Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie warto a dlaczego?

Bo kupowanie od prywatnego właściciela 90%na stacji benzynowej a nie w domu i nie od Niemca tylko Turka Araba lub Polaka nie jest dobrym wyborem

Znajoma adwokat z Niemiec mówi ze prywatny właściciel moze ci sprzedać auto kradzione i jak go powiesz do sadu to bedzie bardzo trudne odzyskanie kasy bo on nie musi sie znać na aucie i sprzedał w dobrej wierze ,wynajęcie rzeczoznawcy to koszt od2000-3000 euro ktory sprawę dopiero skieruje do sadu.

Komis musi wiedzieć co ci sprzedaje i odpowiada za to :cool2:

Prywatny walnie ci rachunek z briefu i szukaj wiatru w polu :cool2:

Odradzam wszystkim kupowanie od prywatnej osoby chyba ze umie perfect niemiecki i przez telefon powie ze sprzedaż tylko z dowodu osobistego i PODJECHANIA na TUV ,watpię ze ktos sie na to zgodzi ,znam dużo historii z Niemiec gdzie ludzie pokupili auta z niemieckimi brifami By zakamuflowac pochodzenie trafne z FRANCJI czy Włoch

Lepiej wydać wiecej i kupic w salonie lub komisie i zeby właściciel był Niemcem typu muller czy urlich :mrgreen:

Daje to wam wiecej szans na kupno naprawdę dobrego auta.

Dodam jeszcze ze kolega napali sie kiedyś na vw cadyka nowe pojechał do Hamburga spotkał sie na stacji z czarnoskórych Niemcem i po ogledzinach stwierdził ze vin auta jest bardzo dziwny niestety nie pozwolono mu zrobic zdjecia numeru vin :mad2:

Stracił kasę na transport dzien urlopu i kupil auto w Polsce ktore sprawdził w serwisie NOMA KATOWICE i ma je do dzisiaj.

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wlascicielem jest starszy niemiec wiec spokojna glowa. Kolega sie juz ze mna umowil a jezyk mam opanowany wiec bariery nie bedzie do tego wiem na co zwrocic uwage a na tuv-ie mozesz jedynie luzy w zawieszeniu sprawdzic i tyle tez Ci to duzo nie da

Chodzi bardziej o to czy ten samochod jest tyle wart i do ilu waszym zdaniem goscia zchandlowac.

A jesli gosciu cos zatail to jest rok gwarancji i musi na wlasny koszt naprawiac. Autko zostaje w nonachium wiec nie ma problemu.

Ps. Woekszoac komisow jest ciapatych a juz nie raz widzialem jakie klocki oni za szopa robia.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

WBAVU31010KY36928

Model description: 320D OL

Market: Europa

Type: VU31

E-Code: E91

Chassis: touring

Steering: links

Doors: 5

Engine: M47/T2 - 2,00l (120kW)

Drive: Heckantrieb

Transmission: manuell

Body Color: Montegoblau Metallic (A51)

Upholstery: Stoff Fluid/grau 60 (ALAD)

