Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Silnik 2.0d - CommonRail - model 318d z oryginalnym programem od 320d o mocy 150KM

dobre haha, nie mogę ze śmiechu, czego to ludzie nie wymyślą.

Jak Cię dalej to auto interesuje to masz tu vin. Dodaj do tematu te cyfry FM60182, bo innaczej ci moderator usunie.

Wyposażenie

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAEU71010FM60182

Kod typu EU71

Typ 318D (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47DU1

Pojemność skokowa 2.00

Moc 85

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor SILBERGRAU METALLIC (A08)

Tapicerka STOFF LASER/ANTHRAZIT (G7AT)

Data prod. 2003-03-06

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S338A M SPORTPAKET II M Pakiet sportowy II

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

S716A M AERODYNAMIKPAKET II Pakiet aerodynamiczny

S724A EDITION SPORT Wydanie Sport

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

S770A INTERIEURLEISTE ALU CUBE SILBER Listwy wewnętrzne Alu Silver Cube

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S788A M LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. indywid.

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

P972A COMFORT PAKET Pakiet komfort

S998A ANLAUFSTEUERUNG INTERNE BEDARFE Sterowanie rozruch. na wewn. potrzeby

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano
Czyli koleś nie wie co sprzedaje?

na pewno wie co sprzedaje, bo dokładnie przetrzepał pewnie vin. To standardowy chwyt mirków, którzy wpisują, że to 2.0 150km, żeby podnieść atrakcyjność ogłoszenia. Auto jak to u handlarza, na zdjęciach wygląda super, ale jakie jest w rzeczywistości to wie tylko ten co je widział. Już widzę ten jego 'oryginalny program od 2.0' :norty: :norty: :norty:

'

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

o program marketingowy :norty:

słabszy silnik podciągają pod mocniejszy.

albo dopisują wyposażenie którego nie ma.

a na serio koleś ściemnia że jest niby czip na 150 koni i jeździ jak głupi :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Napewno pod kercherem zeszły :mrgreen: a tak serio to pas wymieniany jak brakuje nalepek a XENONY sa.
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Czesc, przymierzam sie do zakupu e46, szukam z MPakietem, polifcie i najlepiej benzyna ale ciezko znalezc.

Z takimi wymaganiami i takim budżetem nie licz na cuda - albo będzie po wypadku, albo natrzepane +300k km.

Opublikowano
To ile według Cb edek powinna kosztować taka bunia?

50 tysi + opłaty

:cool2: Sarkazm na poziomie ;)

Nie chodzi o to, ile powinna kosztować wg mnie. Wystarczy wejść na mobile i zobaczyć ile kosztują wg Niemców, bo obstawiam, że większość ściąga stamtąd. Do tego doliczyć koszt transportu, opłaty i zarobek handlarza i zobaczysz ile Cię będzie kosztował przyzwoity samochód. Żadnej filozofii tu nie ma.

Co do tego samochodu z ogłoszenia - nie wiem, jaka jest średnia cena na kopciuchy, nigdy się tym nie interesowałem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://preise.autoscout24.de/preise/BMW/318#engine=D%7C85&firstreg=2003 Według niemieckiego rynku bo przecież stamtąd przyjechał, średnia cena tego auta to na PLN 19700zł dolicz opłaty, transport no i zysk handlarza, w kalkulacji nie ma mowy o xenonie, sport fotelu czy tym bardziej Mpaku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

coś w tym stylu jak od helmuta serwisowane,przebieg ~200tysi i prawdziwe 320Cd.

tutaj zarobek odlicz i koszta.

dlatego wychodzi kombinowane 318d.

edit:

pomyliłem ogłoszenia.

ale to jeszcze lepiej że sedan bo raptem dwie sztuki są w niemcowni w cenie ostatecznej 5500E.

Opublikowano

50 tysi + opłaty

:cool2: Sarkazm na poziomie ;)

Nie chodzi o to, ile powinna kosztować wg mnie. Wystarczy wejść na mobile i zobaczyć ile kosztują wg Niemców, bo obstawiam, że większość ściąga stamtąd. Do tego doliczyć koszt transportu, opłaty i zarobek handlarza i zobaczysz ile Cię będzie kosztował przyzwoity samochód. Żadnej filozofii tu nie ma.

Co do tego samochodu z ogłoszenia - nie wiem, jaka jest średnia cena na kopciuchy, nigdy się tym nie interesowałem.

