Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Butla w koło wtryski pod kolektor i to tyle :mrgreen:

Może opisz dokładnie co chcesz wiedzieć.

Chcesz kupić sam graty i je zamontować nie wbijając w dowód?

Jak tak to pytanie nie na miejscu bo to działać nie będzie bo nie masz raczej pojęcia o zakładaniu gazu.

Opublikowano
poprostu chce sie dowiedziec jaki gaz dobrze pasuje do tego silnika:) i gdzie jest jakis dobry gazownik co sie dobrze zna na tym:D
Opublikowano

Szukaj użytkowania Qwet , on ma 330ci i ząbki zjadł nad lpg aby chodziło idealnie.

Poda ci rozpiskę na dobry zestaw ale graty to nie wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
Może nie jeżdżę na LPG ale mam trochę doświadczenia i jeśli chodzi o gaz to najważniejszy jest fachowiec, który ten gaz zakłada. Co do samej instalacji BRC bądź PRINS to IMO najlepsze co możesz założyć
Opublikowano

Polece Ci LPG forum, a od siebie stag4, wtryski Hana i reduktor dobrany do mocy + solidny zakład, bo sama instalka to nie wszystko.

Wysłane z mojego HUAWEI G510-0200 przy użyciu Tapatalka

noPb wait for Lpg
Opublikowano
Może nie jeżdżę na LPG ale mam trochę doświadczenia i jeśli chodzi o gaz to najważniejszy jest fachowiec, który ten gaz zakłada. Co do samej instalacji BRC bądź PRINS to IMO najlepsze co możesz założyć

dobże gada dać mu wódki :wink:

E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano

No jakie 12l LPG :)) rotfl

chyba na wolnych obrotach.

Moja 330xi (faktem jest, ze z automatem) w miescie spokojnie wciaga 20l LGP/100km.

Inna sprawa, ze Pb spalala jakies 15-16.

Chyba, ze jest jakis magik, ktory mi ustawi spalanie 12l/100km to poprosze.

Co do instalacji to mam:

Stag 300

Hana zielona

butla w kole

reduktor hmm... ARC250? sie nazywa czy jakos tak - mialem felernego MagicJet'a 3 i puszczal gaz do ukladu chlodzenia.

--

japu

Opublikowano
Ja u siebie w 330 xi mam założonego Staga isa 2 wtryski hanny reduktor AC 250 butla w koło wchodzi mi 55 l gazu jestem zadowolony z tej instalacji spalanie srednio ok 13-14 l nawet dobra jazda mogę polecić komuś na śląsku Gazmobil Tychy naprawde rewelka założone ladnie fachowo kolektor byl sciaganu do montazu dysz nie bylo wiercone na aucie do tego pod dysze sa wpiete węzyki doprowadzające gaz prosto w komore pod zawor co by gaz nie latał po kolektorze.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc

Nie mowie, ze nie wierze ale takie spalanie jest moim zdaniem NIEMOZLIWE do uzyskania.

Moja wersja 330xi z automatem pali benzyny jakies 16-17 w miescie zatem nie wiem ja wy to robicie, ze wam pali LPG mniej...

Mozesz zapodac mape wtryskow ze swojego staga?

Ja mam zrobiona mape na granicy poprawnego dzialania tzn. jesli zmniejsze jeszcze troche dozowanie LPG to zacznie sypac bledami.

Widze, ze reduktor i wtryski masz takie jak ja wiec u mnie rowniez powinno sie to dac zrobic :).

Instalke mam podobnie zrealizowana do Twojej, nic bez potrzeby nie goni po kolektorze :)

--

jarek

--

japu

Opublikowano
u mnie spalanie po ostatniej trasie 10,4l jazda na tempomacie (przeliczone ręcznie) i 18l miasto odcinki dom-praca 2x7km
E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano

moja 325i automat pali 14-15 l na czerwonych valtekach i che je wymienic bo auto nie mam pelnej mocy na gazie pozatym juz przekulały 50 tyś.

co polecacie?

hana , barracuda?

teraz jest KME diego G3 , reduktor czarny gurtner, instalacja 6mm i 14mm

jakaś rada ?

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004