcem noznym oczywiście .
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź Koledzy.

I teraz pytanie przy założeniu,że jest to tuleja pływająca i że naprawiam na ori częściach-jaka może być orientacyjnie cena naprawy i jak ona dokładnie wygląda?-czy czasem nie jest tak,że mechanicy wymieniają od razu wszystkie tuleje,bo nie są w stanie określić o którą dokładnie tuleje chodzi?-z hamulcem zobaczę już jutro jak jest.Czy deszcz czy sucho nic nie ma prawa mi skrzypieć :)