No bo już mi się płakać chce jak co chwilę widzę wpisy, że wszystkie e46 poniżej 30 tysięcy to złomy. Sam ostatnio szukałem e46, szukałem i szukałem, aż w końcu znalazłem samochód bezwypadkowy, serwisowany w de, od roku w polsce, kupiony 40km od domu za cenę taką, że jakbym wstawił to ogłoszenie do oceny to bym został wyśmiany, co prawda muszę dołożyć trochę kasy, ale wiedziałem o tym i są to bardziej pierdoły niż coś poważnego. Myślisz kolego, że ja bym nie chciał by moje e46 czy e39 było warte tyle ile te samochody stoją w de? Jasne, żebym chciał, ale to jest niemożliwe, bo nikt przy zdrowych zmysłach mi tyle za auto nie zapłaci. Wiele osób wypisuje tutaj wiele głupot i może się ze mną część nie zgodzić, ale taka jest prawda. Według Was kupienie takiego dobrego e46 w dwulitrowym dieslu to wydatek od 25 Tysięcy w górę, ale to jest bzdura i jak ktoś ma pojęcie, czas, cierpliwość to znajdzie coś w normalnych pieniądzach - chyba, że ma wymagania z kosmosu i oczekuje, że auto będzie w lepszym stanie niż było 10 lat temu. Każdy by chciał kosmiczne pieniądze za swój samochód, też bym chciał, ale obserwuję nawet niektóre auta forumowe, które wystawiane są na sprzedaż (podkreślam ładne auta) i dochodzi do tego, że ktoś chce sprzedać samochód za cenę rynkową allegrową, czyli taką za którą tu na forum większość użytowników jest wyśmiewana (ja nie mówię, żeby kupić od handlarza e60 za 30 tysi czy e90 za 28, tylko ceny bardziej normalne) Taka jest niestety smutna prawda i wiele osób wie jak czasami trudno sprzedać bardzo dobry samochód, nawet za normalną cenę, bo przebieg nie jest poniżej 200 tysięcy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ale to auto jest od helmuta świeżo sprowadzone.

to nie rynek wtórny importu, że ktoś wybecelował dla siebie dużo $, pojeździł dwa lata i sprzedaje w cenie złomu z portali bo nie sprzeda inaczej.

on jeszcze wczoraj tam stał,więc o czym rozmowa?

Opublikowano
ale to auto jest od helmuta świeżo sprowadzone.

to nie rynek wtórny importu, że ktoś wybecelował dla siebie dużo $, pojeździł dwa lata i sprzedaje w cenie złomu z portali bo nie sprzeda inaczej.

on jeszcze wczoraj tam stał,więc o czym rozmowa?

o tym, że gość chce za auto 24 tysiące + opłaty i według niektórych to za mało na taki samochód. No to ile ma niby kosztować 318D? Nikt z nas nie zapłaciłby tyle za 318.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto ma 245 tysi przelotu + podstawowy silnik (318d) :duh: . Nawiązując do niemieckich wycen, 330d z przebiegiem ~130-150 tysi może kosztować x2. Przebieg robi swoje, a słaby silnik to kolejny argument jeżeli chodzi o wycenę. Wg, mnie oferta (cenowo)jak najbardziej OK.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

znajdźcie mi dzisiaj w Niemczech taką niekombinowaną z tym wyposażeniem z książką od prywatnego właściciela to jutro pojadę.

nie licząc już kosztów i zarobku handlarza :norty:

Opublikowano
No bo już mi się płakać chce jak co chwilę widzę wpisy, że wszystkie e46 poniżej 30 tysięcy to złomy. Sam ostatnio szukałem e46, szukałem i szukałem, aż w końcu znalazłem samochód bezwypadkowy, serwisowany w de, od roku w polsce, kupiony 40km od domu za cenę taką, że jakbym wstawił to ogłoszenie do oceny to bym został wyśmiany, co prawda muszę dołożyć trochę kasy, ale wiedziałem o tym i są to bardziej pierdoły niż coś poważnego. Myślisz kolego, że ja bym nie chciał by moje e46 czy e39 było warte tyle ile te samochody stoją w de? Jasne, żebym chciał, ale to jest niemożliwe, bo nikt przy zdrowych zmysłach mi tyle za auto nie zapłaci. Wiele osób wypisuje tutaj wiele głupot i może się ze mną część nie zgodzić, ale taka jest prawda. Według Was kupienie takiego dobrego e46 w dwulitrowym dieslu to wydatek od 25 Tysięcy w górę, ale to jest bzdura i jak ktoś ma pojęcie, czas, cierpliwość to znajdzie coś w normalnych pieniądzach - chyba, że ma wymagania z kosmosu i oczekuje, że auto będzie w lepszym stanie niż było 10 lat temu. Każdy by chciał kosmiczne pieniądze za swój samochód, też bym chciał, ale obserwuję nawet niektóre auta forumowe, które wystawiane są na sprzedaż (podkreślam ładne auta) i dochodzi do tego, że ktoś chce sprzedać samochód za cenę rynkową allegrową, czyli taką za którą tu na forum większość użytowników jest wyśmiewana (ja nie mówię, żeby kupić od handlarza e60 za 30 tysi czy e90 za 28, tylko ceny bardziej normalne) Taka jest niestety smutna prawda i wiele osób wie jak czasami trudno sprzedać bardzo dobry samochód, nawet za normalną cenę, bo przebieg nie jest poniżej 200 tysięcy.

Fruit, nie mówiłem o tym samochodzie. Zobacz do czego się odniosłem w swoim 1. komentarzu - do poliftowej benzyny w m-paku, której szuka założyciel tematu. Jeszcze raz podkreślam - nie wiem, czy ta cena jest adekwatna do 2-litrowego diesla, bo nigdy dieslami się nie interesowałem.