Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam wymienic wszystkie amorki w mojej buni. Aktualnie mam zamontowane sachsy, ale chce kupic Bilstainy B4.

Pytanie moje dotyczy budowy amortyzatorów.

Amortyzatory Sachsa posiadaja wmontowany chyba na stale talerz podtrzymujacy sprezyne, a amorki Bilstaina nie. Nalezy do nich zamontowac talerze.

No tak, ale o co tu chodzi?

Czy te talerze ktore teraz sa na amorkach w mojej buni sa zdejmowalne i mozna je przelozyc do nowych?

A moze nie sa zdejmowalne i trzeba dokupic nowe?

Niech mi to ktos wyjasni nim zakupie nowe Bilstainy B4 bez talerzy.

Na stronie internetowej pewnego sklepu napisano, iz "nalezy zastosowac seryjny talerz sprezyny".

Czyli wspomniany talerz jest zdejmowalny z amorkow, czy nie.

Bo wydaje mi sie ze, amorki Sachsa ktore teraz sa zalozone posiadaja talerz, ktory jest ich nierozerwalna caloscia.

Prosze o wyjasnienie.

Pozdr

GO NAVY...
Opublikowano

Cześć!

Przemek jak na mój pusty łeb to amory powinny być takie same jak oryginał,nie wiem dlaczego oni tak napisali ,że trzeba wymienic talerz to chyba jest integralna jego część,mogę zobaczyć czy ten talerz się sciąga bo mam stare amorki z 528,ale to dopiero w poniedziałek jak będę w pracy!!!!!!!!!!1

Pozdro!!!!!!!!

Opublikowano
Nie widziałem jeszcze w cywilnych amortyzatorach oddzielnego dolnego tależa, a przecież B4 to najzwyklejsze amortyzatory. Nie chce mi się teraz szukać zdjęć. Sprawdź, czy te B4 to nie same wkłady do kolumn.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Hmm w e36 jest nastepujaco:

Bilstein B4 to komplet amortyzator z kolumną Mcpersona - wyciągasz starą kolumnę ściągasz sprężynę zakładasz sprężyne na nową kolumne z amorkiem B4 i już...

Niczego nie musisz dokupować - jedyne czego nie ma w komplecie B4 to gumowych odbojów i plastykowych osłon amortyzatora (zawsze mozesz założyc te poprzednie). NOwy komplet sachsa osłon i odbojów kosztuje około 50zł.

Edytowane przez DRAY