Production date: 26.09.2006

Assembled in: München

Code Serienausstattung Standard Equipment

S2BFA

BMW LM Rad Doppelspeiche 154 BMW alloy wheel, double spoke 154

S321A

Exterieurumfänge in Wagenfarbe Exterior parts in vehicle color

S4AGA

Interieurleisten titan matt Interior trim finishers Titanium matt

S548A

Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

S851A

Sprachversion deutsch Language version German

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S1CAA

Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles

S200A

Entfall Katalysator Diesel particle filter

S249A

Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheel

S255A

Sport-Lederlenkrad Airbag Sports leather steering wheel

S386A

Dachreling Roof railing

S3ACA

Anhängerkupplung Trailer coupling

S423A

Fussmatten Velours Floor mats, velours

S428A

Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S431A

Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip

S488A

Lordosenstütze Fahrer u. Beifahrer Lumbar support, driver and passenger

S4AEA

Armauflage vorn verschiebbar Armrest front, retractable

S507A

Park Distance Control hinten (PDC) Park Distance Control (PDC), rear

S520A

Nebelscheinwerfer Fog lights

S521A

Regensensor Rain sensor

S534A

Klimaautomatik Automatic air conditioning

S540A

Geschwindigkeitsregelung Cruise control

S609A

Navigationssystem Professional Navigation system Professional

S612A

BMW Assist BMW Assist

S620A

Spracheingabe Voice control

S633A

Vorbereitung Handy Business Preparation, mobile phone, Business

S6AAA

BMW TeleServices BMW TeleServices

P735A

Basic Package Basic Package

L801A

Länderausführung Deutschland National Version Germany

S863A

Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S879A

Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German

S8SPA

Steuerung COP Control unit COP

P9BFA

Navigation Package Navigation Package

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Wlascicielem jest starszy niemiec wiec spokojna glowa. Kolega sie juz ze mna umowil a jezyk mam opanowany wiec bariery nie bedzie do tego wiem na co zwrocic uwage a na tuv-ie mozesz jedynie luzy w zawieszeniu sprawdzic i tyle tez Ci to duzo nie da

Chodzi bardziej o to czy ten samochod jest tyle wart i do ilu waszym zdaniem goscia zchandlowac.

A jesli gosciu cos zatail to jest rok gwarancji i musi na wlasny koszt naprawiac. Autko zostaje w nonachium wiec nie ma problemu.

Ps. Woekszoac komisow jest ciapatych a juz nie raz widzialem jakie klocki oni za szopa robia.

Juz to widzę jak będziesz miał rok gwarancji :duh: po drugie każdy szanujący sie Niemiec sprzedaje auto do komisu lub zostawia w rozliczeniu w aso bmw a nie czeka na biedaka z polski ktory chce wyrwać auto za pół darmo .

A z gwarancja to sprzedają wlasnie komisy i musisz to mieć w umówie dlatego 99% auto jest wystawione na export i bez gwarancji .

No ale cuda sie zdarzają :mrgreen:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Ja pisze to co wiem a ty chcesz usłyszeć cos innego ,jestem co tydzień w Niemczech i wiem co i jak sie sprzedaje .

Jedz kup i sie ciesz :cool2: stary Niemiec juz czeka na ciebie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie gwaracje jako gwarancje na samochod tylko gwarancje na zatajenie usterek. Kazdy Helmut co ma troche oleju w glowie sprzedaje sam samochod z prostego powodu, min 2000€ czego od komisu nie dostanie.

A Helmutowi i yak jest obojentne komu sprzeda czy handlazowi czy prywatnemu. Jemu sie tylko € liczy

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano (edytowane)

Życzę powodzenia w odzyskaniu kasy za zatajenie usterek od priv w DE . :cool2:

Wlasnie te dwa tys euro to gwarancja komisu i marza a po drugie dając auto w rozliczeniu zawsze utargujesz cos na nowszym samochodzie i nie czekasz na Polaka ktory uswiniony i zarośnięty podjedzie laweta na osiedle willowe :mrgreen:

I odleje sie w krzakach sąsiada :mrgreen:

Ale tak jak pisałem moze sie udać tymbardziej ze wystawił dwa telefony stacjonarny i komórkę ,pisałem o kłopotach kupowania od prywatnego a nie ze masz go nie kupować .

Edytowane przez Zenek pestka
Opublikowano
Ja pisze to co wiem a ty chcesz usłyszeć cos innego ,jestem co tydzień w Niemczech i wiem co i jak sie sprzedaje .

Ty jestes co tydzien, ja codziennie, ale widac wiesz wszystko lepiej.

Opublikowano
Auto jest od miesiąca wystawione wiec cos utargujesz napewno .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na sile nie bedziemy kupywac, juz z jednym dalismy sobie spokoj bo altko troche za bardzo nie wypadkowe bylo :mrgreen: i mlody szczeniak nim jezdzil ale nazywalo sie tatusia. Mimo dobrej ceny olalismy mu krzaki :mrgreen:

Myslisz ze da rade tysiaka ukroic, jest to realne?

