Skocz do zawartości

[530d] zablokowane drzwi , obie klamki nie działają .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w e39 nie działają mi obie klamki zewnętrzna i wewnętrzna, taką już kupiłem, jak się do tego dobrać ? Nie mam pomysłu jak sciągnąć boczek drzwi bez ich otwierania :/
Opublikowano

Poczytaj też sobie ten temat,też zablokowane miał ktoś,ja też zresztą przednie kierowcy--oj działo się żeby otworzyć i wymienić zamek.

viewtopic.php?f=72&t=205619&hilit=zablokowane+drzwi ---ten link.POzdr

Opublikowano
centralny otwiera, obie klamki nie łapią :( nie wiem jak to możliwe żeby uwalić obie naraz, ale taki już kupiłem
Opublikowano
kompletnie nie wiem co się stało , tak jak pisałem taki już kupiłem, centralny otwiera rygielek, klamki nie chodzą luźno , identycznie jak wszystkie działające ..
Opublikowano

trzeba by otworzyc te drzwi i sciagnac boczki.

oczywiscie nie mam tu na mysli otwarcia klamka a od strony szyby

alew szczerze nie wiem jak to wyglada w BMW

bys musial zobaczyc jak wygladaja takie drzwi ze sciagnietm bokiem zobaczyc mechanizm i wgl czy i jak bys mogl otworzyc od szyby.

Opublikowano
No w tym właśnie tkwi problem że nie idzie ich otworzyć, a boczek ściągnąć przy zamkniętych drzwiach to raczej karkołomne zadanie .. Może spróbuję jakoś samą klamkę wewnętrzną wytretować
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest opcja, że rozciągnęła się linka, wykręć klamkę zewnętrzną, i spróbuj np. kombinerkami złapać za samą linkę i pociągnąć.

U mnie odchylałem górną część boczka, i zakrzywionym drutem szperałęm w poszukiwaniu cięgna.

Trudne, ale mi się udało.

Opublikowano
Jest opcja, że rozciągnęła się linka, wykręć klamkę zewnętrzną, i spróbuj np. kombinerkami złapać za samą linkę i pociągnąć.

U mnie odchylałem górną część boczka, i zakrzywionym drutem szperałęm w poszukiwaniu cięgna.

Trudne, ale mi się udało.

Zgadzam się z tym co napisał shadow,ja miałem zablokowane drzwi kierowcy,rozkręciłem boczek od wewnątrz,odchyliłem go ile się dało i zdemontowałem klamke zewnętrzną.Wydaje mi się że otworzysz mechanicznie zamek.U mnie sprawa była bardziej porąbana bo w zamku coś się urwało i żadne próby ciągania,pociągania nic nie dawały,został na zablokowanym i koniec.Trzeba było rozłupać na kawałki,dopiero wtedy się poddał.Na allegro zamek 40zł i gitara,ale ile nerwów i komplikacji.Dasz rade jeżeli nie masz tego co u mnie było,choć rozwalić sam zamek da się. Wątpie też troche w to że u ciebie spadłu oba cięgła od klamek(jedna linka),to może być to co mi się zrobiło,ale powodzenia. POzdr

Opublikowano
że dwie linki naraz spadły też mi się wydaje mało prawdopodobne :/ no nic jutro mam wolniejszy dzien zaczne od wyjęcia klamki wewnętrznej potem spróbuje z góry ten boczek ruszyć
Opublikowano
sprawa rozwiązana, przy klamce wewnętrznej wyciągnęła się linka , przy zewnętrznej popękało plastiki w przekładni, koszt naprawy wyszedl 80 zl ( cały mechanizm trzeba było nowy włożyć)