Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=191766618

vin GX13379

Auto w wersji Edition Lifestyle, jednej z moich ulubionych. Dobry wypas. Cena 5600 do zapłaty.

Chciałbym zapytać czy jest ktokolwiek w stanie dojść czy to autko ma skrzynię GM czy ZF?

Ponadto proszę o ogólne opinie o tym co widac na fotkach. Wg mnie wszystko się zgadza ale wiadomo, ze czasem można przeoczyć coś zupełnie błachego.

Własnie spotkałem skrajne opinie. Jedna mówi, że zawsze były GM, druga, że po lifcie były tylko ZF. Trzecia, że do konca były i GM i ZF. Przy moim farcie to wiadomo, że trafię na GM ale nadzieja umiera ostatnia.

Przepraszam, ze 2 posty pod rząd ale proszę o pilne odpowiedzi bo chciałbym jutro poogarniac inne tematy i ewentualnie w nocy czw/pt po nią jechać. A to w dużej mierze zależy od tego co napiszecie. ;)

Własnie spotkałem skrajne opinie. Jedna mówi, że zawsze były GM, druga, że po lifcie były tylko ZF. Trzecia, że do konca były i GM i ZF. Przy moim farcie to wiadomo, że trafię na GM ale nadzieja umiera ostatnia.

Pierwsza opinia to się zgodzę, ale dotyczy to diesla, po lifcie były tylko ZF - zgodzę się, ale dotyczy to benzyny nie diesla. I z mojej wiedzy m57 w e39 miał skrzynię automatyczną tylko gm.

Co do samego samochodu to moim zdaniem wygląda ładnie, choć przebieg trochę aż niewiarygodny, ale cuda się zdarzają.

Info z ASO: serwisowany do konca tzn. do 180tkm, przy 100tkm wymieniana pompa paliwa, wymieniana lub malowana tylna klapa, skrzynia "raczej nie oplowska". Nie byli w stanie jednoznacznie określić.

Ale za to inny kumpel znalazł, że to jednak GM A5S360R.

Cena wymagałby ode mnie pożyczki więc na ewentualne koszty tego automatu bym nie miał. Także z wielkim bólem musze odpuścic kolejne autko.

• Zasłużeni forumowicze
Ale dla czego boisz się tak tej skrzyni GM ,ja mam identyczny silnik i wydanie także lifestyle . Zrobiłem już 50ktm i zero problemów ze skrzynią . Na jesieni była sprawdzana u szpeca od automatów i mówił ,że jest w bdb kondycji . Auto kupione było z przebiegiem coś ok 180k a teraz mam 232k.

wiesz, szukam od ok 6 miesiecy 530i manual. Najchetnie mpakiet lub edition lifestyle. Praktycznie nierealne zadanie. Dodalem z czasem 525i. Potem 530d, no i 525d. Diesle jako ewentualnosc bo manuali malo i automaty ze zla opinia. No chyba ze ZF ale nie ma nikogo kto moglby okreslic czy byly takie w dieslach. Ludzilem sie, ze ta ma taka bo jest wyjatkowo w moim typie. Ale to gm. Niestety nie mam zapasu kasy aby zaryzykowac. Mysle, ze byloby warto ale niektorych rzeczy sie nie przeskoczy. Pomijam juz, ze chcialem w koncu poczuc moc bo moje 518i, 320i oraz 523i nie daly mi tego poczuc. Dlatego tez 525dA bylo na koncu listy z pazdziernika 2013 ;) poszukiwania weryfikuja jednak to czego by sie chcialo