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Myslisz ze da rade tysiaka ukroic, jest to realne?

mieszkasz w Monachium i nie znasz powiedzenia "Niemiec dałby się pokroić za 1 euro"?

Jak mówimy o prawdziwym Niemcu to się obrazi za taki tekst.

Opublikowano

Ty jestes co tydzien, ja codziennie, ale widac wiesz wszystko lepiej.

Oj tostao, Zenek daje ci słuszne spostrzeżenia. Jesteś tam na codzień, a pytasz się tutaj zamiast jechać i oglądać. Na odległość nic nie uzyskasz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedziemy ale chodzi o realna cene. Nie mam wgladu w liste cenowa a zastanawiam sie ile daje handlaz a ile od prywatnego sie wola zeby tak po srodku go wytargac i wszyscy beda zadowoleni.

Co do krojenia za 1€ od niemca jeszcze nie slyszalem ale wiem ze im bogatszy tym mniej daje ale to tez nie regula.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Ja osobiście prowadziłem negocjacje cenowe z "oryginalnym" Niemcem. Raz bez skutku nawet 10 centów, a raz udało się 20 ojro, na benzynę :mrgreen: Podobnie zresztą jest w Szwajcarii, prywatny własciciele nie chcą słyszeć o obniżeniu ceny. Ale próbuj, a nóż widelec.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O.k. to sprawe gwarancji i lania w krzaki mamy wyjasniona.

Co z cena

Zenek wnosi po swoim doświadczeniu w tym temacie :wink:

nie ma głośników hifi, chyba że ktoś dołożył, ale to musisz w aso dopytać po vin.

historię całą podadzą.

jak się zgadza to ja robię zagrywkę va bank.

np. że za 1200-1500 ojro mniej od ceny wywoławczej kupię za 5 dni jak nie sprzeda.

dzwonię w piątek i tego tysiaka najmarniej da się wyrwać.

chyba że przez tydzień sprzeda się to szukam następnego.

Niemiec wie ile mu handlarz chce zapłacić, musisz wyczuć :norty:

jak fura wystawiona jest po cenie to nie chcą gadać i od zera do symbolicznej sumy tylko opuszczą.

najważniejsze pokazać że się nie śpieszy :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Ja używam mc donalds nie krzaków :mrgreen:

A co do ceny to sprawdź po ile sa podobne oferty i będziesz wiedział czy to cena dobra. Czy zawyżona

Auto jest od 15 lutego na ogłoszeniu wiec cena dka handlarza jest zła lub cos z autem jest nie tak

Polak woli takie cos ściągnąć

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-330d-dpf-aut-eppingen/191942544.html?lang=de&pageNumber=6&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=1999-01-01&negativeFeatures=EXPORT&daysAfterCreation=1&damageUnrepaired=ONLY_DAMAGE_UNREPAIRED

A pi drugie mieckasz w Monachium a tu zadajesz dziwne pytanie Zadzwon zaproponuj cenę i napisz nam cos ciekawego a moze my mamy tam zadzwonić i powiedzieć za ile on to chce sprzedać? Umiesz serio niemiecki czy tylko po polsku tam gadasz :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w sumie racja.

a jak dobrze poszuka to za połowę tej niebieskiej znajdzie 550i :mrgreen:

550i lekko przytarta

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:mrgreen: ciekawe propozycje :mrgreen:

Zadzwonie i pogadam a pisze tutaj w sumie tylko o cene i wasza opinnie czy Wy byscie taka E91 w tej cenie kupili jak by wszystko mechanicznie i optycznie bylo O.K.

ceny porownywalnie z przebiegiem i liczba latek sa podobna ale przy podobnej gosciu chcial (nie zmuszajac go tylko pytajac sie jaka ma najlepsza cene) z 9.500 na 8.500€

Myslalem ze ma ktos z was dostep do Schwacke Liste. Popytam sie jeszcze znajomych, znajomych moze ktos kogos zna :mrgreen:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Fajna strona :cool2: wpisałem 330i z 2001 roku i średnia cena to 7500 euro a tu wszyscy chcą kupic za 20 k pln :mrgreen: z opłatami :cool2: