Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM jak w temacie nie działa mi Tylna szyba i centralny zamek nie mam pojęcia co się dzieje i nie jest to wina modółu komfortu bo wymieniałem już od 3 i dalej było to samo a mianowicie jest tak : z pilota nie mogę centralnego zamka ani zamknąć ani spowroten nie mogę też nic zrobić z tylną szybą wycieraczka i spryskiwacz działa czy może ni ktoś coś doradzić z góry dziękuję

a dodam że jest to E46 touring 2000 rok 320 d

file:///C:/Users/admin/Desktop/BMW.jpg
Opublikowano
Sprawdź bezpieczniki oraz mikrostyk od tylnej szyby. Jeśli usterka pojawiła się nagle, tzn naraz wysiadł i centralny i tylna szyba to możliwe ze coś z kablami wchodzącym do klapy.
Opublikowano
Więc to wcale nie musi być ze sobą połączone. Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym stan kabli idących do kalpy natomiast usterki centralnego doszukiwałbym się w wzmacniaczu znajdującym się pod listwą z trzecim światłem stopu. Zajrzyj tam i zobacz czy woda nie narobiła szkód. Ewentualnie sprawdź czy kluczyk dobry.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć,

Czy rozwiązałeś swój kłopot z szyba? Ja nie mogę otwierać swojej (z kluczyka i z przycisku pod wycieraczka) ciężko tez sprawdzić czy kable są OK bo jak nie otworze szyby to się tak nie dostane, chyba, ze jest jakiś inny sposób na otworzenie szyby.

A spryskiwacz tez zaczął mi działać bezustannie wiec wyjąłem bezpiecznik. Prawdopodobnie to coś na kablach u mnie.