Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM PANOWIE POTRZEBUJE LEKTURE SAM NAPRAWIAM BMW E46 BO MUSZE ZMIENIC TARCZE I KLOCKI I WAHACZ JESLI KTOS MA W PDF PROSZE O WYSLANIE NA MAIL [email protected]

i jakies wskazowki mile widziane bo to pierwszy raz bede robil !czesci zakupione w bmw co jest jeszcze potrzebne jakies smary ?na co uwazac ????? czy wahacz da sie zmienic na lewarku czy raczej podniesc auto????????

Opublikowano
:search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: ................ korzystanie z tej opcji nie boli ............... .
Opublikowano
jedni pisza tak drudzy inaczej dlatego tez pytam tutaj nie bede szukal w necie a jesli ktos ma ta ksiazke to prosze wyslac na mail w pdf bede wdzieczny !
Opublikowano
super jestem wdzieczny i dziekuje bardzo jutro podchodze do tematu jak wyjdzie bedzie git !!!!!!pozdrawiam
Opublikowano
no tylko maly problem z tym jest moja buma to kombi z czerwca 2001 a ta ksiazka jest do 1999?czy jest jakas roznica ?
Opublikowano
najprościej odpal sobie youtube i poszukaj FILMU jak wymienic klocki i tarcze, to jest proste
Opublikowano

ja sie na tym wzorowałem, nawet te same tarcze ATE power disc, nie trzeba być kumatym żeby 3 śrubki odkręcić

Opublikowano

Co do tarcz i klocków, to nie jest jakaś fizyka jądrowa - nie da się tego zrobić źle, pamiętaj tylko, że nowe tarcze trzeba bezwzględnie odtłuścić przed założeniem.

A wahacz wymienić to już konkretniejsza robota - da się to zrobić na lewarku - a w zasadzie na stojakach. Tylko pamiętaj, że możesz mieć problemy z wybiciem sworznia wewnętrznego, dobrze jakbyś miał pod ręką "widelec" - do kupienia za paręnaście pln.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
... pamiętaj tylko, że nowe tarcze trzeba bezwzględnie odtłuścić przed założeniem.

i tu pozwolę sie nie zgodzić :) widocznych na filmie tarcz ATE nie trzeba odtłuszczać, mają twardą powłoke antykorozyjną, były kompletnie suche :D

Opublikowano

Żarty tu się dobre dzieją, fidelu jeśli nie masz pojęcia o "majsterkowaniu" to sobie odpuść bo książka i filmiki ci nie pomogą w końcu mechanicy też z czegoś muszą żyć.

A zawieszenie się da rozebrać (przednie i tylne) na lewarku.

Opublikowano (edytowane)
Żarty tu się dobre dzieją, fidelu jeśli nie masz pojęcia o "majsterkowaniu" to sobie odpuść bo książka i filmiki ci nie pomogą w końcu mechanicy też z czegoś muszą żyć.

A zawieszenie się da rozebrać (przednie i tylne) na lewarku.

ja też raczej sie nie znałem na mechanice, obejrzałem film i robiłem krok po kroku jak na filmie, banalna robota, a satysfakcja ogromna że sam naprawiłeś!

dałem kiedyś auto do lakierowania to mi ukradli osłony z pod auta, połamali plastiki, światełko odblaskowe odpadło bo też zaczepy połamali i do teraz występuje problem z lewą lampą w którą trzeba uderzyć ręką zeby sie zaświeciła...

inny przypadek, oddałem auto do "mechanika" bo mi zacisk hamulcowy sie zapiekł, wyciągnął cały zacisk i w miejscu gdzie był tłoczek który popycha klocek hamulcowy zaczął czyścić wiertarką z okrągłą szczotką drucianą! tak mocno ze szczotka sie zakleszczyła w środku!!! gdzie chropowatość ma kluczową role... rzeźnicy :/ na koniec jak dolewał płynu hamulcowego to ok 1 litr rozlał na około zbiorniczka i po silniku bo se nie mógł idiota trafić :/ więc kolego lepiej sobie sam rób bo robisz dla siebie i wiesz że to dobrze zrobisz

Edytowane przez grodt88
Opublikowano

PANOWIE DZIEKI WASZEJ POMOCY ZMIENILEM DZISIAJ TARCZE I KLOCKI LEWA PRAWA STRONA BEZ WIEKSZYCH PROBLEMOW POZNIEJ ZAMIESZCZE ZDJECIA ROBILISMY WE DWOCH Z KUZYNEM NA WYCIAGNIKU ZMIANA NIE WYMAGA WIEKSZEJ ZNAJOMOSCI MECHANIKI, POMOGLY FILMIKI PRZY OKAZJI PODKRECILEM RECZNY I ZMIENILEM WAHACZ !!!

SZCZERZE MOWIAC WIECEJ ROBOTY BYLO PRZY WAHACZU NIZ PRZY HAMULCACH ALE JEST GIT ZROBIONE I TERAZ TYLKO DOCIERAC POWOLI !PRZY OKAZJI MAM PYTANIE ODNOSNIE PASKOW SA TAM DWA PASKI KTORE MAJA MICRO PEKNIECIA MYSLICIE ZE POWINIENEM ZMIENIC CZY MOGE JESZCZE TROCHE POJEZDZIC?AUTKO MAM 3 LATA I NIE ZMIENIALEM TYCH PASKOW I NIE WIEM KIEDY BYLY OSTATNI RAZ ZMIENIANE!!!CO PROPONUJECIE?POZNIEJ ZALACZE PARE FOTEK Z DZISIEJSZEJ ROBOTY !DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC I POZDRAWIAM!!!!! :cool2: