Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, oglądałem wczoraj samochód z poniższego ogłoszenia. pogoda była kiepska, padał lekki deszcz więc stanu lakieru nie dało się obiektywnie ocenić, chociaż auto nie wyglądało podejrzanie. Proszę o Waszą opinię na temat tego auta, czy warto się nim zainteresować? W środku zadbane wnętrze, czysto, schludnie, wszystko działało, czyli parktronik, podgrzewane fotele, szyby nie sprawdzałem czy oryginalne, jakoś mi to umknęło ;). Zastanawia mnie jednak przód auta, czyli miejsca na halogeny, są tam zaślepki, wydaje mi się, że pomalowane w kolor auta, czyli że wcześniej były chyba czarne. Czy to normalne, że auto w tym modelu nie posiada halogenów, oraz w ich miejsce wsadzone są zaślepki? Przejechałem się około 400m, od początku słychać było jak trą hamulce (tak mi się wydaje) ale im dalej jechałem tym ciszej było to słychać. Handlarz mówił że auto stało około 3 miesiące więc może coś w tym racji było. Podczas jazdy na nierównościach słychać było że coś lekko stuka w zawieszeniu. Silnik od odpalenia chodził ładnie, równo, nie skakały obroty, podczas jazdy raczej również ok, chociaż jechałem do 50km/h bo teren zabudowany. Sprzęgło nie łapało nisko, raczej w połowie, więc nie jest źle. Handlarz mówił że silnik na łancuszku, więc wytrzymały, miał rację? Czytałem coś o tym że naprawa rozrządu w tym aucie to około 3tys? No i ostatnie pytanie to jest 318 czy 316 zgodnie z opisem na zdjęciu czyli 316i?

http://otomoto.pl/bmw-318-klimatronic-1-8-benz-118km-C31188387.html

http://images65.fotosik.pl/768/ef1832bfcc314921gen.jpg

Opublikowano

Numer podwozia WBAAY31080KP04963

Kod typu AY31

Typ 316I (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik N42

Pojemność skokowa 1.80

Moc 85

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF JACQUARD/ANTHRAZIT (H9AT)

Data prod. 2002-05-15

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S464A SKISACK Worek na narty

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

P972A COMFORT PAKET Pakiet komfort

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Dzięki za odkodowanie VIN, według opisu wszystko chyba się zgadza z stanem rzeczywistym, nie widzę w opisie winu halogenów, nie wiem czy taka informacja w przypadku wyposażenia fabrycznego powinna być wpisana.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto z fabryki wyjechało bez halogenów, sprzedając w tej cenie takie auto bez przygód i po opłatach musieli za nie zapłacić w de nie więcej jak 2500€ czy to mozliwe? nie wiem , nie znam się , mocno wątpliwe :norty: Dobrze sprawdź ten przebieg i koniecznie dobrze sprawdź auto pod kompem i na podnośniku :!:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do tarcia hamulców to gdy auto stało długo to pojawiła się rdza na tarczach i miały prawo klocki przez jakiś odcinek lekko trzeć.Co do stukania to trzeba byłoby podjechać na stacje diagnostyczną i ocenić,coś w zawieszeniu itp.(zawsze znajdzie się coś)

Co do pojemności to masz tutaj link: http://www.bmw-tech.pl/bmw/seria_3/e46/e46_2-edycja/311/e46_316i.html.Bmw porobiło jakieś dziwne zabiegi z tym,niby pisze 316i a jest 318i.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
BMW nie porobiło żadnych dziwnych zabiegów, to handlarzyny z PL te zabiegi stosują bo z lat 80tych pamiętają że jak pojemność silnika 1,6 to musi być 316i jak 1,8 to musi być 318i. Już w 1998r było 323i które miało poj 2,5i. W e46 np 316i z 2000r ma poj 1,9i itd... po lifcie 316i ma poj 1,8 a 318i 2,0 jak się nie ma tego wszystkiego w głowie decydujacy jest zawsze zapis na wklejce z nr vin z jakim modelem i poj silnika mamy do czynienia, handlarzyk zawsze podniesie w górę, nigdy w dół :mrgreen: