Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to swapuj, chipuj itd na co czekasz? Ja się dziwię, że jeszcze nie zrobiłeś swapa przecież wczoraj napisales, że się z kolegami już szykujecie :mrgreen:

gimbus to nie wiek, gimbus to stan umysłu.

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tak tato, masz już chipboxa ? Czy mam link wkleić dużymi literami, żeby broń boże w tej jakże fascynującej dyskusji tobie nie umknął?
Opublikowano

"gimbus to nie wiek, gimbus to stan umysłu"

no własnie widać że w twoim przypadku to działa :) widze ze nic tu pomnie niby znawcy ale nic sęsownego nie powiedzieli jedynie co "kup M3"

Opublikowano
A ja powiem w ten sposób:jego auto,jego pieniądze niech robi co chce...chce je spalić?-niech spali...zatopić w morzu?-niech zatopi..robić z niego M3,M5 i M6 w jednym?-niech robi...tylko niech później nie zakłada głupich tematów,że samochód się rozsypał na drodze.Wolny kraj!Jego wola! heh
Opublikowano
a w czym Ci człowieku mamy pomóc? Mamy za Ciebie zrobić ten śmieszny swap czy za Ciebie jechać do jakiejś firmy chipującej auta? Swapa nigdy nie zrobisz, nie na silnik z m3, pogódź się z tym.
Opublikowano (edytowane)
W tej sprawie pogadaj z Tc performance, Janusz z Łodzi ma albo miał wersje 320d 150KM ze sporo podwyższoną mocą ale tam wymieniał turbo, cooler na większy fmic, wtryski od 335d ale u ciebie za wiele się nie zdziała bo masz 136KM.Oddział Tc performance w Bydgoszczy robi oprócz chipa mechanikę.Zajrzyj do działu Chiptuning tam znajdziesz odpowiedzi na twoje pytania Edytowane przez fenriz666
Opublikowano
"gimbus to nie wiek, gimbus to stan umysłu"

no własnie widać że w twoim przypadku to działa :) widze ze nic tu pomnie niby znawcy ale nic sęsownego nie powiedzieli jedynie co "kup M3"

Zostałeś potraktowany na poważnie, dostałeś na początku kilka sensownych odpowiedzi właśnie popartych doświadczeniem. Jednak większość już zauważyła, że niby pytasz i chcesz wiedzieć, ale sam wiesz najlepiej. Więc idź rób swap tylko koniecznie przyjdź tu po zakończonej robocie i powiedź nam wszystkim nowicjuszom jak Ci poszło.

Opublikowano
Temat jest bardzo zabawny. Dostałeś tyle możliwości a Ty dalej się nie umiesz zdecydować?? z 136 KM (o ile w ogóle tyle jeszcze masz) jeśli dłubniesz to nie spodziewaj się rewelacji na równi z M3. Jeśli jednak chcesz się bawić w tym silniku zobacz ile z tych 136 km zostało. Dalej wolny wydech+większy IC+chip to taki 1 stage. Jeżeli chcesz więcej mocniejsza turbina+wydajniejsze wtryski lecz musisz się liczyć z tym, że w tym momencie seria sprzęgło do wymiany plus przeniesienie napędu. Najlepszym wyjściem kupić po prostu BMW z mocnym silnikiem i wtedy się bawić.
Opublikowano (edytowane)
moje zdanie jest takie...skoro masz jeszcze tyle kasy na wydanie to proponuję kupić nie M3 tylko w miarę zadbane 330D wersja 204KM i wtedy masz na prawdę duże możliwości tuningowe i przy okazji zobacz jakie parametry ma auto zenka koksownika.Nie będziesz musiał wymieniać silnika założysz tylko lepsze sprzęgło i to co wymieniłem we wcześniejszym poście.Przede wszystkim za mało interesujesz się tym co jest napisane na forum.Przeczytaj wątek Chiptuning a dowiesz się dużo więcej.Po co ci M3 dużo to pali a później będziesz narzekał i pewnie będziesz chciał założyć LPG co jest wg mnie porażką w takim aucie.No chyba że nie będzie to auto na co dzień.Sprzedaj swoje 320d tak jak koledzy Ci doradzają bo z tych 136KM niewiele uzyskasz i zacznij dużo czytać a nie tylko pytasz bo na prawdę nie tylko na tym forum jest dużo info na temat tuningu bmw.Trochę więcej chęci w pogłębianiu wiedzy polecam :) Edytowane przez fenriz666
Opublikowano

Panowie ! Panowie ! ten wątek to chyba nam Admin zafundował aby nas wybić z rutyny bo to wszystko bez sensu.Takie szczepy to można robić z rowerami i buńczucznie powiadać że pieniądze się nie liczą, a jak się znudzi lub nie uda to taki rower można odstawić do garażu albo dać dzieciakom do zabawy.

Jak by autor był mechanikiem z pasją i to chciał sam zrobić to można by dopingować ale On powiada że : dajcie mi listę materiałów co będzie mi potrzebne i oddam to kolegom do zrobienia, śmiech na sali ....

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.