Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich posiadam bmw e46 320d po lifcie 110kw przy wymianie swiec zarowych na drugim cyklindrze rozpołowiłami sie swieca zarnik został w gniezdzie probowałem wyciagnac go na wszystkie sposoby ale nawet niedrgnie jest na stozku chyba nie wpadnie do srodka do cylindra strasznie sie zapiekł zakreciłem rozpołowiona swiece samochod jedzi prosze o fachowa porade czy sciagac głowice zeby go wyciagnac z drugiej strony czy mozna tak jezdzic
Opublikowano

Są tacy co potrafią z tym jeździć ale powinno się to wyjąć.

Są fachmani co przyjeżdżają na miejsce do klienta.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
tylko nie probuj w ASO :) gdzies slyszalem o tym zeby zalac srodkiem zrącym na noc a pozniej odpalic silnik zeby ta resztke swiecy wydmuchalo, ale najlepiej bylo by fachowca
Opublikowano
tylko nie probuj w ASO :) gdzies slyszalem o tym zeby zalac srodkiem zrącym na noc a pozniej odpalic silnik zeby ta resztke swiecy wydmuchalo, ale najlepiej bylo by fachowca

Marcin Ty coś niestety wiesz o urwanej świecy:)

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
Pisałem to już kilka razy i napiszę raz jeszcze - jedna świeca to luzik, można jeździć i nawet przy mrozach będzie autko odpalać normalnie. A jeśli to kłuje w mózg, nie daje spać i ogólnie radocha przez to z auta żadna, to większość w polsce Bosch Diesel Service, a także niektóre regularne Bosch Service, mają narzędzia oraz wiedzę jak się wyciąga urwane świece. U mnie taka usługa zaczyna się od ca. 250 netto.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Uważam tak samo. Też mam ukręcona jedną świecę bo jakiś baran ją wkręcił o pół centymetra za płytko i nie dało się już jej odkręcić. Nic się silnikowi nie dzieje złego od tego a na pewno lepiej tak niż ściągać głowicę albo dać kolejnemu baranowi do nawiercania żeby mu tam pełno opiłków powpadało do cylindra i go poharatało.