Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś miesiąca mam problem z mocą auta że tak powiem dusi się... wkręca się do odcinki na obroty ale robi to wolniej od malucha :duh: czuć tak jakby chciała a coś ją trzymało i jeszcze jedno jak się rozgrzeje to falują jej obroty od 300 do 1100 rpm, problemów z odpalaniem nigdy nie miałem żadnych, od czasu do czasu zapala się lamka od EML i razem z nią włącza się lamka od kontroli trakcji. co to może oznaczać??? wyłożyłem już dosyć dużo kasy a efektów żadnych. komputer nie pokazuje żadnych błędów nawet w ASO byłem żeby oni swój mi podpieli ale niby wszystko ok NIBY!

wymieniałem już świece, cewki, odme, wszystkie przewody od niej, uszczelkę pod pokrywą zaworów, czujnik położenia wałka rozrządu, czyściłem regulator biegu jałowego i przepustnicę ile sięgnąłem ręką pomyślałem że zapytam na jakimś forum może ktoś tu mi pomoże...

Opublikowano

W twoim przypadku to by wyglądało że mieszanka nie jest odpowiednia, z prostych rzeczy i od ręki to odłącz przepływkę i zobacz zachowanie auta.

Przewody podciśnienia są szczelne ?

To że podpinałeś do kompa to nie znaczy że wszystko było odczytane.

Dobrze by było zrobić test tz -data live- to znaczy podczas jazdy samochodem rejestracja parametrów.

Są magicy co przyjdą do Ciebie na miejsce i Ci to zrobią .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
W twoim przypadku to by wyglądało że mieszanka nie jest odpowiednia, z prostych rzeczy i od ręki to odłącz przepływkę i zobacz zachowanie auta.

Przewody podciśnienia są szczelne ?

To że podpinałeś do kompa to nie znaczy że wszystko było odczytane.

Dobrze by było zrobić test tz -data live- to znaczy podczas jazdy samochodem rejestracja parametrów.

Są magicy co przyjdą do Ciebie na miejsce i Ci to zrobią .

Nie wspominam o podstawowych sprawach jak dobry dopływ paliwa czy powietrza.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

odpiełem przepływkę i silnik delikatnie przygasł ale zaraz znów wskoczył na obroty i dalej było to samo... jeszcze jedno nie wiem czy to ważne ale mam założony stożek zamiast oryginalnego filtra powietrza.

ogólnie przewody wszystkie mam szczelne bo jak zakładali mi nową odmę to kazałem im od razu wszystkie sprawdzić

ten test też miałem robiony i z parametrów podczas jazdy też niby jest ok...

Opublikowano
Czy ten stożkowy filtr traktowałeś "olejkiem"?? Jeśli tak, to prawdopodobnie masz przysmażoną skorupę brudu na module przepływki HFM. Warto wykonać pomiary sond lambda na rozgrzanym silniku. Pokaż również wartość czasu wtrysku i masę zasysanego powietrza. Wszystko na gorącym silniku. Zawór DISa jak i moduł VANOSa nie wydaje dziwnych grzechoczących dźwięków?? Czy przy pracującym silniku i po otwarciu korka wlewu oleju lub wyciągnięciu bagnetu oleju silnik nie wydaje dźwięku buczenia lub gwizdania??
Opublikowano
tak na stożek rozlało się trochę płynu z chłodnicy bo mi się rozszczelniła. sądy są ok bo były sprawdzane. trochę grzechotało przy vanosie ale jak wymieniłem uszczelkę pod pokrywą zaworów, odmę i węże od niej to prawie przestało teraz żeby to usłyszeć to trzeba się naprawdę wsłuchać a co do tego buczenia to jak bagnet od oleju wyjmę to trochę słychać jakby coś pufało.
Opublikowano
a jeszcze jedno w zaworze DIS-a też coś grzechocze i jak dodaje gazu to w środku słychać jakby gdzieś się jakiś płyn przelewał...